Презентація на тему «Королівство Бутан»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #1

Королівство Бутан


Слайд #2
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #2

Прапор
Герб


Слайд #3
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #3

Бутан — одна з найменш вивчених і важкодосяжних країн у світі, оскільки уряд обмежує туризм та будь-який вплив інших країн з метою захисту традиційної культури.


Слайд #4
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #4

Рельєф: країна розташована на південних схилах Гімалаїв, розділена долинами приток Брахмапутри, на півдні густі ліси.
Політична система — конституційна монархія.
Офіційна релігія — буддизм.
Об'єднувач Бутану


Слайд #5
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #5

Долина Хаа
Бутан знаходиться в Східних Гімалаях і не має виходу до моря, місцевість країни гірська і лісиста. Протяжність кордону з Китаєм на півночі і північному заході становить 470 км; протяжність кордону з Індією на сході становить 605 км. Індійський штат Сіккім відокремлює Бутан від Непалу, а індійський штат Західна Бенгалія — від Республіки Бангладеш (причому відстань від Бутану до Бангладешу всього 60 км). Відстань між східним і західним кордоном Бутану — 300 км, між північним і південним — 170 км.
Площа держави — 46 500 км²


Слайд #6
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #6

Клімат
Клімат Бутану варіюється залежно від висоти місцевості і на більшій частині Азії, перебуває під впливом мусонів. У західній частині країни через мусонні вітри випадає 60-80% всіх опадів країни. Клімат вологий і субтропічний на південних рівнинах і передгір'ях, в гімалайських долинах південного та центрального районів клімат помірний, на півночі країни — холодний з цілорічним снігом на гімалайських вершинах.


Слайд #7
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #7

Льодовики Бутану
Льодовики в північному Бутані, які займають 10% усієї території країни, є важливим джерелом води в річках Бутану. Ці льодовики містять в собі мільйони тонн прісної води, і під час літнього танення часто стають лихом для населення.


Слайд #8
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #8

Нгултрум — грошова одиниця Бутану


Слайд #9
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #9

Туризм займає третє місце в економіці Бутану.
Його історія почалася в 1974 році, коли уряд Бутану, з метою підвищення доходів населення, а також щоб показати унікальну культуру і традиції країни зовнішньому світу, відкрив її для іноземців. До цього потрапити в країну можна було тільки на особисте запрошення короля чи королеви


Слайд #10
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #10

Найважливішими центрами туризму є столиця Бутану Тхімпху, місто Паро на заході країни, недалеко від Індії. Головною туристичною визначною пам'яткою країни є монастир Таксанг-лакханг.


Слайд #11
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #11

Державний устрій Бутану
18 липня 2009 року була прийнята конституція Бутану, яка складається з преамбули, тридцяти п'яти статей, чотирьох додатків і глосарію. Головою держави і Верховним головнокомандуючим є король Бутану.
Король Бутану


Слайд #12
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #12

Мистецтво Бутану схоже з тибетським мистецтвом. Обидва базуються на тибетському буддизмі, з його пантеоном різних божественних істот. Настінний живопис і скульптура в цьому регіоні відображають головні і нестаріючі принципи даних видів буддиського мистецтва.
Мистецтво
Цам — ритуальний танець в масках, який виконують ченці під час буддійських свят.


Слайд #13
Презентація на тему «Королівство Бутан» - Слайд #13

Архітектура
Найбільш поширеним видом споруд є дзонг — укріплена фортеця, в якій зазвичай розміщується також адміністрація і буддійський монастир. Дзонги поєднують масивні стіни, вежі, низку внутрішніх дворів, храми, адміністративні будівлі, житло для ченців. Зазвичай дзонги розташовані в горах, захищені скелями. Дзонги використовуються як військові укріплення, монастирі, університети, центри управління і культурні центри. У дзонгах проводяться щорічні релігійні свята Цечу.