Презентація на тему «Італія» (варіант 15)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #1

Італія
Підготувала:
Учениця 11-А класу
Шведюк Людмила


Слайд #2
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #2

План
Загальні відомості
Державний устрій
Історія Італії
Економіка Італії
Промисловість Італії
Сільське господарство
Фото
Висновки


Слайд #3
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #3

Італія:
Італія - одна з найдавніших країн світу і в той же час це порівняно молода держава, що з'явилося на політичній карті лише трохи більше ста років тому після остаточного об'єднання в 1871 р. існували раніше на його території окремих герцогств і королівств. Нині це велике капіталістична держава, що володіє великим економічним потенціалом. 


Слайд #4
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #4

Державний устрій
Згідно з республіканською Конституцією, що була урочисто прийнята 27 грудня 1947 і набула чинності 1 січня 1948, Італія є «демократична Республіка, що заснована на праці. Вища влада належить народу, який втілює її в формах і межах, визначених Конституцією». Виборний двопалатний Парламент складається з Палати Депутатів (630 членів) і Сенату Республіки (315 членів). Законодавча функція належить обом Палатам. Крім того, вони контролюють політику і діяльність виконавчої влади. Парламент на спільному засіданні обирає Президента Республіки терміном на 7 років. Обов'язком Президента Республіки є призначення Голови Ради Міністрів (Прем'єр-Міністра), а також членів Кабінету Міністрів.


Слайд #5
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #5

Історія Італії
1947 р. — у результаті референдуму Італія проголошена республікою. За мирним договором країна утратила всі колонії і території на Балканах. Місто Трієст виділений у вільну зону ООН.
1949 р. — вступ Італії в НАТО.
1964 р. — возз'єднання м. Трієста з Італійською республікою.
1979 — 1980 р. — діяльність терористичних 'Червоних бригад". Убивство лідера ХДП А. Моро, вибух на вокзалі в Болоньї й ін.
1983 — 1986 р. — активні дії уряду Італії проти «Червоних бригад» і мафії.
Християнські демократи встановили коаліцію з п'яти партій, включаючи соціалістичну в 1988, в 1989 комуністи сформували «тіньовий кабінет». Референдум 1991 схвалив реформу виборів. Правляча коаліція втратила більшість на загальних виборах у 1992. У 1993 мафія потрапила в сфери державної влади, лідер Соціалістичної партії Краксі подав у відставку через звинувачення зв'язках із мафією. В 1999 році Карло Адзеліо Чампі без підтримки жодної партії став президентом.


Слайд #6
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #6

Економіка Італії
Економічна політика уряду Муссоліні і світова економічна криза сприяли реструктуризації, але не розширенню промисловості, і до кінця Другої світової війни майже половина працездатного населення була зайнята в сільському господарстві.
З 1950-х років італійська економіка зазнала сильних змін, і до 1990-х років обробна і гірничодобувна промисловість разом з будівництвом давали вже бл. 33% ВВП, а невиробнича сфера, — ще 63%, в той час як частка сільського господарства скоротилася до 4%.
Вступ до ЄС 1957 став важливим чинником збільшення обсягу італійського експорту
На початку 1990-х років 32% зайнятих складає частку промисловості, 9% — частку сільського господарства, а інші 59% — частку торгівлі, сфери послуг і інших видів економічної діяльності.


Слайд #7
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #7

Промисловість Італії
У галузевій структурі промисловості Італії переважають обробні галузі (76%). Провідна роль належить галузям машинобудування, хімічної промисловості, харчосмакової промисловості. Останніми роками зростає частка наукоємних галузей машинобудування.
Склад промислового експорту: сталь, автомобілі, судна, побутова електротехніка (морозильники, кухонні печі, пральні посудомийні і швейні машини), конторське обладнання (друкарські і лічильні машини), тканини, одяг, взуття, пластмасові вироби і меблі.


Слайд #8
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #8

Сільське господарство
За стандартами ЄС, сільське господарство Італії недостатньо ефективне. Середній розмір ферм — 7 га .
На відміну від Північно-Західної Європи, в сільському господарстві Італії домінує рослинництво. На першому місці за вартістю в ньому стоять так звані «середземноморські продукти». Природне середовище для них сприятливе саме на півострові й островах. Овочів (і ранніх, і пізніх) тут вирощують більше, ніж у Великобританії, Франції та Німеччині разом узятих.
Італія є важливим виробником зерна. Вирощують пшеницю, кукурудзу, ячмінь і рис. Значні площі зайняті під цукровими буряками і картоплею. Це культури Паданської низовини
В міру економічного розвитку країни все більшого значення набуває тваринництво, хоча умови Середземномор'я для нього не можна вважати сприятливими. Розводять велику рогату худобу, свиней, овець, кіз, птицю. Італія є значним виробником м'яса й сиру. Частина продуктів тваринництва, включаючи вовну, а також кормове зерно, імпортується. 


Слайд #9
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #9

Італія


Слайд #10
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #10

Італія


Слайд #11
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #11

Італія


Слайд #12
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #12

Італія


Слайд #13
Презентація на тему «Італія» (варіант 15) - Слайд #13

Висновки
Італія - економічно розвинена капіталістична держава. По частці у світовому капіталістичному виробництві (3,6% в 1981 р.) вона поступається лише США, Японії, ФРН, Франції і Великобританії. Італія - індустріально-аграрна країна.