Презентація на тему «Франція» (варіант 23)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #1

Франція


Слайд #2
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #2

Франузцька Республіка
République Française
Столиця
Париж
Площа
Загалом
Води (%)
551 695 км² (47-а)
0,26
Державний устрій
Президентська республіка
Населення
61.9 млн. чоловік
Офіційні мови
французька
Тип країни
Високорозвинена, країна «великої сімки»
ВВП На душу населення
44 008 $
Член організацій
ОБСЄ, ЄС, НАТО,ООН
Валюта
Євро - € (EUR)


Слайд #3
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #3

Франція займає західну частину Європейського материка. Завдяки своєму географічному та геополітичному розташуванню Францію нерідко називають «центральною країною Західної Європи». Франція має одночасний вихід до Атлантичного океану, Середземного моря і через Ла-Манш у Північне море та контролює головні гірські системи Західної Європи, межує з Андоррою, Бельгією, Люксембургом, Німеччиною, Швейцарією, Італією та Іспанією.


Слайд #4
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #4

У Франції представлені три різних типи рельєфу — високі гори, древнє плато і рівнини. Західні і північні райони Франції — рівнини і низькогір'я. В центрі і на сході — середньовисотні гори. На південному заході — Піренеї. На південному сході — Альпи (найвища вершина Франції та Західної Європи — г. Монблан, 4807 м). Інші великі гірські системи окрім цих — Центральний Французький масив, Юра, Вогези та Севенни.


Слайд #5
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #5

Великі ріки — Сена (найдовша річка країни, 1012 км), Рона, Луара, Гаронна, Рейн (вздовж кордону з Німеччиною).


Слайд #6
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #6

Клімат
Франція лежить у помірних широтах і є єдиною європейською країною, яка розташована в чотирьох кліматичних зонах: атлантична (на заході), континентальна (в центрі і на сході), альпійська і середземноморська (на півдні).
Клімат Франції сприятливий для життя населення. Кліматичні умови досить різноманітні. Для Нормандії і Бретані характерним є морський клімат, що поширює свій вплив на всю західну частину країни. Особливо м'яким і вологим кліматом відрізняється Бретань, для якої характерна мала різниця між літніми та зимовими температурами, а також похмурі дні з сильними вітрами. Взимку тут тепло (середня температура січня +7 ° С), але літо прохолодне, похмуре (у липні +17 ° С). У східних районах країни домінує континентальний клімат: тут річна амплітуда середньомісячних температур досягає 20 ° С. Рівнини на південному узбережжі мають приємний середземноморський клімат: морози тут вкрай рідкісні, проливні дощі навесні і восени хоч і сильні, але короткочасні, а влітку дощів практично не буває. Південь Франції — регіон, де близько 100 днів у році дує «Містраль» — холодний сухий вітер з долини Рони.


Слайд #7
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #7

Надра Франції багаті на залізні руди (Лотарингія), боксити (Прованс), калійну (Ельзас) і кам'яну (Лотарингія) сіль, уранові руди (Центральний масив). На паливні ресурси країна бідна. Вугільні басейни — Північний (одне ціле з бельгійським) і Лотаринзький (одне ціле з Саарським) — невеликі та економічно невигідні. Нафти і природного газу практично немає. Значними є ресурси гідроенергії та енергії припливів.
Важливим природним багатством Франції є її кліматичні умови і родючі рівнинні землі. Більша частина країни лежить у південній смузі помірного поясу. Зима м'яка, літо тепле. Клімат морський, опади рівномірні впродовж усього року. Річна сума їх понижується з заходу на схід від 1200 до 600 мм. На південному узбережжі й Корсиці клімат субтропічний середземноморського типу. Майже 1/5 території країни залишається вкритою лісом.
Природне середовище Франції порівняно мало забруднене, багато земель охороняється. Дуже значними є рекреаційні і туристські ресурси.
ресурси


Слайд #8
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #8

Загальна чисельність населення становить 58 млн. чол. (з урахуванням заморських департаментів і територій близько 61.1 млн. чол.), що ставить Францію на 13-е місце у світі і 4-е місце в Європі за кількістю населення. Франція — однонаціональна держава, її населення становлять французи. Приблизно чверть корінного населення (4,5 млн.) — це іноземці (алжирці, португальці, італійці, іспанці, вірмени тощо), що народилися, виросли і заснували родини у Франції. Щороку приблизно 10 тис. осіб отримують французьке громадянство.
Населення


Слайд #9
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #9

Статевовікова структура населення
0-14 років: 18,6 % (чоловіче населення 6,125,629 чол.; жіноче населення 5,838,925 чол.);
15-64 років: 65 % (чоловіче населення 20,963,124 чол.; жіноче населення 20,929,280 чол.);
65 років і старше: 16,4 % (чоловіче населення 4,403,248.; жіноче населення 6,155,767 чол.) (2009 р.).
Середній вік:
все населення - 39,4 року;
чоловіки - 38 років;
жінки - 40,9 років.
Динаміка населення
Народжуваність - 12,73 народжень/1000 чоловік.
Смертність - 8,48 смертей/1000 чоловік Природний приріст - 0,574 %, 346 тис осіб.


Слайд #10
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #10

Релігійний склад
Співвідношення послідовників релігійних груп:
католики - 83%-88%,
мусульмани - 6%-8%,
протестанти - 2%,
юдеї - 1%.


Слайд #11
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #11

Сільське господарство
Сільське господарство Франції за загальним обсягом виробництва сільськогосподарської продукції посідає перше місце серед європейських країн, а у світі поступається тільки США та Канаді.
У структурі сільського господарства переважає тваринництво. У землеробстві провідним є зернове господарство. Пшениця займає 1/4 орних земель, а її врожайність'сягає 60 ц з 1 га. Щорічний збір пшениці становить . близько 40 млн т (четверте місце у світі), а всіх зернових — 60 млн т. З інших культур важливе значення мають кукурудза, ячмінь. Основні райони вирощування пшениці — північний схід Франції, кукурудзи та пшениці — південний захід. Серед технічних культур у північній частині виділяється цукровий буряк, а у південній — соняшник. В окремих районах вирощують льон, рис, картоплю, хміль, тютюн, квіти, оливкові. Серед фруктових переважають яблуневі сади, особливо на північному заході. Франція має високий рівень розвитку виноградарства та овочівництва.
Провідними галузями тваринництва Франції є скотарство м'ясо-молочно-го напрямку, свинарство і вівчарство. Зосереджене воно переважно у Західному та Центральному районах. Високим рівнем інтенсивності характеризується тваринництво Північного та Паризького районів. Рибальство є галуззю спеціалізації районів, що розмішуються уздовж атлантичного узбережжя.


Слайд #12
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #12

Транспорт
Залізничний транспорт
Залізничний транспорт дуже розвинений. Місцеві і нічні поїзди, зокрема TGV («Trains à Grande Vitesse» — високошвидкісні поїзди) зв'язують столицю зі всіма великими містами країни, а також з сусідніми країнами Європи. Швидкість руху цих потягів — 320 км/год. Залізнична мережа Франції становить 29370 кілометрів, і є найпротяжнішою залізничною мережею серед країн Західної Європи. Залізничне сполучення існує зі всіма сусідніми країнами, окрім Андорри.


Слайд #13
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #13

Автомобільний транспорт
Мережа автомобільних доріг досить щільно покриває всю територію країни. Загальна протяжність автодоріг: 951500 км.
Авіатранспорт
У Франції близько 475 аеропортів. 295 з них мають асфальтовані або бетонні злітно-посадочні смуги, решта 180 — грунтові. Найбільший французький аеропорт — аеропорт Шарля де Голля, розташований в передмісті Парижа. Ер Франс — національний французький авіаперевізник, що здійснює авіарейси практично у всі країни світу.


Слайд #14
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #14

Зовнішньоекономічні зв'язки
Однією з найважливіших форм економічних зв'язків Франції із зарубіжними країнами є вивіз капіталу, який помітно перевищує іноземні вкладення капіталів (США, країни ЄС). За рівнем зовнішнього товарообігу Франція теж є одним зі світових лідерів.
В експорті країни переважає готова продукція промисловості та сільського господарства, а саме: устаткування, автомобілі, хімічні вироби, споживчі товари. За експортом продукції хімічної промисловості Франція посідає третє місце у світі, а зернових культур — друге, поступаючись лише США.
В імпорті переважає промислова сировина, устаткування для різних галузей, автомобілі, паливно-енергетичні ресурси.
Приблизно 2/3 зовнішньої торгівлі Франції припадає на країни Європейського Союзу. Значні надходження держава має від міжнародного туризму, а також транспортних та інших послуг.


Слайд #15
Презентація на тему «Франція» (варіант 23) - Слайд #15

Культурна спадщина
Собор Паризької Богоматері в Парижі
Версальський палац
Ле-Мон-Сен-Міше́ль
Шамбор
Лувр
Музей д'Орсе