Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.33 на основі 12 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #1

Нідерланди
Офіційна назва:Королі́вство Нідерла́ндів
Столиця: Амстердам
Офіційні мови: нідерландська,фризька.
Населення: 16 408 557 осіб
Площа: 41 526 км²
Валюта: євро


Слайд #2
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #2

Географічне розташування
Нідерланди розташовані в західній частині Середньоєвропейської рівнини. З півночі та півдня країн омивається водами Північного моря.
Приблизно 50 % території, на якій проживає 60 % населення, лежить нижче рівня моря, а ще третина має висоту всього до 1 м. Сама назва країни в перекладі означає низинні землі, що й пояснюється розташуванням країни в пласких низовинах дельт річок.


Слайд #3
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #3

Рельєф
За рельєфом країна поділяється на 2 частини. На півночі та заході знаходяться низько лежачі землі, більша частина яких розташовані в дельті річок Рейн, Маас та Шельда. Південна та східна частина країни лежить вище рівня моря. На сході переважають горбисті ландшафти, а південний район займають піщано-глинисті рівнини, які переходять в горбисто-лесові ландшафти передгірної частини Арденн. Найвища точка Нідерландів — гора Вальсербергг з висотою в 321 м. На схід від маршів розташовані горбисті ділянки рівнини (гести), складені льодовиковими відкладами. На південний схід від озера Ейсселмер зберігся моренний рельєф — гряди висотою до 106 м.


Слайд #4
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #4

Клімат. Ґрунти.Рослинність
Клімат в Нідерландах морський, помірно-теплий. Пересічні температури січня становлять +1-+3 °C, липня — +16-+17 °C. Сонячних днів мало, погода мінлива, часто виникають сильні туманий]. При потраплянні холодного повітря зі сходу нижня течія річки Рейн та озеро Ейсселмер замерзають. Опадів випадає 650—750 мм за рік..
На території Нідерландів переважають підзолисті ґрунти, в прибережних районах розвинені родючі мулисті ґрунти маршів, а по долинам річок — алювіально-лучні. Дерново-підзолисті ґрунти та торфові болота поширені на півночі та сході країни, а в районі південного Лімбургу зберігся ле еоловог походження.
Високий ступінь засоленості території та її залюдненості призвело до знищення лісів. Ліси та чагарники, а це переважно посадки сосни та тополі на дюнах, займають 7-8 % площі. Понад 40 % території країни займають землі під пасовища, 35 % — рілля, теплиці та сади, більш як 10 % — забудови та дороги. Ліси представлені головним чином окремими гаями та парками, також багато декоративної зелені. Основні породи дерев — дуб, бук, граб ясен, тис, по берегам річок зростають верби. На дюнах поширені сосни та обліпиха, піщані райони зайняті вересовими пустками та чагарниками.


Слайд #5
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #5

Рослини ендеміки


Слайд #6
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #6

Адміністративний поділ
Королівство Нідерландів складається з 12 провінцій:
Гелдерланд
Гронінген
Дренте
Зеландія
Лімбург
Оверейсел
Південна
Голландія
Північна
Голландія
Північний
Брабант
Утрехт
Флеволанд
Фрисландія


Слайд #7
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #7

Політична структура
Королева:
Прем'єр-міністр Марк Рютте:
Нідерланди - це Конституційна монархія.
Монарх Нідерландів офіційно є голова держави.
Законодавчою владою володіють Генеральні штати (парламент)
Виконавча влада зосереджена в руках кабінету міністрів


Слайд #8
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #8

Населення
Населення Нідерландів на липень 2009 року склало 16 715 999 осіб, через що країна займає 60 місце в світі, після Камеруну (18,9 млн. осіб) та попереду Чилі (16,6 млн. осіб) Природній приріст населення додатній і становить 0,4 %.
Більшість населення Нідерландів складають нідерландці — 80,7 %, європейці — 5 %, індонезійці— 2,4 %, турки — 2,2 %, марокканці — 2 %, сурінамці — 2 %, антиль — 0,8 % та інші народи — 4,8 %
Найбільші міста(населення яких становить понад 100 тисяч осіб) :
Амстердам
Роттердам
Гаага
Утрехт
Ейндговен
Тілбург
Алмере
Гронінген
Бреда
Неймеген


Слайд #9
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #9

Економіка
Нідерланди — високорозвинена індустріальна країна з інтенсивним високопродуктивним сільським господарством. Основні галузі економіки: агроіндустрія, машино- і суднобудівна, авто- та літакобудівна, електротехнічна та радіоелектронна, нафтова та нафтохімічна, чорна та кольорова металургія, легка промисловість, алмазообробна. Транспорт — залізничний, автомобільний, морський, повітряний. Головний морський порт — Роттердам та Амстердам.
Сільськогосподарські товари: зерно, картопля, цукровий буряк, садовина, городина, худоба та птиця.
Промисловість: Сільськогосподарська промисловість, металеві вироби та машинобудування, електротовари, хімікати, нафтодобування, будівництво, мікрoeлeктрoніка, рибальство.
Експортує: Механізми, машини та прилади, хімікати, паливо, харчі. Партнери: Німеччина 25 %, Бельгія 12,4 %, Великобританія 10,1 %, Франція 9,9 %, Італія 6 %, США 4,3 % (2004)
Імпортує: Механізми, машини та транспортне обладнання, хімікати, паливо, харчі, одяг. Партнери в імпорті: Німеччина 17,9 %, Бельгія 9,9 %, США 7,9 %, Китай 7,4 %, Великобританія 6,4 %, Франція 4,8 % (2004)


Слайд #10
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #10

Культура
У Нідерландах працювали багато всесвітньо відомих художників. У XVII столітті жили такі майстри, як Рембрандт, Ян Вермер, Ян Стен та багато інших. У XIX і XX століттях були знамениті Вінсент Ван Гог і Піт Мондріан. Мауріц Корнеліс Ешер відомий як художник-графік. Віллем де Конінг, відомий американський художник, навчався в Роттердамі. Нан ван Мейгерен прославився за свої підробки класичних картин.
У Нідерландах жили філософи Еразм Роттердамський і Спіноза, там були виконані всі основні роботи Декарта Науковець Хрістіан Гюйгенс відкрив супутник Сатурну Титан і винайшов маятниковий годинник.
Еразм Ротердамський:


Слайд #11
Презентація на тему «Нідерланди» (варіант 2) - Слайд #11

КІНЕЦЬ