Презентація на тему «Ефіопія»


Рейтинг презентації 3 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #1

Ефіопія


Слайд #2
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #2

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія (раніше називалася Абіссінія), держава на сході Африки, що межує на північному сході з Джибуті, на півночі і північному сході з Ерітреєю, на сході і південному сході із Сомалі, на півдні з Кенієюt, на заході з Південним Суданом і на північному заході із Суданом.
Герб


Слайд #3
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #3

Площа: 1 127 127 км².
Столиця: Аддис-Абеба;
Експорт: кава, олії, бобові, шкіра;


Слайд #4
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #4

Населення: 85 237 338 чол. (2009) (оромо 40%, амхара 25%, тигрі 12%, сидамо 9%);
Мови: амхарійська (державна), тигринська, оромінго, арабська;


Слайд #5
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #5

Релігія
Ефіопія була хрещена дуже рано, у II столітті від Р. Х. І в Ефіопії з того часу діє Ефіопська Церква, яку самі ефіопи називають православною. Але католики і православні називають її дипломатично — дохалкидонською Церквою, бо вона не прийняла догматів IV Вселенського — Халкідонського собору. Також, багато ефіопів сповідують різні напрямки ісламу.


Слайд #6
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #6

Історія
Наприкінці I в. н.е. на африканському узбережжі Червоного моря виникнуло царство Аксум, засноване народом саба. Через деякий час царство Аксум прийняло християнство. Починаючи з VII в., царство поступово втрачає свої міць і вплив, а заодно і території. Коли мусульмани Харєра вторглись в Ефіопію (1527 р.), імператор, так тепер стали називатися правителі країни, звернувся по допомогу до португальців. При їхньому сприянні ефіопи домоглися перемоги в 1542 р.


Слайд #7
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #7

У 70-і роки XIX в. головним ворогом імперії став Єгипет. У 1875 р. єгиптяни разом із мусульманами Харєра напали на Ефіопію одночасно з півночі і сходу. У 1869р. був відкритий Суецький канал.Італійці в 1872 р. захоплюють порт Асєб, а в 1885 р. Массауа.


Слайд #8
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #8

У 1889 році Микола Ашинов затіяв експедицію в Ефіопію, думаючи створити колонію. У 1895 р. між Ефіопією й Італією почалася війна, що закінчилася в тому ж році розгромом італійців при Адуа. У 1930 на трон зійшов Тафарі Маконнен, який став імператором Хайле Селассіє I. У 1935 італійці почали захоплення Ефіопії. У 1985 була сильна посуха.


Слайд #9
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #9

Рельєф території
Ефіопія - найбільш високогірна країна Африканського материка. Високе плато з центральними горами розділяється рифтовою долиною, на сході рівнина. Територія Ефіопії розташована у східній частині Східно-Африканського плоскогір'я.Більшу частину країни займає Ефіопське нагір'я (найвища точка - вулкан Рас-Дашен, 4623 м).


Слайд #10
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #10

Глибокий ґрабен на південному сході від нагір'я відділяє від нього Ефіопсько-Сомалійське плато (висота до 1500 м). На північному сході країни розташована западина Афар (з озером Ассале, що на 116 м нижче за рівень моря) з невеликими вулканами по краях. Клімат на півнівнічному сході тропічний, на інший території субекваторіальний. Ріки — Блакитний Ніл, Атбара, Вебі-Шебелі (Уабі-Шеббеле).


Слайд #11
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #11

Корисні копалини Ефіопії
Надра Ефіопії вивчені порівняно слабко. Найважливіші корисні копалини – природний газ, золоті, платинові, полі- та рідкіснометалічні руди, калійна і кам'яна солі та ін.


Слайд #12
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #12

Корисні копалини
Запаси
Вміст корисного компоненту в рудах,  %
Частка у світі, %
Підтвер-джені
Загальні
Платина, т
2
 
 
 
Берилій, тис. т
 
26
0,06 (ВеО)
 
Золото, т
26
150
1,5 – 3,6 г/т
0,1
Калійні солі, млн т (в перерахунку на К2О)
42
105
25 (К2О)
0,6
Мідь, тис. т
165
400
3,24 (Cu)
 
Природний горючий газ, млрд м³
25
 
 
 
Свинець, тис. т
60
 
 
 
Тантал, т
200
1300
0,02
0,26
Цинк, тис. т
560
760
9 (Zn)
0,2


Слайд #13
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #13

Спорт
Ефіопія має право пишатися своїми бігунами на довгі дистанції, від 5 км до марафону. На Римській олімпіаді 1960 р. ефіопець Абебе Бікіла став першим темношкірим африканцем, який зумів стати олімпійським чемпіоном. Марафонську дистанцію він біг босим.


Слайд #14
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #14

Легендарного статусу набув стаєр Хайле Гебрсіласіє. В наш час на стаєрських легкоатлетичних дистанціях домінують Кененіса Бекеле та Тірунеш Дібаба.
Тірунеш Дібаба
Кененіса Бекеле


Слайд #15
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #15

Ефіопія — аграрна країна. Промисловість розвинена слабо. Серед провідних галузей промисловості — хімічна, нафтопереробна, харчова, текстильна, металообробна, цементна. Транспорт г.ч. атомобільний, морський, частково — залізничний. Морські порти — Асеб, Массауа. Літаки ефіопської державної авіакомпанії літають у всі штати країни, а також зв'язують Аддис-Абебу з країнами Європи, Азії і Африки.
Економіка


Слайд #16
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #16

Провідну роль в економіці Ефіопії відіграє споживче сільське господарство, в якому на початку 1990-х років створювалося понад 50% ВВП. Обробна промисловість в Ефіопії розвинена слабко. Розвиток промисловості стримується через недостачу електроенергії.


Слайд #17
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #17

Тварини Ефіопії
У Ефіопії проживає багато різних тварин. Серед них:
Вовк
Ефіопський
Близько 95% раціону
цих хижаів складають
гризуни. Здобич
вистежують на
відкритій місцевосці.
Тип:Хордові
Ряд:Хижі
Родина:Псові


Слайд #18
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #18

Ефіопський шакал
Ефіопський шакал харчується гризунами. Він має добре розвинений слух, за допомогою якого точно визначає місцезнаходження здобичі в траві або неглибоко під землею. Шакал також полює на птахів і зайців, не гидуватиме він і мертвечиною.


Слайд #19
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #19

Їжак ефіопський
Ряд - Комахоїдні
Родина - Їжакові
Після заходу сонця
ефіопський їжак виходить
зі свого укриття й
вирушає на пошуки їжі. У
цієї тварини добре
розвинені і нюх, і слух.
В основному
харчується комахами.


Слайд #20
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #20

Для Африканського материка характерні, великі людиноподібні мавпи й мавпи, а також златокріт, схожий на нашого звичайного крота, але має шкірку жовто-золотавого кольору. Близько води тримається велика видрова землерийка, що харчується рибою.


Слайд #21
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #21

З хижих в Африці цікаве сімейство вивер, схожих на куниць і трохи на кішок.Слід згадати про смугасту гієну й земляного вовка. Обидва ці хижака харчуються падаллю. В Африці багато шакалів. За антилопами й домашньою худобою зграями полюють гиєнові собаки.Африка дуже багата копитними тваринами. Ми вже говорили про антилоп, буйволів, носорогів, жирафів, зебр, що населяють степи Африки. Африканські слони збереглися на південь від Сахари до р. Замбезі.


Слайд #22
Презентація на тему «Ефіопія» - Слайд #22

Із плазунів в Африці цікавий хамелеон. У нього чіпкий хвіст, яким він утримується на гілках. Хамелеони здатні сильно роздувати тіло й змінювати окрас, чим лякають своїх ворогів.В африканських водах живе двоякодихающа чешуйчаста риба - протоптерус.
Серед комах дуже багато яскраво забарвлених великих метеликів. Більшу небезпеку для людини представляє муха цеце. Вона переносить трипаносом - збудників сонної хвороби. Ґедзі також переносять трипанозом що викликає хвороби, від яких гинуть коні й велика рогата худоба.