Презентація на тему «Австрія» (варіант 3)


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #1

Цікаві факти про Австрію:)


Слайд #2
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #2

Віденська газета «Wiener Zeitung» - є найстарішою газетою у світі. Перший її випуск припав на серпень 1703 року.


Слайд #3
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #3

Тільки у Відні, знаменитий «Реквієм» Моцарта виповнюється так колоритно і потужно. Незвичайне, захоплююче звучання цього твору досягається завдяки одночасній грі п'яти органів. Настільки чудове уявлення відбувається в чудовому віденському соборі Святого Штефана, і його безсумнівно, не можна пропустити.


Слайд #4
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #4

В більшості кафе і барів Відня встановлені спеціальні автомати для протверезіння аж надто захмелілих гостей. Для цього необхідно опустити монету в автомат і, підійшовши до хитрому отвору, отримати в ніс порцію парів концентрованого нашатирного спирту. Це миттєво приводить в порядок навіть самого хмільного відвідувача.


Слайд #5
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #5

Більшість австрійських районів забезпечуються найчистішої водою з гірських джерел, тому у Відні можна сміливо пити з крана, без ризику для здоров'я. По трубопроводах вона доставляється в місто вже більше 130 років.


Слайд #6
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #6

Австрія пам'ятає й любить кожного свого діяча. У країні безліч музеїв і пам'ятників, присвячених їм. Серед них є й досить оригінальні. Один з них знаходиться в курортному містечку Баден. Пам'ятник у Курпарку запам'ятав двох великих австрійських композиторів - Йозефа Ланнера й Йоганна Штрауса-Батька. Дивно те, що друзі по пам'ятнику в житті були ворогами.


Слайд #7
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #7

Якщо ви вирішите відвідати віденську оперу, то знайте, що ні одне подання, будь то трагедія, комедія або мюзикл не повторюється протягом двох днів підряд, а всі партії солістами виконуються тільки на мові оригіналу.


Слайд #8
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #8

В Австрії була видана книга, що містить 68 оповідань, кожен з них був надрукований на папері різного кольору.


Слайд #9
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #9

Колесо огляду у віденському парку Пратер було встановлено ще в середині дев'ятнадцятого століття, що робить його найстарішим колесом огляду у світі. Тепер воно вважається одним з повноправних символів Відня. Незважаючи на те, що воно було побудовано так давно, його розміри (65 метрів у висоту) вражають і сьогодні.


Слайд #10
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #10

Жителі австрійського села Факінґ (Fucking), що на кордоні з Німеччиною, вирішили більше не замовчувати не дуже пристойну для англомовних людей назву свого населеного пункту. Тепер вони використовують його для отримання комерційної вигоди, виготовляючи різдвяні листівки, в оформленні яких обігруються різні комбінації зі словом fucking. Не дивно, що листівки стали справжнім бестселером серед англомовних туристів. Химерну назву села було утворено від прізвища Лорда Фоко (Focko), який заснував його у шостому столітті нашої ери. Кінцівка "інґ" у назві села старонімецькою означає "сім'я". Натовпи туристів їдуть у село тільки для того, щоб сфотографуватися на тлі дорожнього покажчика з назвою населеного пункту – "Fucking".


Слайд #11
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #11

Зальцбург — наймальовниче місто Австрії
В маленькій-маленькій Австрії, біля підніжжя високих-високих Альп між горами Капуцінерберг і Менхсберг затишно розташувалось казкове містечко — Зальцбург. Свою назва місто одержало від слова Salz -«сіль». Архітектори називають його зразком класичного бароко, тут колись народився великий Моцарт, а така кількість традиційних австрійських тортів і тістечок, що подаються в місцевих кав'ярнях, може приснитися тільки в самому солодкому сні …


Слайд #12
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #12

Щорічно, в лютому проходить знаменитий віденський бал. Потрапити на це торжество не тільки дуже складно, але й вимагає значних фінансових витрат. Вартість квитків на бал коливається від 200 до 20 000 євро.


Слайд #13
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #13

Відомий журналіст Георг Хольцер і програміст Бруно Хауценбергер розклеїли на різних стовбах,заборах,будинках в австрійському місті Клагенфурті сімдесят яскраво-жовтих наліпок з QR-кодами. На кожній із яких було написано штрихкод, який може розпізнати за допомогою смартфона, планшета чи будь-якого іншого подібного пристрою. Що цікаво, місце, де знаходиться наліпка, як правило, пов'язано з контекстом,який зашифрований в певному творі. Наприклад, наклейка,на якій міститься посиланням на розповідь Артура Шніцлера “Вбивця” було приклеєне на стіні будинку неподалік поліцейської дільниці. Автори проекту таким чином хотіли б привернути увагу до вічно нагальної проблеми авторських прав, а також – нагадати владі і всім зацікавленим особам про те,що в Клагенфурті немає міської бібліотеки. Це при тому,що в місті щороку проходить літературний фестиваль …


Слайд #14
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #14

Плавуча сцена,що нагадує гігантську книгу на Боденському озері в Брегенц (Австрія), може розглядатися як найбільша книга в світі. Тим не менш, гігантську книгу Боденського озера можна побачити тільки під час фестивалю “Квант милосердя”, що відбувається щороку. Фестиваль став відомий своєю нетрадиційною постановкою шоу. На прикладі свого дивного шоу-опери “Бал-маскарад” Верді в 1999 році показав гігантську книгу,яку читає скелет.


Слайд #15
Презентація на тему «Австрія» (варіант 3) - Слайд #15

Дякую за увагу!