Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8)


Рейтинг презентації 4 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #1

Велика Британія


Слайд #2
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #2

Зміст
Загальні відомості.
Рельєф та клімат.
Політика.
Економіка.
Сільське господарство.
Лісництво та рибальство.
Ресурси та енергія.
Населення.
Релігія.
Засоби масової інформаціїї.
Визначні місця.


Слайд #3
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #3

Загальні відомості
Столиця — Лондон.
Площа 244100 км²;
Глава держави Єлизавета ІІ (з 1952);
Глава уряду Девід Камерон (з 2010);
Політична система — ліберальна демократія;
Грошова одиниця — фунт стерлінгів.
Експорт: злакові, цукровий буряк, рапс, картопля, м'ясо й м'ясні продукти, птахи, молочні продукти, електронне й телекомунікаційне устаткування, наукові прилади, нафта й газ, нафтохімікати, фармацевтичні препарати, добрива, кіно й телевізійні програми, літаки;
Населення: 59,055 млн чоловік: (81,5% англійці, 9,6% шотландці, 1,9% валлійці, 2,4% ірландці, 1,8% ольстерці);
Мови: англійська, валлійська, гельська


Слайд #4
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #4

Рельєф та клімат
Рельєф центральної, і південно-східної частин Великої Британії горбисто-рівнинний;у Шотландії, Уельсі і Ольстері переважають невисокі гори і височини, сильно згладжені льодовиками та річковою ерозією. Півострів Уельс зайнятий Кебрійськими горами, на південь від Шотландії розташовані Пеннінські та Камберлендські гори. Найвищі гори Великої Британії знаходяться на Північно-Шотландському нагір'ї. Гора Бен-Невіс, розташована недалеко від верхів'я затоки Лох-Лінне, підіймається до висоти 1343 м над рівнем моря, а в районі перетину цього нагір'я і Грампіанських гір декілька вершин перевищують 1200 м. Головні ріки: Темза, Северн, Трент, Мерсі.
Клімат Сполученого Королівства м'який, що пояснюється головним чином впливом Північно-Атлантичної течії, що приносить теплі води до західного узбережжя Європи.


Слайд #5
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #5

Політика
Сполучене королівство — конституційна монархія, яку очолює король або королева. Під конституцією розуміється сукупність різних документів, що регулюють питання конституційного характеру. Сюди належать статути або акти парламент, судові прецеденти, неписані звичаї і угоди.
У Великобританії конституція не кодифікована, тобто у вигляді окремої книжечки з назвою «Конституція» не існує. Проте елементи британської конституції цілком оформлені у вигляді письмових документів. Таким документом можна вважати, наприклад, Велику хартію вольностей. Письмовими документами є також конституційні закони, що приймаються парламентом. Ці закони парламент має право як прийняти, так і відмінити в ході довершеної звичайної процедури, так що жодного потрясіння зміни конституції в даному випадку не викликають. Особливості британської. Втім, в британській некодифікованій конституції є і окремі елементи, які ніде не записані, а диктуються тільки традицією. Наприклад, проводити загальні вибори по четвергах.


Слайд #6
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #6

Економіка
Велика Британія — одна з найбільш економічно високорозвинених індустріальних країн світу.
Основні галузі промисловості: машинобудівна, електрообладнання та автоматика, корабле- та авіабудівна, електроніка, металургія, хімічна, вугільна, нафтова, паперова, харчова, текстильна, легка промисловість. Розвинуті всі види сучасного транспорту.
Головні порти: Лондон, Ліверпуль, Манчестер, Мілфорд-Гейвен, Галл, Саутгемптон, Іммінгем.


Слайд #7
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #7

Сільське господарство
Сполучене Королівство відрізняється, навіть серед країн західної Європи, малою долею населення (близько 2%), зайнятого в сільському господарстві. 
Найголовніші сільськогосподарські культури — пшениця, ячмінь, овес, цукрові буряки, картопля і рапс. Тоді як істотний відсоток пшениці, ячменю і рапсу ідуть на корм тваринам, багато із залишку обробляється для людського споживання. Сполучене Королівство досягло високого рівня самостійності у виробництві основної сільськогосподарської продукції за винятком цукру і сиру.


Слайд #8
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #8

Лісництво та рибальство
Лісництво
Майже одна-десята частина сухопутної території Сполученого Королівства віддана лісоводству. Комісія Лісоводства підтримується урядом і керує майже половиною всіх лісів, а решта — в основному в приватних руках. Місцеве виробництво лісоматеріалу забезпечує менш ніж одну-п'яту частину попиту Сполученого Королівства. Більшість нових насаджень — хвойні ліси в нагірних областях, але комісія заохочує посадку широколистих дерев.
Рибальство
Рибна промисловість Британії зараз забезпечує тільки половину повного попиту країни. Найголовніша для вилову риба — тріска,пікша, макрель, мерлан і камбала, також молюски, зокрема норвезькі омари, омари, краби та устриці.


Слайд #9
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #9

Ресурси та енергія
Сполучене Королівство має відносно обмежені запаси економічно цінних мінеральних ресурсів. Тут видобувають деякі важливі метали, в особливості олово, яке забезпечує місцевий попит наполовину, і цинк. Є достатні постачання неметалічних мінералів, зокрема піску, гравію, вапняку, доломіту, крейди, сланцю, бариту, тальку, глини і глинистого сланцю.
Британія має більше важливих енергетичних ресурсів, ніж більшість інших країн Європейського Союзу, в особливості нафту, природний газ, і вугілля. Вугілля, колись важливий ресурс для британської економіки, зараз стало зменшуватися у важливості. Порівняно з піковим 1913 роком, коли понад один мільйон працівників видобув понад 300 мільйонів тонн вугілля, поточний видобуток впав на більше, ніж на чотири-п'ятих, з навіть більшим скороченням робочої сили. Електростанції — головні споживачі вугілля, але із зростанням використання інших видів палива видобуток вугілля зменшився.


Слайд #10
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #10

Населення
Національний склад населення — строкатий. Понад 80 % складають англійці, близько 4 % — уельсці (валійці), 2 % — ірландці, близько 5,2 % — шотландці і понад 4 % — вихідці з держав Співдружності та ін. Із середини XX ст. тут проживає близько ЗО тис. вихідців з України.
Розміщення населення Великої Британії на території нерівномірно. Середня густота населення становить близько 240 осіб на 1 км2. Найбільша густота населення в Англії (350 осіб на 1 км2), найменша у Шотландії (понад 100 осіб на 1 км2). У містах проживає понад 90 % населення. Для Великої Британії характерні великі агломерації з населенням понад 1 млн осіб, в яких проживає третина міського населення. Вони разом із меншими агломераціями утворюють Англійський мегалополіс з населенням ЗО млн осіб. Міст-мільонерів два — Лондон (7,6 млн осіб) та Бірмінгем. Сільська місцевість за способом життя мало відрізняється від міст.
У структурі зайнятості населення близько 80 % припадає на працюючих у сфері послуг, 19 % — у промисловості та 1 % — у сільському господарстві. У країні є безробіття, яке в середньому щорічно сягає понад 5,5 %.


Слайд #11
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #11

Релігія
Кожен громадянин Великобританії має право сповідувати свою релігію. Британія — це переважно християнська країна: 10 % громадян належать до Римської католицької церкви, а 1,7 мільйона британців є прихожанами Англіканської церкви, яка офіційно має статус державної. У Шотландії налічується 1,1 мільйона членів Пресвітеріанської церкви, що єдержавною церквою Шотландії. У Північній Ірландії приблизно половина населення відносить себе до протестантів, а майже 40 % жителів складають католики. В Уельсі Англіканська церква втратила статус державної в 1920 році. Це означає, що зараз там немає офіційної державної церкви, а найбільш численними конфесіями є інші протестантські течії. Найбільш авторитетною з них є Пресвітеріанська Церква Уельсу. Священнослужителі офіційно визнаних церков Великобританії можуть отримувати заробітну плату від держави, якщо вони працюють у в'язницях або лікарнях.


Слайд #12
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #12

Засоби масової інформаціїї
The Times, 
The Guardian, 
The Independent, 
The Daily Telegraph, 
The Observer, 
The Financial Times,
The Daily Express, 
The Sun, The Mirror, 
The People, 
Morning Star


Слайд #13
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #13

Визначні місця
Лондонське око


Слайд #14
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #14

Визначні місця
Біг Бен


Слайд #15
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #15

Визначні місця
Пікаділлі


Слайд #16
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #16

Визначні місця
Тауер Брідж


Слайд #17
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #17

Визначні місця
Британський музей


Слайд #18
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #18

Визначні місця
Букінгемський палац


Слайд #19
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #19

Визначні місця
Собо́р Свято́го Павла́ 


Слайд #20
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #20

Визначні місця
Стоунхендж


Слайд #21
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #21

Визначні місця
Трафальгарська площа


Слайд #22
Презентація на тему «Велика Британія» (варіант 8) - Слайд #22

Визначні місця
Лох-Несс