Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #1

США


Слайд #2
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #2

Загальні відомості про країну
Сполучені Штати Америки - держава в Північній Америці.
Площа - 9518900 км ² (четверте місце в світі за територією).
Населення - понад 309 млн. чоловік (третє місце).
Столиця - місто Вашингтон.
Сполучені Штати межують з Канадою, Мексикою, Росією.
Омиваються Тихим океаном, Атлантичним океаном.
Адміністративний поділ: 50 штатів і федеральний округ Колумбія, у підпорядкуванні США також знаходиться ряд острівних територій.
США були утворені в 1776 році при об'єднанні тринадцяти британських колоній, що оголосили про свою незалежність.
Економіка: нині найбільша в світі ($14.2трлн.)
США володіють потужними збройними силами, в тому числі найбільшим військово-морським флотом, мають постійне місце в Раді Безпеки ООН, держава-засновник Північноатлантичного альянсу.


Слайд #3
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #3

Розташування
Основна територія США розташована на Північноамериканському континенті і тягнеться від Атлантичного океану на сході до Тихого океану на заході.
На півдні США межують з Мексикою, на півночі - з Канадою.
Крім того, до складу США входять ще 2 штата. На крайньому північному заході континенту знаходиться штат Аляска, також межує з Канадою. У Тихому океані знаходиться штат Гаваї.
Кордон з Росією проходить через Берингову протоку. США також належить ряд островів у Карибському морі (наприклад, Пуерто-Ріко) і в Тихому океані (Американське Самоа, Мідуей, Гуам та ін.)


Слайд #4
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #4

Клімат
Так як країна розташована на великій території, в ній представлені практично всі кліматичні зони.
Велика частина США розташовується в зоні помірного клімату, південніше переважає субтропічний клімат, Гаваї і південна частина Флориди лежать в зоні тропіків, а північ Аляски відноситься до полярних регіонах.
Великі рівнини на захід від 100-го меридіана відносять до напівпустель, Великий Басейн і області навколо нього мають арідний, а прибережні райони Каліфорнії - середземноморський клімат. Тип клімату в межах одного поясу може істотно змінюватися в залежності від рельєфу, близькості океану та інших факторів.


Слайд #5
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #5

Флора
Схили Кордильєр покриті густими хвойними лісами, Аппалачів - лісами з широколистяних порід; прерій майже не залишилося. На півночі Аляски поширена тундрова рослинність.
Ліси покривають близько 30% території країни, рослинність Аляски переважно тундрова з мохами і лишайниками, однак на півдні штату ростуть хвойні і змішані ліси. На півночі "континентальної" частини США ростуть густі змішані ліси: ялина, сосна, дуб, ясен, береза, сикомора. Далі на південь, лісів стає менше, проте з'являються такі рослини як магнолія і каучуконоси, а на узбережжі Мексиканської затоки ростуть мангрові ліси. На заході країни починаються напівпосушливі і посушливі регіони переважно з трав'яною і пустельною рослинністю.


Слайд #6
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #6

Фауна
Фауна представлена ​​також відповідно до кліматичних зон: на півночі це земляна білка, ведмідь, олень і лось, у ріках багато форелі, на узбережжі Аляски моржі і тюлені. У лісах сходу Сполучених Штатів живуть ведмідь грізлі, олень, лисиця, вовк, скунс, борсук, білка і велика кількість дрібних птахів. На узбережжі Мексиканської затоки можна зустріти таких екзотичних птахів, як пелікан, фламінго, зелений зимородок. Тут же водяться алігатори і кілька видів отруйних змій. На Великих рівнинах свого часу мешкали десятки тисяч бізонів, однак тепер їх залишилося дуже небагато і, в основному, в національних парках. У гірських районах заходу США можна зустріти таких великих тварин, як лось, олень, вилоріг, гірський козел, бурий ведмідь, вовк, товсторіг. У пустельних регіонах живуть переважно рептилії (серед них гримуча змія) і дрібні ссавці, наприклад, сумчастий пацюк.


Слайд #7
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #7

Державний устрій
Конституція США, схвалена в 1787 році, визначає державні повноваження передані федеральному уряду США. Повноваження не визначені федеральному уряду конституцією, здійснюються штатами США.
У конституції США закладений принцип поділу влади:
федеральний уряд складається із законодавчих, виконавчих і судових органів, що діють незалежно один від одного.
Вищий орган законодавчої влади - двопалатний Конгрес США:
нижня палата - Палата представників; верхня палата - Сенат.
Вищий орган виконавчої влади - президент США. Президент - глава держави, головнокомандувач збройними силами. Існує пост віце-президента.
Вищий орган судової влади - Верховний суд США.
Основні політичні партії - республіканська та
демократична.
Існує безліч дрібніших партій.


Слайд #8
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #8

Економіка США
Найбільша економіка світу. Багато природних ресурсів, у тому числі енергія і сировина. Високотехнологічне виробництво. Розвинуто наукові дослідження. Добре розвинена сфера послуг, конкурентоспроможна промисловість. Транснаціональні компанії наприклад:«Ford», «General Motors» і Exxon. Провідний виробник програмного забезпечення. Хороша система вищої освіти, особливо в галузі високих технологій. Американські фірми процвітають завдяки широкому розповсюдженню американської культури в світі. Найбільший у світі експортер товарів. Політична стабільність, кваліфікований персонал.
Останнім часом відбувається зниження числа робочих місць в промисловому виробництві. Глобалізація, витік робочих місць в країни з дешевою робочою силою (в 1945 р. майже 50% світового виробництва припадало на США; в 1990-і рр.. - 25%). Жорстка конкуренція в галузі технологій з країнами Східної Азії та Європейського союзу.
Зовнішній борг перевищує 14 трлн доларів США.


Слайд #9
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #9

Населення
Індійські племена заселили територію США близько 10 тис. років тому, а їхні нащадки залишалися переважаючим етнічним компонентом до кінця XVII століття. Сучасні жителі - нащадки щодо недавніх (XVII-XX століть) переселенців з Європи (переважно Західної) і Африки. Необхідно відзначити, що повне право називатися американцями отримують лише діти іммігрантів, що народилися в США. У країні зберігається чіткий поділ на іноземців та уродженців, між якими є значна культурно-мовна дистанція. Американці США - різнорідна, гетерогенна нація з конфліктним расовим складом. Домінуючою в усіх відношеннях і регіонах (крім штату Гаваї) в даний час є європеоїдна раса - вихідці із Сполученого Королівства, Німеччини, Ірландії та інших європейських країн. Далі виділяються афроамериканці, латиноамериканці, азіати, індіанці та інші, на яких припадає понад третина населення.


Слайд #10
Презентація на тему «Сполучені Штати Америки» (варіант 4) - Слайд #10

Адміністративний поділ
Держава складається з 50 штатів, які є рівноправними суб'єктами федерації, столичного федерального округу Колумбія і залежних територій. Кожен штат має свою конституцію, законодавчу, виконавчу і судову влади. Більшість назв штатів походять від назв індіанських племен і імен королів Англії і Франції.
Штати діляться на округи - більш дрібні адміністративні одиниці, менше ніж штат і не менше ніж місто. Всього налічується 3 141 округ. Повноваження адміністрації округів і взаємини з муніципальною владою розташованих на їх території населених пунктів сильно розрізняються від штату до штату. Місцевим життям населених пунктів управляють муніципалітети.