Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3)


Рейтинг презентації 4.05 на основі 21 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #1

Великобританія (Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії)
Виконала:
Учениця 10-А класу
Кіронда Яна


Слайд #2
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #2

ВЕЛИКОБРИТАНІЯ НА КАРТІ СВІТУ


Слайд #3
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #3

ПРАПОР ВЕЛИКОБРИТАНІЇ


Слайд #4
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #4

КОРОЛІВСКИЙ
ГЕРБ


Слайд #5
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #5

Коронація Єлизавети II в 1953 році.
Голова держави – королева Єлизавета II
Королева Єлизавета II на своє 80-річчя в 2006 році.
Весілля принцеси Єлизавети і графа Единбургського в 1947 році.


Слайд #6
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #6

Столиця Великобританії -
ЛОНДОН
Ось так він виглядає із космосу.
А ось так - із берегу річки Темзи.


Слайд #7
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #7

ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ Великої Британії
Вестмінстерський замок із знаменитою годинниковою башнею «Біг Бен». Тут засідає парламент Сполученого Королівства.


Слайд #8
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #8

Лондонський Тауер - королівська фортеця, побудована в 11 столітті.
ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА


Слайд #9
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #9

Тауерський міст
ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА


Слайд #10
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #10

Собор святого Павла, побудований в 17 столітті по проекту відомого Англійського архітектора Крістофера Рена.
Під куполом собору розташовані 3 галереї: внутрішня галерея “шепоту” та зовнішні кам'яна та золота. Галерея Шепіт названа так через не передбачену архітекторами особливість своєї акустики: слово, промовлене навіть пошепки в одному кінці галереї багаторазово відлунюється стінами, в результаті його чути за 30 метрів із протилежної сторони.
Тут відбуваються концерти і меси, але потрапити дуже складно через велику кількість бажаючих насолодитися відмінною акустикою, стародавнім органом, на якому грав сам Мендельсон.
ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА


Слайд #11
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #11

Букінгемський замок – офіціальна резиденція королівскої сім´ї в Лондоні.
ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА


Слайд #12
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #12

ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ Великої Британії
Стоунхендж є доісторичним пам`ятником, розташованим в англійському графстві Уилтшир, приблизно в 3,2 км на захід від Эймсбери й 13 км до півночі від Солсбері, в 130км від Лондона. Стоунхендж - один з найвідоміших і гарних місць у світі, він складається з величезних каменів, які розташовані по колу. Стоунхендж увійшов у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1986г.


Слайд #13
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #13

ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА
Головний будинок британської королівської родини - Виндзорский замок - найбільший і самий старий жилий замок у світі. Донині замок залишається місцем, де проводяться важливі зустрічі глав іноземних держав. Королівське сімейство проводить у Виндзоре значну частину свого часу.
Замок розташовується на березі ріки Темза в графстві Беркшир, у місті Виндзор. Засновником замка є Вільгельм Завойовник, що в 1066 році на вершині штучно створеного пагорба створив перші зміцнення, собою дерев`яну конструкцію.


Слайд #14
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #14

ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА
Вестмінстерський палац, що раніше був місцем пристановища королів, в теперішній час має у своєму розпорядженні палати лордів і палатами громад. Внутрішня частина будівлі представлена величезною кількістю кімнат і залів, з`єднаних між собою довгими коридорами. Але самою пізнаваною частиною палацу, безперечно, є вежа зі знаменитими годинниками. Початок кожної години сповіщає бій Біг Бена, а з першим ударом саме цих годин офіційно починається новий рік у всім світі.


Слайд #15
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #15

ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ Великої Британії
Акведук Понткисиллте самий довгий і найвищий акведук у Великобританії, який піднімається над долиною ріки Ді в північно-східному Уельсі. Побудований в 1805 р. він дотепер є діючою частиною канальної мережі Великобританії. Його пропускна здатність порядку 15 тис. човнів вгод.


Слайд #16
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #16

ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА
Лондонське око — одне з найбільших оглядових колес у світі, і певно одна з яскравих пам'яток Лондону. Лондонське око — одне з найбільших оглядових колес у світі, і певно одна з яскравих пам'яток Лондону.


Слайд #17
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #17

... двохповерхові автобуси, і
ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА


Слайд #18
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #18

…червоні телефонні будки ...
ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА


Слайд #19
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #19

ВИЗНАЧНІ МІСЦЯ ЛОНДОНА
...Лондонське таксі


Слайд #20
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #20

Англія
Шотландія
Уельс
Північна Ірландія
ІСТОРИЧНІ ПРОВІНЦІЇ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ


Слайд #21
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #21

АНГЛІЯ


Слайд #22
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #22

Англія (англ. England) — одна з чотирьох частин Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії, одна з трьох частин Великої Британії, найбільша за площею і населенням. Межує з двома іншими частинами Великобританії — Уельсом і Шотландією в межах острова Великобританія. Назва країни походить від назви племені англів, одного з германських племен, що оселились тут у V і VI століттях. Англія не є політичною одиницею з 1707 року, коли з Англійського королівства та залежних від нього країн була утворена Велика Британія. Столиця Англії, Лондон, також є столицею Великої Британії.
Найбільші міста: Лондон, Бірмінгем, Йорк, Кембридж, Ковентрі, Лідс, Лестер, Манчестер, Ньюкасл, Ноттінгем, Оксфорд, Шеффілд;
Порти: Брістоль, Дувр, Гарвіч, Ліверпуль, Портсмут, Саутгемптон;
Особливості: мінливість клімату і розмаїтість форм рельєфу; висока густота населення — серед європейських країн тільки Нідерланди населені густіше;
АНГЛІЯ
Англія займає дві треті острова Великобританія, його центральну і південну частину. До Англії належать також прибережні острови, найбільший із яких острів Вайт. На півночі Англія межує з Шотландією, на півдні з Уельсом. Від Франції вона відділена морською протокою Ла-Манш завширшки 52 км. Під протокою існує тунель, яким острів сполучений із континентальною Європою.
Більшість території Англії вкривають невисокі пагорби. На півночі є невисокий гірський хребет — Пеніни. Англія має густу сітку річок.


Слайд #23
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #23

ШОТЛАНДІЯ


Слайд #24
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #24

Шотландія (англ. Scotland ) — країна, частина Об'єднаного Королівства, колись незалежна держава. Займає північну частину Великої Британії, на півдні межує з Англією, на сході її береги омиває Північне море, на півночі і заході Атлантичний океан, на південному заході — Північна протока та Ірландське море. Окрім того, Шотландія складається ще із близька 790 островів, серед яких архіпелаги Шетландські, Оркнейські та Гебридські острови.
ШОТЛАНДІЯ
Найбільші міста: Глазго, Данді, Абердін.
Шотландія складається з таких частин: Хайлендс (Верховина) на півночі (разом із Грампіанськими горами); у центрі — Лоулендс (Низовина; включно з долинами річок Клайд та Форт), де мешкає основна частина населення і знаходиться головна промислова зона; Південні Аплендс та острови (Оркнейські, Шетландські і Західні).


Слайд #25
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #25

УЕЛЬС


Слайд #26
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #26

УЕЛЬС
Уельс ( англ. Wales ) — одна з чотирьох складових Сполученого Королівства. Розташований на південному заході острова Велика Британія. Столиця — місто Кардіфф.
Уельс розташований на південному заході Великобританії, на сході межує з Англією, з трьох сторін оточений морем: на півдні це Бристольський канал (гирло річки Северн), на південно-заході — протока Святого Георга, на півночі й заході — Ірландське море, на північному сході — гирло річки Ді.
Більшу частину Уельсу займають гори, особливо на півночі й у центрі. Вони утворилися під час останнього льодовикого періоду. Найвищі гори — в Сноудонії (Yr Eryri), гора Сноудон (Yr Wyddfa, 1085 м над рівнем моря) — найвища точка Уельсу. Гірський масив у центрі Уельсу називається Кембрійськими горами. Кембрійскі гори дали свою назву одному з періодів палеозоя — кембрію. На півдні розташовані гори Брекон-Біконз (Bannau Brycheiniog), вони молоді порівнянно з Камбрійскими й мають значні запаси вугілля.
Сучасний кордон між Англією й Уельсом досить довільний: загалом він був встановлений у XVI століття, на основі меж феодальних володінь. Протягом близько 64 кілометрів він досить точно проходить валом Офи. Однак потім іде більш вигадливо: наприклад, поділяє село Найтон в Поуїсі та його залізничну станцію, робить село Чорч-Стоук фактично уельским анклавом в Англії й проходить прямісінько через село Лланімінех .


Слайд #27
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #27

ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ


Слайд #28
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #28

ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ
Північна Ірландія (англ. Northern Ireland, ірл.) — одна з чотирьох частин Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Межує з Республікою Ірландія в межах острова Ірландія.
Столиця і найбільше місто — Белфаст. В адміністративному відношенні поділена (з 1975) на 6 графств.
Адміністративно Північна Ірландія розділена на 6 графств та 26 районів. В свою чергу острів Ірландія ділиться на 4 історичні області — Ольстер, Коннахт, Манстер і Ленстер. Всі шість графств Північної Ірландії Антрім, Арма, Даун, Лондондеррі, Тайрон і Фермана, входять до північної провінції Ольстер. Крім того до Ольстеру також входять три графства Республіки Ірландія — Донегол, Монахан і Каван.


Слайд #29
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #29

Великі письменники Великобританії
(22.01.1788-19.05. 1824)
Джордж Байрон
Артур Конан Дойл
(22.05.1859- 7.07.1930)


Слайд #30
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #30

Великі письменники Великобританії
(15.09.1890 — 12.01.1976)
Агата Крісті
Вальтер Скотт
(15.08.1771 — 21.09.1832)


Слайд #31
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #31

Великі письменники Великобританії
Оскар Уайльд
(16.10.1854-30.11.1900)
Роберт Бернс
(20.01.1759—21.07.1796 


Слайд #32
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #32

Великі письменники Великобританії
Уільям Шекспір
(26.04.1564 – 23.04.1616)
Чарльз Діккенс
(07.02.1812 – 09.06.1870)


Слайд #33
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #33

Великі композитори Великобританії
Сер Едвард Ельгар (02.06.1857 – 23.02.1934)
Бенджамін Бріттен (22.11.1913 – 04.12.1976)


Слайд #34
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #34

Великі художники Великобританії
Томас Гейнсборо (14 .05. 1727 – 2.08.1788)
Автопортрет


Слайд #35
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #35

Ранкова прогулянка (Портрет У. Хеллета з дружиною)
Томас Гейнсборо
Великі художники Великобританії


Слайд #36
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #36

Блакитний хлопчик
Томас Гейнсборо
Великі художники Великобританії


Слайд #37
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #37

Джон Констебль (11.06.1776 – 31.03. 1837)
Автопортрет
Великі художники Великобританії


Слайд #38
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #38

Упряжка для сіна
Джон Констебль
Великі художники Великобританії


Слайд #39
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #39

Замок Солсбері із єпископального саду
Джон Констебль
Великі художники Великобританії


Слайд #40
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #40

Офіціальна церква Англії – християнська Англіканська церква. Головою англіканської церкви є королева. Головний священник - архієпископ Кентеберійський.
Кентеберійський собор – одне із найбільш старих і найбільш відомих християнських будівль у Великобританії.
Роуен Вільямс – Лорд Архієпископ Кентеберійський
РЕЛІГІЯ В ВЕЛИКОБРИТАНІЇ


Слайд #41
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #41

Англіканскі собори
Кафедральний собор Йорка


Слайд #42
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #42

Вестмінстерське абатство
Англіканскі собори


Слайд #43
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #43

Кафедральний собор Херефорда
Англіканскі собори


Слайд #44
Презентація на тему «Великобританія» (варіант 3) - Слайд #44

Дякую за увагу!!!