Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу»


Рейтинг презентації 3.86 на основі 7 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #1

Найгарніші водоспади світу


Слайд #2
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #2

Найгарніші водоспади світу


Слайд #3
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #3

Водоспад Ігуасу, Аргентина/Бразилія
Саме тут у 1986 році знімали славнозвісний фільм “Місія”. Воно й недивно – 275 окремих каскадів водоспаду завдовжки 4 км, подолавши висоту 89 м, впадають в однойменну річку. Навколо – джунглі та руїни, що лишилися від єзуїтської місії. Розташований водоспад на кордоні Аргентини і Бразилії.


Слайд #4
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #4

2. Водоспад Вікторія, Зімбабве/Замбія
Найширший водоспад у світі (ширина – майже 1708 м, висота – 108 м) та один з найвідоміших. Довкола – тропічний ліс і дика природа Африки. Туристам окрім споглядання мальовничого водоспаду пропонують також рафтинг, банджи-джампінг та польоти на літаку над Вікторією.


Слайд #5
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #5

3.Річка Апсат, Росія 
Недалеко від цієї річки колись стояв концтабір. Він був зупинкою на шляху до ГУЛАГу. Мабуть, тому місце не стало популярним, хоч воно дуже мальовниче. Сам водоспад протікає у Мармуровому міжгір'ї. Його довжина 10 м, а закінчується він у глибокій ущелині, де можна побачити льодовики.


Слайд #6
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #6

4. Водоспад Агуї (Ahuii Waterfall), острів Нуку Хіва, Французька Полінезія 
Нуку Хіва – найбільший острів Маркізьких островів. Місце незаймане та чисте, недарма воно привернуло увагу Чарльза Дарвіна. Водоспад Агуї завдовжки 304 м оточений казковим тропічним лісом. Агуї щороку приваблює сотні туристів.


Слайд #7
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #7

5. Ніагарський водоспад, Канада/США
                                                                                                                                                      
Водоспад розташований на кордоні двох країн. Він не є ні найдовшим, ні найширшим, однак справляє неймовірне враження завдяки своїм каскадам. Крім того, він один із найбільш потужних – щохвилини 6 млн. л води зривається з вершини. Навколо водоспаду вже встигло вирости ціле туристичне містечко.


Слайд #8
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #8

 
6. Водоспад Анхель, Венесуела
Водоспад отримав ім'я людини, котра офіційно його відкрила – американського золотошукача Джеймса Крофорда Енджела. Найвищий у світі водоспад заввишки 979 м розташований у найвіддаленішому куточку Венесуели. Дістатися до нього непросто. Це можна зробити або піднявшись по лісових річках на човні, або прилетівши на літаку. До речі, біля водоспаду туристи полюбляють займатися скай-дайвінгом.


Слайд #9
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #9

7. Вайпугія, або «перевернутий» водоспад, острів Оаху, Гаваї  
Чудернацький водоспад бере свій початок на горі, кілька метрів падає вниз, а потім вітер підхоплює потоки води і піднімає їх вгору. Диво природи приваблює туристів більше, ніж розташований поруч Перл Харбор.


Слайд #10
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #10

8. Водоспад Гіссбах, Швейцарія  Мекка для туристів, що полюблять рафтинг і парапланеризм. Тим, хто просто хоче побачити швейцарські луки, кришталево чисті озера, вкриті білими сніговими шапками вершини гір, теж сюди. Місцина славиться одним із наймальовничіших водоспадів у Європі.


Слайд #11
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #11

9. Водоспад Начі, Японія                                                       З гори Начі беруть початок 48 водоспадів, але тільки один має назву самої гори та є найбільшим у країні. Довжина водоспаду 122 м, а з місця, де він починається, можна бачити Тихий океан. Начі оточують мальовничі скелі та кипарисові й кедрові дерева. Саме місце здавна вважають священним. 


Слайд #12
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #12

10. Гульфосс, Ісландія 
Цей найпопулярніший в Ісландії водоспад є найбільшим у Європі. На відміну від популяризованих водоспадів Америки він не став туристичним конвеєром. Усі охочі зазирнути у прірву мають самостійно дістатися до самої вершини скелі. Водоспад овіяний місцевими легендами, одна з яких розповідає, що у печері, яку надійно закриває потік води, сховані скарби. Не одна експедиція у пошуках тих коштовностей досліджувала це загадкове місце.


Слайд #13
Презентація на тему «Найгарніші водоспади світу» - Слайд #13

Дякую за увагу!!!