Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #1

Глобальні проблеми людства


Слайд #2
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #2

Людина повільно і планомірно знищує природу, а разом із нею і саму себе. Приручивши атомну енергію, освоївши космос, синтезувавши живу клітину і зробивши масу інших відкриттів і винаходів, вона свідомо віддала в заставу прогресу майбутнє своїх нащадків.


Слайд #3
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #3

Глобальні проблеми людства — комплекс проблем і ситуацій, що зачіпають життєві інтереси всіх народів світу,характеризуються динамізмом і вимагають для свого розв'язання колективних зусиль світової громадськості,від вирішення яких залежить подальший прогрес людства і збереження цивілізації.


Слайд #4
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #4

Господарська діяльність людини з кожним століттям завдавала природі все більшої шкоди. У результаті найбільшого науково-технічного прогресу XVIII—XX ст. було зруйновано близько 20% природних екосистем. За останніми підрахунками вчених, ця цифра катастрофічно збільшилася і становить вже 64%.


Слайд #5
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #5

Зменшення озонового шару планети, скорочення запасів корисних копалин, забруднення нафтою і нафтопродуктами Світового океану, хімічне засмічення ґрунту, знищення рослин і тварин — ось далеко не повний перелік основних екологічних проблем світу, які мають глобальний характер.


Слайд #6
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #6

Окреслились зміни глобального характеру, які можуть призвести до незворотних порушень у біосфері. Особливо значної гостроти екологічні проблеми досягають в густонаселених та індустріальних районах.


Слайд #7
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #7

Ще сотні, а то й тисячі років величезні площі Землі будуть непридатні для життєдіяльності людини. Це райони ядерних випробувань і радіаційних катастроф. Ця місцевість — суворе застереження людству. Якщо так піде й надалі, світ перетвориться на суцільну зону екологічного лиха.


Слайд #8
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #8

Про можливість появи на Землі парникового ефекту вчені серйозно заговорили в 60-ті рр. XX ст. Це одна з найактуальніших сьогодні екологічних проблем світу. Парниковий ефект виникає внаслідок зростання в атмосфері нашої планети концентрації вуглекислого газу, метану, озону, водяної пари тощо. Глобальне потепління — ось що чекає нас у результаті.


Слайд #9
Презентація на тему «Глобальні проблеми людства» (варіант 40) - Слайд #9

Екологи різних країн світу переконані, що повністю запобігти наслідкам заподіяного лиха нам уже навряд чи вдасться. Проте сьогодні діє величезна кількість «зелених» організацій, які взялися за пошук можливих рішень екологічних проблем світу. Виховання екологічної свідомості — ось, що є сьогодні першочерговим завданням.