Презентація на тему «Королівство Іспанія»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #1

Королівство ІспаніяReino de España
Підготувала учениця 10-Б класу
Бартошевська Світлана


Слайд #2
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #2

Іспанія
Іспанія (офіційно Королівство Іспанія) — держава на південному заході Європи.


Слайд #3
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #3

Розташування
За територією Іспанія є четвертою країною в Європі, після Росії, України і Франції, та є другою за величиною в Європейському Союзі.
Займає більшу частину Піренейського п-ова, Балеарські і Пітіузькі о-ви в Середземному морі, Канарські о-ви в Атлантичному океані. Іспанія омивається Середземним морем і Атлантичним океаном. По суходолу Іспанія межує з Португалією на заході, з Францією, з Андоррою, з Гібралтаром і з Марокко.


Слайд #4
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #4

Політика
Іспанія — конституційна монархія. Главою держави є король (Хуан Карлос I), однак реальна виконавча влада належить прем'єр-міністру, який очолює уряд. Законодавча влада здійснюється Генеральними кортесами — парламентом, що складається з Сенату (265 депутатів) і Конгресу депутатів (350 депутатів).


Слайд #5
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #5

Державний прапор Іспанії
Державний прапор Іспанії складається з червоної, жовтої і червоної горизонтальних смуг з гербом посередині. Прапор був затверджений 19 грудня 1981 року. Після встановлення у 1938 році режиму Франко, цей прапор став прапором Іспанії.


Слайд #6
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #6

Герб Іспанії
Герб Іспанії це є зведення воєдино всієї її історії. На нім представлені всі королівства, які об'єдналися в сучасній Іспанії: Кастілія представлена замком; Леон, Астурія і Галісія — левом; Арагон, Каталонія і Балеарські острови — чотирма червоними смугами на золотому фоні; Наварра — у вигляді ланцюгів; Андалусія зображена у вигляді граната, оскільки в Іспанії він виростає в основному тільки на землях Гранади — останньої мусульманської держави, захопленої християнськими королями в ході Реконкисти; гербова лілія представляє короля і його сім'ю, а корона, що вінчає герб, — знак того, що Іспанія — королівство; колони символізують Гераклові Стовпи, так раніше називали Гібралтар, який свого часу вважався краєм світу. Девіз «Plvs Vltra» — латиною «далі за межу».


Слайд #7
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #7

Адміністративний устрій
Іспанія поділяється на 19 автономних областей: Андалузія, Арагон, Астурія, Балеарські острови, Країна Басків, Канарські острови, Кантабрія, Кастилія і Леон, Кастилія — Ла-Манча, Каталонія, Сеута, Естремадура, Галісія, Мадрид, Мелілья, Мурсія, Наварра, Ла-Ріоха, Валенсія, що поєднують 50 провінцій.
Андалусія
Сеута
Мелілья
Канарські острови
Валенсія
Балеарські острови
Каталоня
Естрамадура
Кастилія і Леон
Галісія
Астурія
Кантабрія
Країна Басків
Ла-Ріоха
Наварра
Арагон
Каталонія Ла-Манча
Мадрид


Слайд #8
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #8

Демографія
Кількість населення — проживає близько 44 млн осіб (приблизно 14 млн у містах), середня густота населення — близько 90 чоловік на 1 км².


Слайд #9
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #9

Демографія
Кількість населення — проживає близько 44 млн осіб (приблизно 14 млн у містах), середня густота населення — близько 90 чоловік на 1 км².


Слайд #10
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #10

Релігія
Католицизм в Іспанії має статус державної релігії. За законом 1966 р. були введені свобода віросповідання і право релігійних меншин публічно справляти культові обряди і утримувати конфесійні організації. Наразі ставлення багатьох іспанців до релігії має досить формальний характер. В Андалусії же помітний швидкий темп відродження мусульманства.


Слайд #11
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #11

Промисловість
Частка невеликих ГЕС і кількох АЕС дорівнює приблизно 1/6.
За обсягом продукції обробної промисловості Іспанія входить до групи перших 15 промислових країн.
Значного розвитку набули нафтохімія, яка тісно пов'язана з нафтопереробкою, а також промисловість будівельних матеріалів, деревообробна і паперова.
Важливу роль останнім часом стали відігравати металообробка і машинобудування.
Понад 4/5 текстилю, одягу і взуття виробляється в Барселоні.
Електротехнічні та електронні заводи і поліграфічні фабрики концентруються в Мадриді і Барселоні.


Слайд #12
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #12

Нафтова промисловість
Основу енергетики Іспанії становить імпортна нафта. Нафтопереробка, як правило, здійснюється в портових містах. Її річна потужність становить понад 60 млн. тон сирої нафти.


Слайд #13
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #13

Вугільна промисловість
Власний видобуток вугілля (кам'яного і бурого) забезпечує лише 1/5 енергетичних потреб.


Слайд #14
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #14

Металургійна промисловість
В країні виплавляють чорні і кольорові метали (виплавка сталі – 13 млн. т. на рік).


Слайд #15
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #15

Сільське господарство
Сільське господарство — традиційно розвинута галузь економіки Іспанії. Сг Іспанії включає в себе посіви зернових, соняшника, бавовника, цукрового буряка. Виноградарство, вирощування оливи, цитрусових, овочівництво. Розведення великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз. Заготівля пробки. Рибальство. Лісозаготівлі.


Слайд #16
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #16

Машинобудування
SEAT — іспанська компанія з виробництва легкових автомобілів, що входить в склад концерну Volkswagen. Після закриття концерну Hispano-Suiza, це єдиний Іспанський виробник автомобілів.
На території Іспанії свою продукцію збирають такі бренди як: «Fiat», «Chrysler», «Ford», «Reno».


Слайд #17
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #17

Харчова промисловість
Харчова промисловість розміщена рівномірно по всій країні. За обсягами виробництва виділяються виноробна, плодоовочева і рибоконсервна.
Виноробні заводи розміщуються в Каталонії, Арагонії, Ла-Манчі і Андалузії.


Слайд #18
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #18

АЕС
Атомна енергетика в Іспанії не відіграє ключову роль, Іспанія активно розвиває альтернативні джерела енергії.
В Іспанії понад сім АЕС: Санта Марія де Гарона, Трілло I, Ванделло II, Альмараз I-II, Аско I-II, Кофрентес, Джозе Кабрера.


Слайд #19
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #19

ГЕС
Одна з найбільших ГЕС у Європі розташована у Валенсії. Її потужність становить, близько, 2 000 МВт


Слайд #20
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #20

Поновлювальні джерела енергії
В Іспанії 54% електроенергії виробляють поновлювані джерела. Такі види недешевої, але, переважно, чистої енергетики набувають популярності у всій Європі. Іспанія є одною з перших країн, по кількості інвестицій в альтернативні джерела енергії.
Іспанія – другий у світі виробник вітрової енергії після США


Слайд #21
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #21

Рельєф
Рельєф Іспанії різноманітний, тут панівну роль відіграють системи гірських хребтів і високогірних плоскогір'їв. Плоскогір'я і гори становлять близько 90% її території. Майже половину поверхні країни займає велике, найбільше в Європі високогірне плоскогір'я — Месета з середньою висотою 660 м. над рівнем моря. Велика частина території Іспанії розташована на висоті близько 700 м. Це друга за висотою країна в Європі після Швейцарії.


Слайд #22
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #22

Кантабрійські гори
Найвища гора Іспанії - Тейде
На півночі Месету обрамляють потужні Кантабрійські гори, які простяглися вздовж узбережжя Біскайської затоки на 600 км, ізолюючи внутрішні райони країни від впливу моря. У їх центральній частині знаходиться гірський масив Пікос-де-Еуропа з висотами до 2648 м.


Слайд #23
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #23

Піренеї
Піренеї являють собою кілька паралельних хребтів, що простягаються з заходу на схід на 450 км. Це один із найбільш важкодоступних гірських районів Європи. Хоча в середньому висота їх не дуже велика (трохи більше 2500 м), але вони не мають потрібної кількості зручно розташованих і доступних перевалів. Всі ці перевали розташовані на висоті 1500—2000 м, тому залізниці, що йдуть з Іспанії в інші країни, обходять Піренеї з заходу і сходу. Найширша і найвища частина гір центральна, тут знаходиться головна їх вершина — пік Ането, що досягає 3404 м.


Слайд #24
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #24

Іберійські гори
З північного сходу, до Месеті примикає система Іберійський гір, максимальна висота (пік Мон-Кайо) — 2313 м.


Слайд #25
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #25

Каталонські гори
Між східними Піренеями і Іберійськими горами простягаються невисокі Каталонські гори, південні схили яких уступами обриваються майже перед Середземним морем. Каталонські гори (середні висоти яких 900—1200 м, найбільша вершина — гора Каро, 1447 м) слідують впродовж 400 км майже паралельно берегу Середземного моря і фактично відокремлюють від нього Арагонське плато.


Слайд #26
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #26

Клімат
Завдяки своєму географічному положенню кліматичні умови в Іспанії вкрай різноманітні. Піренейському півострову притаманні три основні кліматичні типи — Континентальний, Океанічний і Середземноморський та ще три не основних, але визначальних кліматичних зон — гірського, альпійського і субтропічного типу.


Слайд #27
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #27

Гідрологія
Річки більшої частини Іспанії мають переважно дощове живлення і різкі сезонні коливання стоку — при зимовий-весняному його максимумі і мінімумі літом коли великі річки сильно міліють, а багато дрібних пересихають. Лише на півночі і північному заході річки повноводні протягом всього року, з відносно рівномірними по сезонах витратами води. У Піренеях, Андалуських горах дощове живлення річок доповнюється сніговим.


Слайд #28
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #28

Найбільші річки
Найбільші річки басейну Атлантичного океану — Тахо, Дуеро, Ґуадіана, Ґвадалківір, помережані греблями та є найбільшими річками півострова. До басейну Середземного моря відносяться річки Ебро, Хукар, Сегура. Більшість великих річок перетинають ділянки з порогами що разом з їх літньою маловодністю — перешкоджає судноплавству. Річки півночі Іспанії використовуються переважно в енергетичних цілях, а інші — головним чином для штучного зрошування (на багатьох річках створені регулюючі водосховища).


Слайд #29
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #29

Озера
Багато озер розкидано по території Іспанії, вони всі різного походження, одні — тектонічного і вулканічного походження, а інші — льодовикового та карстового і навіть змішаного походження. Ці озера, здебільшого, невеликі, розташовані переважно в горах.
Озеро Баньолас – найглибше озеро Іспанії.


Слайд #30
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #30

Дефіцит водних ресурсів
Можна сказати, що по всьому іспанському Середземномор'ї, так чи інакше, але відчуває дефіцит у водних ресурсах в порівнянні з зоною Атлантики. Таким чином, дефіцит в іспанському Середземномор'ї становить близько 5000 hm³ на рік, а на Атлантичному є надлишок, що наближається до 25000 hm³.


Слайд #31
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #31

Аудиторіо-де-Тенеріфе
Аудиторіо-де-Тенеріфе — одна з найвідоміших і найлегше впізнаваних будівель світу, що є символом Санта-Крус-де-Тенеріфе і однією з головних визначних пам'яток Канарських островів. Вітрилоподібний дах робить цю будівлю не схожою ні на одну іншу у світі. Аудиторіо визнали одним з найвидатніших споруд сучасної архітектури у світі.


Слайд #32
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #32

Місто мистецтв і наук
Місто мистецтв і наук - архітектурний комплекс з п'яти споруд на осушеному дні річки Турія в місті Валенсія. Комплекс є одним з видатних зразків сучасної архітектури.


Слайд #33
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #33

Хмарочоси Мадриду
Torre Caja Madrid — хмарочос в Мадриді, Іспанія. Висота 45-поверхового будинку становить 250 метрів.
Кришталева вежа — хмарочос в Мадриді, Іспанія. Висота 52-поверхового будинку становить 249,5 метрів і він є другим за висотою будинком Іспанії після Torre Caja Madrid.


Слайд #34
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #34

Ворота Європи
«Ворота Європи» - башти-близнюки, що знаходяться в Мадриді.


Слайд #35
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #35

Парк Цитаделі
Парк Цитаделі в Барселоні знаходиться в північно-східній частині старого міста. Парк був відкритий в середині 19 століття і протягом кількох десятиліть залишався єдиною зеленою зоною в місті.


Слайд #36
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #36

Фонтан Сібелес
Фонтан Сібелес - фонтан на однойменній площі Мадрида, перший, побудованої на бульварі Прадо.


Слайд #37
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #37

Театр-музей Сальвадора Далі
Театр-музей Сальвадора Далі — музей, створений Сальвадором Далі, розташований у Фігерасі. Тут знаходиться найбільше зібрання картин цього відомого художника-сюрреаліста.


Слайд #38
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #38

Палац Каталонської музики
Палац Каталонської музики - концертний зал в Барселоні, побудований в стилі каталонського модерну. Він є єдиним залом в Європі з природнім освітленням.


Слайд #39
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #39

Ескоріал
Ескоріал — архітектурний комплекс другої половини 16 століття, що включав монастир Св. Лоренсо, бібліотеку, шпиталь, усипальню іспанських королів і резиденцію іспанського короля.


Слайд #40
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #40

Альгамбра
Альгамбра — архітектурний та парковий ансамбль та музей, пам'ятник мавританської архітектури та ісламського мистецтва 13—14 ст., колишня резиденція емірів дінастії Насрідів правителів Гранадського емірату. Складається з палацу, мечеті, та фортеці. Розташований на терасі пагорбу Сабіка в східній частині міста Гранада в південній Іспанії. Загальна площа 13 га.


Слайд #41
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #41

Храм Саґрада Фамілія
Храм спокути Святого Сіме́йства (Саґра́да Фамі́лія) — католицька церква у Барселоні. Її побудова почалась у 1882 р. і триває до сьогодні. Храм розташований на північ від барселонського району Старе Місто у міському районі Ашямпла.


Слайд #42
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #42

Церква Сан Мануель і Сан-Беніто
Церква Сан Мануель і Сан-Беніто побудована з 1902 по 1910 роки. Будівля призначалося для Ордену Августинців.


Слайд #43
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #43

Монастир Сан Естебан
Монастир Сан-Естебан в Саламанці був заснований в 1255 році орденом бенедиктинців, які влаштувалися в місті незабаром після його звільнення від маврів. Його архітектура поєднує в собі цілий ряд стилів, починаючи від готики і закінчуючи пізнім бароко. Розташована поруч стара будівля була побудована в ще більш ранньому романському стилі.


Слайд #44
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #44

Авільський собор
Авільський собор — розташований в місті Авіла, Іспанія, був спланований як собор-фортеця, його абсида є однією з башт міської стіни. Авільський собор вважається першим готичним собором в Іспанії. В ньому помітний французький вплив і деяка схожість з Абатством Сен-Дені, першою готичною церквою.


Слайд #45
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #45

Севільський катедральний собор
Севільський катедральний собор - головний собор міста Севілья, належить до числа найбільших в Іспанії та Західній Європі.


Слайд #46
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #46

Сеговійський собор
Сеговійський собор – собор у Сеговії. Вважається останнім збудованим в Іспанії готичним собором в стилі пізньої, так званої полум'яної готики. Останній великий готичний собор у Європі взагалі. Цей собор за красу та величність часом називають «La Dama de las Catedrales», тобто «пані соборів». Собор розташований на найвищій точці міста тому його добре видно з усіх боків.


Слайд #47
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #47

Акведук Сеговії
Акведук Сеговії — акведук римських часів, найбільший у Західній Європі. Акведук є одним з головних символів Сеговії і навіть зображений на гербі міста.


Слайд #48
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #48

Корида
Корида— найпоширеніша форма бою биків, традиційне іспанське видовище, що також практикується в деяких інших країнах. Суть кориди полягає у виконанні певної послідовності фігур з биком особливої породи, що зазвичай завершуються смертю бика.


Слайд #49
Презентація на тему «Королівство Іспанія» - Слайд #49

Фламенко
Фламенко — народний іспанський пристрасний танець, який звуть також танцем закоханих. Фламенко — південноіспанський музичний, пісенний і танцювальний стиль, який склався в Андалусії в Середні віки. Спів і танець сольні, супроводжуються грою на гітарі, кастаньєтах. Виконавці фламенко називаются «байлаор» (танцюрист), «кантаор» (співак), «токаор» (гітарист). Ритм в фламенко звуть компас.