Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #1

Аргентина


Слайд #2
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #2

Аргентина


Слайд #3
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #3

Арґентина займає південно-східну частину Південної Америки, південно-східну частину о. Вогняна Земля та прилеглі острови. Межує на північному сході з Уругваєм, Бразилією та Парагваєм, на півночі — з Болівією і на заході має видовжений кордон, який проходить, по горах Анди, з Чилі. Три чверті її кордонів — сухопутні. Протяжність території з півночі на південь — 3700 км, а із заходу на схід — 1400 км. Довжина берегової лінії Атлантичного океану — 2500 км. Арґентина має невеликі обсяги зовнішньоторговельних зв'язків.


Слайд #4
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #4

Природний приріст населення в Аргентині залишається досить значним — 11 на 1000 осіб. Середня тривалість життя становить для чоловіків 72 роки, а для жінок — 79 років. Середня густота населення — більше як 12 осіб на 1 км2. 


Слайд #5
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #5

Аргентина — високоурбанізована країна. Найбільша міська агломерація — район Буенос-Айреса.  У містах проживає понад 80 % населення.


Слайд #6
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #6

 
Аргентина має значні запаси водних та гідроресурсів, її гідротехнічний потенціал, який значною мірою визначається наявністю багатьох гірських річок та водоспадів. Мінеральні ресурси Аргентини є різноманітними, але не досить великими за запасами.  Зокрема в надрах Аргентини залягає близько 500 млн т нафти і близько 700 млрд м3 газу. Є також невеликі поклади вугілля.  Зокрема в надрах Аргентини залягає близько 500 млн т нафти і близько 700 млрд м3 газу. Є також невеликі поклади вугілля. 


Слайд #7
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #7

 Територія Аргентини лежить у межах двох кліматичних поясів: у субтропічному і помірному .


Слайд #8
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #8

Арґентина має відносно добре розвинуте сільське господарство, у структурі якого переважає тваринництво, але базовою галуззю є рослинництво.У структурі посівних площ Аргентини провідне місце посідають посіви зернових культур, під якими зайнято більше як 1/2 усіх посівів. Важливе місце в структурі посівів посідають технічні культури, передусім, посіви бавовни, соняшнику, сої, на півночі вирощують чай, у центральних районах — цукровий буряк, є посіви льону-довгунця. В Аргентині добре розвинене садівництво, на півночі — виноградарство, у приміських зонах великих міст — овочівництво. У структурі тваринництва провідною галуззю є вирощування великої рогатої худоби. Переважає м'ясний напрямок.


Слайд #9
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #9

 В експорті провідне місце посідає продукція сільського господарства і харчової промисловості, зокрема зерно, борошно, олія, м'ясо і м'ясопродукти, молочні продукти, тваринний сир і масло, вовна, шкіра. Аргентина експортує автомобілі і сільськогосподарське устаткування.


Слайд #10
Презентація на тему «Аргентина» (варіант 9) - Слайд #10

В імпорті Аргентини переважають машини і устаткування, нафта, вугілля, кольорові метали, продукція хімічної промисловості та товари народного споживання. Основними торговими партнерами Аргентини є Бразилія, США, Японія, Австралія і країни Західної Європи.