Презентація на тему «Індія» (варіант 29)


Рейтинг презентації 3.33 на основі 3 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #1

Індія


Слайд #2
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #2

Адміністративний устрій
Згідно з Конституцією, Індія — союз штатів. В основу територіального поділу покладено мовну спільність населення. В штатах існують законодавчі збори і місцеві уряди. До складу країни входить 28 штатів, Національна столична територія Делі і шість союзних територій — порівняно невеликих за розміром і чисельністю населення адміністративних одиниць центрального підпорядкування.


Слайд #3
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #3

Респу́бліка І́ндія або І́ндія — країна в Південній Азії. На північному заході межує з Пакистаном; на півночі — з КНР, Непалом і Бутаном; на сході — з М'янмою і Бангладеш. На півдні вузька Полкська протока і Манарська затока відділяють її від Шрі-Ланки. Протокою Грейт-Ченнел між островами Великий Нікобар і Суматра проходить морський кордон між Індією та Індонезією.


Слайд #4
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #4

Територія — 3 166 829 км² (є 7-ю країною у світі за географічною площею). Довжина з півночі на південь — понад 3000 км; з заходу на схід — близько 2000 км. Кількість населення — 1 млрд. 132 млн осіб (2008 р.; у 1990р. — 844 млн.) Це друга за величиною населення, — після Китаю, — держава на планеті Земля. Столиця — Нью-Делі. Найбільші міста: Калькутта (понад 16 млн жителів), Мумбаї (Бомбей) (понад 15 млн жителів), Ченнаї (Мадрас) (6 млн жителів), Хайдарабад (5 млн жителів), Бенґалуру (4,5 млн жителів), Ахмадабад (4 млн жителів)


Слайд #5
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #5

Індія розташована на півдні Євразійського континенту, на півострові Індостан.
Має берегову лінію завдовжки 7 тисяч кілометрів та кордони із Пакистаном на заході, Китаєм, Непалом і Бутаном на північному сході та Бангладеш і М'янмою (колишня Бірма) на сході.
Індія також претендує на кордон із Афганістаном на північному заході (частина індійського штату Джамму й Кашмір, що межує з Афганістаном, перебуває під контролем Пакистану).
В Індійському океані має кордон з Мальдівами на південному заході, Шрі-Ланкою на півдні та Індонезією на південному сході. Від Шрі-Ланки її відділяють Полкська протока і Манарська затока, протокою Ґрейт-Ченнел між островами Великий Нікобар і Суматра проходить морський кордон між Індією та Індонезією.


Слайд #6
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #6

Рельєф: гірська країна Гімалаї на північному кордоні, річкові долини Ґанґу, Інду, Брахмапутри; плато Декан на південь від річки Нармада— між західним і східним хребтами Гат; на заході — пустеля.
Найвища точка — гора Чогорі на півночі (на кордоні з Китаєм) — 8611 м.
До складу Індії входять Андаманські і Нікобарські острови, острови Лакшадвіп.


Слайд #7
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #7

Трансорт
Автомобільні дороги:
На 2009 р. загальна мережа автомобільних доріг країни складає 3 320 410 км., що робить її третьою по протяжності в світі. Мережа федеральних доріг Індії (National Highways) зв'язує всі головні міста і столиці штатів країни.


Слайд #8
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #8

Залізничні дороги
Залізниці вперше з'явилися в Індії в 1853г, управляються державною компанією Indian Railways. Загальна довжина доріг складає 64 015 км., і тим самим займає четверте місце в світі. Щорік залізниці країни перевозять більше 6 мільярдів пасажирів і більше 350 мільйонів тонн вантажів.


Слайд #9
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #9

Автобуси займають більше 90% суспільного транспорту в містах Індії і є дешевими і досить зручним засобом пересування для всіх класів населення. Автобусні компанії головним чином є власністю уряду штатів.


Слайд #10
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #10

Таксі
Велика частина таксі в країні – автомобілі індійського виробництва. Їх забарвлення залежить від штату, наприклад в Делі і Махараштре більшість машин жовто-чорного забарвлення, а в Західній Бенгалії – жовтою. Приватні оператори таксі частенько не мають особливого певного розфарбовування, проте всі вони згідно із законом мають бути зареєстровані і мати лічильник.


Слайд #11
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #11

Порти
13 головних портів країни: Наві Мумбаї, Мумбаї, Калькутта, Парадіп, Вішахкапатнам, Енноре, Ченнаї, Тутікорін, Кочин, Новий Мангалор, Мормугао, Кандла і Порт-Блер. Є також 187 малих і середніх портів.


Слайд #12
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #12

Авіація
Найбільша державна авіакомпанія Індії – Air India, забезпечує велику частину міжнародних авіаперевезень. Найбільшими внутрішніми авіаперевізниками є також Kingfisher Airlines і Jet Airways, що сполучають більше 80 міст Індії, а також що виконують деякі міжнародні рейси. Повітряний коридор Мумбаї – Делі є одним з найзавантаженіших в світі. У країні більше 355 цивільних аеропортів, 250 з них – з покриттям. Аеропорти ім. Індіри Ганді і ім. Чатрапаті Шивадж забезпечує більше половини всього повітряного перевезення в Південній Азії


Слайд #13
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #13

Фауна Індії належить до Індо-Малайської області ссавців, для якої найбільш характерними є мавпи (макаки,тонкотели, гібони), олені (плямистий, замбар та чорний), антилопи, бики (гаур, індійський та карликовий буйволи), зустрічаються індійський слон, бенгальський тигр, пантера, гімалайський ведмідь. Майже повністю винищені лев, леопард, кашмірський олень. Багата фауна птахів, плазунів та риб.Тваринний світ дуже різноманітний: є хижаки - пантера, леопард, сніговий барс, гепард, димчатий леопард,  носорог, чорний ведмідь, вовк; багато ядовитих зміїв: кобра; рептилії: пітони, крокодили.
        žНаціональна тварина Індії - тигр.
        žНаціональний птах - павлін.
     
Флора і фауна


Слайд #14
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #14

Національна квітка - лотос.
Національний фрукт - манго.
Рослинність Індостанського півострова та Індо-Гангзької рівнини представлена переважно саванами з акацій, молочаїв, пальм, баньянів, а також мусонними чагарниками та лісами з тику, сандалу, бамбуків, терміналій, диптерокарпових. На північному сході Індостану ростуть листяні змішані ліси, на надвітряних схилах Західних Гат і в дельті Гангу та Брахмапутри - вічнозелені змішані ліси.


Слайд #15
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #15

Населення
З населенням 1,2 млрд чоловік, Індія є другою найбільш густонаселеною країною світу. Останні 50 років спостерігається швидке зростання населення за рахунок медичних досягнень (покращення медичного обслуговування) і масове зростання продуктивності сільського господарства (так звана «зелена революція»)[6][7]. Міське населення Індії збільшилося в кілька разів протягом ХХ століття і більше концентрується у великих містах. До 2001 року стало понад 35 міст з мільйоним населенням, з найбільших міст з населенням понад 10 мільйонів кожне, виділяються Мумбаї, Делі і Колката. Однак тенденція зростання кількості населення в сільських районах, надалі спостерігається, оскільки більше 70% населення Індії як і раніше, проживають в селах.


Слайд #16
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #16

В Індії пропагують переваги малодітної сім'ї, використовують різні методи обмеження народжуваності, у деяких випадках — матеріальне заохочення сімей, які прагнуть обмеження народжуваності.Демографічні проблеми створюють ряд інших проблем, зокрема продовольча і неписемності (до 50% населення регіону є неписьменне через бідність країн).


Слайд #17
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #17

Чотири великі релігії світу (індуїзм, буддизм, джайнізм та сікхізм) походять із Індії. Більше 800 мільйонів індійців (80,5%) є індуістами. Решта населення відноситься до релігійних груп: мусульман (13,4%), християн (2,3%), сикхів (1,9%), буддистів (0,8%), джайністів (0,4%), євреїв, зороастрійців, та послідовників бахаїзму та інші.
Релігія


Слайд #18
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #18

Етнічні групи країни
Індія є багатонаціональною державою, з розмаїттям етнічних племінних груп, приблизно 72% населення складають індо-арії, 25% дравіди, які в основному мешкають у південній частині Індії. І лише 3 відсотки припадає на інші етнічні групи, особливо на тибето-бірманських, мунда і мон-кхмерських народів у районах Гімалаїв, Північно-Східної та Східної Індії.


Слайд #19
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #19

Індійська культура є однією з найстаріших і найрізноманітніших культур світу. Це має вирішальне значення для всієї Південної і Південно-Східної Азії. Вірування й релігії відіграють в Індії значну роль, це країна походження кількох світових релігій (індуїзм, буддизм, джайнізм, сикхізм) які своїм впливом формували культуру цієї країни. Майже незліченна мовна різноманітність і численні народності також впливали на специфіку та культурні особливості Індії. Країна не залишалася й поза загальними світовими тенденціями завдяки впливу ісламу та через європейські колоніальні держави, котрі також залишили свій слід в культурі Індії.
Культура


Слайд #20
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #20

Бомбей
Визначні пам'ятки Бомбея: Висячі сади по сусідству з Баштою безмовності, один з кращих в Індії іподром Махалакси, де у вас буде шанс виграти мільйон і який зробить ваш відпочинок в Бомбеї незабутнім. Для любителів моря, сонця і піску відпочинок в Бомбеї надає прекрасну можливість поніжитися на кращих пляжах побережжя і викупатися в кристально чистих морських хвилях. Шопінг тури в Бомбей покажуться для Вас казкою, оскільки там вулиці міста, повороти і тротуари зливаються з магазинами, а на базарах і ринках можна знайти практично все що завгодно.


Слайд #21
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #21

прекрасний м'який клімат, розкішні піщані пляжі, ласкаве сонце, аквамаринові води Індійського океану, тінисті пальмові гаї які зроблять Ваш відпочинок в Гоа незабутній. А розкішні готелі Гоа на побережжі допоможуть вам відновити сили після насиченого враженнями дня або ночі.
Гоа


Слайд #22
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #22

Місто вразить вас численними храмами, ашрамами, архітектурними пам'ятниками, релігійними центрами. Основні визначні пам'ятки Делі: Червоний форт, Джама Месджід, Площа Коннаут, Ворота Індії, Бахайській храм, Кутаб Мінар які зроблять Ваш відпочинок в Делі захоплюючим. 
Делі


Слайд #23
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #23

Джайпур – це подорож в «Рожеве місто» – його так називають тому, що більшість споруд тут побудована з використанням рожевого каменя. Ваш відпочинок в Джайпурі буде завжди цікавим, оскільки там проводиться маса різних свят і фестивалів, присвячених тому або іншій події.
Визначні пам'ятки Джайпура – це живописний Фонтан життя, витончений храм Бірла, Джал Махала і ще багато цікавого. Відпочинок в Джайпурі – це відпочинок в місті широких вулиць і особливої архітектурної гармонії, який побудований на місці висохлого озера і оточений безплідними горбами.
Джайпур


Слайд #24
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #24

Індійська кухня — одна з найстаріших, найбагатших і найрізноманітніших у світі. Хоча найбільше вона славиться своїми вегетаріанськими стравами, навіть переконаний м'ясоїд буде неабияк задоволений. Звиклий до континентальних страв гурман в Індії матиме чому дивуватися: зовнішній вигляд, манера подачі та споживання, не кажучи вже про смак та аромат, такої багатої на різноманітні спеції індійської традиційної кухні здатні причарувати.


Слайд #25
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #25

Чікен тика — замариноване у кефірі й запечене в тандурі м'ясо курки, завдяки харчовим барвникам має яскраво-червоний колір


Слайд #26
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #26

Тандури алу — картопля, фарширована сухофруктами та сиром


Слайд #27
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #27

М'ясо «Каррі» та Шик-кебаб


Слайд #28
Презентація на тему «Індія» (варіант 29) - Слайд #28

Індійський танець