Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5)


Рейтинг презентації 4.29 на основі 7 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #1

Антарктида
Виконала
учениця 7-Б класу
Гаврилюк Ольга


Слайд #2
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #2

Географічне положення та рельєф
Континент Антарктида розташований у пд. півкулі, омивається Південним океаном і займає 10% поверхні Землі. Там розташовані 90% світових запасів криги, в яких сконцентровано 70% прісної води Землі.


Слайд #3
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #3

Заледеніння
Більша частина поверхні Антарктиди (понад 95%) вкрита льодовиковим щитом. Вільна від льоду поверхня становить лише 4,5% площі материка. Це незначні прибережні ділянки суходолу і найвищі гори. Поверхня льодовика розбита численними тріщинами й провалами.


Слайд #4
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #4

Корисні копалини
На материку розповсюджені такі корисні копалини, як кам'яне вугілля, залізна руда, мідь, свинець, цинк, графіт тощо. На континенті знаходиться близько 40 міжнародних станцій, на яких працюють близько 3 тисяч чоловік.


Слайд #5
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #5

Клімат
Клімат Антарктиди надзвичайно суворий
На радянській (тепер – російська) антарктичній станції «Восток» 21 липня 1983 року була зареєстрована найнижча температура повітря на Землі за всі роки метеорологічних спостережень -89,2° С! Район отримав назву Полюс холоду Землі.


Слайд #6
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #6

Флора і фауна
Фауна пов'язана з морем і зосереджена на узбережжі і прибережних островах.
Органічний світ надзвичайно бідний.


Слайд #7
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #7

Флора
Клімат Антарктиди не сприяє розвитку великої кількості рослин. Поєднання морозів, поганої якості грунтів, обмаль вологи і брак сонячного світла пригнічує ріст рослин. Як результат, рослинність обмежується в основному мохами. Флора континенту в основному складається з лишайників, мохів, водоростей і грибів. Зростання рослинності, зазвичай, відбувається влітку і лише протягом декількох тижнів.


Слайд #8
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #8

Фауна
Усі ми знаємо, що в Антарктиді мешкають пінгвіни , білі ведмеді та тюлені, проте це не єдині тварини материка. Присутні ще такі птахи, як сніговий буревісник та альбатрос.


Слайд #9
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #9

Ф


Слайд #10
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #10

Дослідження
Антарктиду відкрила 16 січня 1820 року російська експедиція Ф. Ф. Беллінсгаузена і М. П. Лазарєва.


Слайд #11
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #11

Проблеми використання природних багатств
Не зважаючи на відсутність на материку постійного населення, природа Антарктиди потребує охорони. Порушення рівноваги між компонентами природи, що сформувалися в надзвичайно суворих умовах,  призводить до дуже швидкого руйнування природних комплексів. Особливо це відчутно в антарктичних оазисах. Внаслідок аварій суден, що трапляються біля берегів Антарктиди, в антарктичні води потрапляють тисячі тонн палива. На поверхні води утворюються величезні нафтові плями.


Слайд #12
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #12

Політика
На материку немає ніякого місцевого уряду, управління Антарктикою організовано через правові рамки Антарктичної Угоди 1959 року. Сорок три країни в даний час є учасниками сторін цієї угоди, сім з яких мають історичне право на частину континенту, як національної території (Великобританія, Норвегія, Чилі, Франція, Австралія, Аргентина і Нова Зеландія). З 1959 року Антарктична Угода зберігає статус-кво ні з визнанням, ні з відхиленням цих країн від розширення їх територіальних кордонів на цьому материку.


Слайд #13
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #13

Туризм
В Антарктиді в даний час немає ніякої економічної діяльності окрім офшорного лову риби і туризму, організованого різними країнами. Щорічно в Антарктиду направляються близько двадцяти судів, кожен з яких везе 45 - 280 пасажирів.


Слайд #14
Презентація на тему «Антарктида» (варіант 5) - Слайд #14

Дякую за увагу!