Презентація на тему «Індія» (варіант 26)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #1

Індія
Робота учениці 10-Б класу
Лагно Анни


Слайд #2
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #2

Індія розташована в Південній частині Азії. Офіційна назва - Республіка Індія, що походить від древньоперського слова хінду, яке своєю чергою утворене від історичної назви річки Інд.


Слайд #3
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #3

Населення Індії складає 1095,3 млн осіб (2 місце у світі). Столиця -Нью-Делі (301 тис.осіб). 


Слайд #4
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #4

Найвища точка - гора Нангапарбат (8126 м).


Слайд #5
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #5

Індійський прапор має три горизонтальні смуги різного кольору: жовто-оранжевий присвячений хоробрості і самопожертви, білий - правдивості і миролюбства, а зелений колір символізує вірність, родючість і благородство. 


Слайд #6
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #6

Цікавий факт: корови в Індії є священними тваринами , чіпати і їсти їх не можна , тому вони безперешкодно ходять по містах , вулицях і пляжах.


Слайд #7
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #7

Храм Лотоса в Індії є одним з найбільш відвідуваних храмів у світі, за рік його поріг переступає понад 50 мільйонів людей.


Слайд #8
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #8

Перші бавовняні тканини в світі були виткані в Індії. Римські імператори називали легкі індійські тканини «тканим вітром». Імператори великих моголів називали ці тканини «ранковою росою» і «тканиною з поточної води.


Слайд #9
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #9

Цікавий сімейний факт : більшість індійських жінок намагаються не говорити ім'я свого чоловіка , так як це вважається проявом неповаги до нього. При зверненні до чоловіка , дружини використовують такі слова , як « що робиш » , « послухай» тощо.


Слайд #10
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #10

Класичний індійський танець - найдавніший танець у світі. Немає більш досконалого народного танцю, ніж танець індійської народності. Коріння його глибоко релігійні і спрямовані на радість богам.


Слайд #11
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #11

Індійці надають їжі особливе значення, вона освячена традицією і до цих пір значуща в соціальній системі країни. Для індійців їжа є щось більшим, ніж просто процес поглинання калорій. Кухня Індії так само різноманітна, як і її культура, географія і клімат.


Слайд #12
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #12

Тут дуже популярні різноманітні блюда каррі, в основному овочеві, і вельми гострі. Каррі для індійців не тільки приправа, але ціла група блюд, об'єднана загальною особливістю - густою консистенцією і комбінацією свіжомелених спецій, що робить одне блюдо несхожим на інше.


Слайд #13
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #13

В кухні західного побережжя широкий вибір риби і морепродуктів. У водах Індії водиться багато різних риб, коханих індійцями: від макрелі і сардин до червоного лютпануса, королівських креветок і ніжних лакриць. Рибу гасять, смажать на сковороді і рашпере, маринують, додає їй дуже різкий запах. 


Слайд #14
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #14

Індійці просто не уявляють своє життя без солодощів. Тут немає ніяких проблем зі збутом усіляких солодких булочок, так як про фігуру тут ніхто не думає, і взагалі вважається, що чим товще людина — тим він гарніше.


Слайд #15
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #15

Найбільш популярною солодкістю тут є расгула — панір, просочена наскрізь усілякими сиропами. 


Слайд #16
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #16

Забавна солодкість — кулфі. Це морозиво з додаванням шафрану і фісташок, зверху покрите макаронами, просоченими сиропом. Ця солодкість не всім припадає до смаку.


Слайд #17
Презентація на тему «Індія» (варіант 26) - Слайд #17

Дякую за увагу!