Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу»


Рейтинг презентації 3.83 на основі 6 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #1

Країни африки та близького сходу
Хомяк Марія|11-А


Слайд #2
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #2

Здобуття незалежності народами континенту.
До другої світової війнив Африці існували лише чотири незалежні держави: Єгипет. Ефіопія, Ліберія та Південно-Африканський Союз. Найбільші колонії в регіоні належали Великій Британії, Франції, Бельгії та Португалії.


Слайд #3
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #3

Здобуття незалежності народами континенту.
Тропічна Африка була найвідсталішим в економічному аспекті регіоном світу. Промислової продукції на одну особу виробляють у 10-20 разів менше, аніж в економічно розвинених країнах. Більша частина населення була зосереджена в традиційному секторі виробництва – сільському господарстві, де панували родоплемінні та напівфеодальні відносини.


Слайд #4
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #4

Здобуття незалежності
У 1957 р. здобули незалежність Лівія, Марокко, Туніс. Судан. У 1960-і роки здобули незалежність колишні британські колонії: Нігеря – 1960 р., Таганька - 1961р., Уганда – 1962., Кенія – 1963., Занзібар – 1964р. Того ж року відбулось об'єднання Танганьки та Занзібар в нову державу – Об'єднанну Республіку Танзанію.


Слайд #5
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #5

Окружающая среда страны
11 листопада 1975 р. була проголошена Народна Республіка Ангола (НРА) . Першим президентом республіки став керівник МПЛА Агостіньйо Нето. Основна частина опозиційних угруповань відступила на південь країни та незабаром розпочала наступ на столицю. Почалася тривала громадянська війна між урядом та опозиціонерами, очолюваними Ж. Савімбі.
Жонас Савімбі


Слайд #6
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #6

Крах апартеїду на півдні Африки
Після приходу до влади Фредеріка де Клерка, лідера націоналістичної партії, який став у 1989 р. президентом країни, розпочався поступовий демонтаж системи апартеїду. Були скасовані одіозні обмеження для африканького населення, анульовано закон про заборону змішаних шлюбів. Було легалізовано всі опозиційні політичні партії, амністовано багатьох політичних в'язнів.


Слайд #7
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #7

Крах апартеїду на півдні Африки
Расскажите о важнейших праздниках, отмечаемых в вашей стране. Сообщите о том, кто и когда их празднует.
У квітні 1994 р. у ПАР уперше відбулися вибори до парламенту без расової дискримінації. Президентом ПАР став Нельсон Мандела. Він та його уряд неухильно здійснювали політику примирення, у тому числі через збереження статусу-кво в економічній системі та становища білого населення з одночасним ужиттям масштабних заходів для поліпшення соціально-економічного становища африканського населення країни.


Слайд #8
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #8

Утворення держави ізраїль
Лише після закінчення Другої світової війни питання про утворення єврейської держави було поставлене перед світовим товариством. США та СРСР підтримала ідею утворення держави Ізраїль. 29 листопада 1947 р. ООН оголосила резолюцію про утворення на території Палестини двох держав: єврейської (56% території) та арабської (43%). Місто Єрусалим оголошувалося міжнародою зоною.


Слайд #9
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #9

Близькосхідна проблема та шляхи її врегулювання
Объясните, какие товары производятся в вашей стране, и какие услуги предоставляются. Каким образом люди зарабатывают себе на жизнь и обеспечивают свои семьи?
Сусідські арабські країни не визнали державу Ізраїль і відразу оголосили їй війну. 15 травня 1948 р. їхні об'єднані сили розпочали воєнні дії. Ізраїль та Арабські країни воювали п'ять разів. Варто зазначити. Що серцевиною всіх цих кривавих конфліктів є палестинська проблема. У 1964 р. була створена Організація визволення Палестини (ОВП), головою якої з 1969 р. став Ясир Арафат.


Слайд #10
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #10

Близькосхідна проблема та шляхи її врегулювання
Сообщите о достопримечательностях своей страны, которые могут быть привлекательны для иностранцев.
Процес близькосхідного врегулювання конфлікту набув подальшого розвитку в жовтні 1994 р., після того як мирний договір між Ізраїлем та Йорданією підписали прем'єр-міністр Їзраїлю Іцхак Рабин і король Йорданії Хусейн.


Слайд #11
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #11

Наступний прем'єр-міністр Ізраїлю Єгуд Барак, запропонував значні поступки палестинцям, аби підписати з ними широкомасштабний мирний договір. Улітку 200 р. арабсько-ізраїльські перемовини відбувалися за активного сприяння американського президента Б. Клінтона. Однак домовленості досягнуто не було. Близькосхідний конфлікт нині ще не вирішений.


Слайд #12
Презентація на тему «Країни Африки та близького сходу» - Слайд #12

Дякую за увагу!