Презентація на тему «Франція» (варіант 38)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #1

Виконали учениці 10-А класу: Колесник Інна, Пятницька Яна, Дьякова Дар'я, Галаган Наташа
ФрАНЦІЯ


Слайд #2
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #2

Фра́нція, офіційна назва Францу́зька Респу́бліка — держава на заході Європи, що межує на північному сході з Бельгією, Люксембургом і Німеччиною, на сході з Німеччиною, Швейцарією й Італією, південному-заході з Іспанією й Андоррою, на півдні омивається Середземним морем, на заході — Атлантичним океаном.


Слайд #3
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #3

Походження назви
Назва Франція походить від лат. Francia — Земля франків. Існує кілька версій походження цього топоніма:
від протогерманського frankon, що перекладається як спис, або від lance — сокири для метання у франків, відомої як франциска.
за іншим припущенням, від давньогерманського слова франк, що означає вільний. Хоча можливий і зворотній вплив. Слово вільний могло асоціюватися з етнічною назвою франків, оскільки вони, як завойовники, мали статус вільних людей.


Слайд #4
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #4

Основні данні
Площа - 543 965 км².
Столиця і найбільше місто — Париж.
Офіційна мова- французька.
Населення - 58 млн чол.
Валюта tЄвро - € (EUR).
Державний устрій:tПрезидентсько-парламентська республіка.


Слайд #5
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #5

Символіка
Прапор Франції — синьо-біло-червоний. Білий колір символізує королівську владу, а синій і червоний — кольори кокарди національної гвардії Парижа.
Єдиного і визнаного всіма герба зараз у Франції немає. З римських часів існує обов'язкова частина офіційного герба — лікторський пучок, який після Паризької Комуни був оточений лавровим вінком, орденом почесного легіону, гілками оливи і дуба.
Прапор
Герб


Слайд #6
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #6

Екологія
Франція — однією з перших країн у світі створила Міністерство навколишнього середовища. У Франції є національні парки Вануаз, Екрен, Меркантур, Пірене,Пор-Кро, Севенни; багато резерватів і заказників.
Парк»Вануаз»
Парк» Севенни»


Слайд #7
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #7

Туризм у Франції
Франція — найбільш відвідувана країна у світі (за кількістю іноземців, що приїжджають); Париж — найбільш туристичне місто; Ейфелева вежа — найвідвідуваніший у світі монумент: тобто Франція — безперечна чемпіонка світового туризму.
У 2000 році Францію відвідало близько 75,5 мільйонів туристів — абсолютний рекорд.
Туристів привертає велика різноманітність пейзажів, довгі лінії океанічного і морського узбережжя, помірний клімат, безліч різних пам'ятників, а також престиж французької культури, кухні і способу життя.


Слайд #8
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #8

Ейфелева вежа
Ейфелева вежа -архітектурна пам'ятка Парижа, розміщена на Марсовому полі, символ сучасної Франції. Вежу названо на честь її конструктора Густава Ейфеля. Сам Ейфель називав її 300-метровою вежею.Популярний туристичний об'єкт, щорічно приймає понад 6 мільйонів відвідувачів.


Слайд #9
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #9

Релігія
Майже все населення країни — католики. Але з огляду на історичні причини у Франції співіснують багато різних релігій. На другому місці — іслам. Його сповідують вихідці з країн Північної Африки, колишніх французьких колоній. Є також прибічники юдаїзму, православ'я, протестантизму та англіканства.
Згідно з опитуванням, проведеним в січні 2007 року[10], 51% французів вважають себе католиками, 31% визначають себе як агностики або атеїсти, 10% заявили, що належать до інших релігійних течій або не мають думки із цього приводу, 4% — мусульмани, 3% — протестанти, 1% — юдеї.


Слайд #10
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #10

Відомі люди
Жюль Верн (1828—1905) — французький письменник.
Вольтер (1694-1778) - французький письменник і філософ-просвітитель епохи Просвітництва.
Жуль Верн
Вольтер


Слайд #11
Презентація на тему «Франція» (варіант 38) - Слайд #11

Великий французький кутюр'є Крістіан Діор став законодавцем нової модної тенденції і засновником однієї з найбільш відомих фірм "Christian Dior Perfume».
Крістан Діор