Презентація на тему «США» (варіант 26)


Рейтинг презентації 3.25 на основі 4 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #1

Сполучені Штати Америки


Слайд #2
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #2

Візитна картка
Столиця: Вашингтон
Площа: 9,4 млн км²
Населення: 315,663,000 млн. чол.
Державний устрій: Федеративна конституційна республіка.
Президент: Барак Обама
Склад території: 50 штатів, та Федеральний округ Колумбія.
Мова: англійська( але вона не є офіційною)
Валюта: долар США.


Слайд #3
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #3

Сполучені штати - одне з найсильніших держав світу за всіма показниками, і саме їхня ідкологія, агресивна зовнішня політика в поєднанні з ліберальною внутрішньої мають вплив на значну частину решти світу.
США - перша економічна і військова держава світу. Вона ж багато в чому визначає спосіб життя решти людства і розважає його. Америка породила масовий автомобіль, ресторани швидкого харчування, кредитні картки, джинси та інтернет. Американське телебачення, голлівудське кіно, джаз, блюз, рок і реп лежать в основі сучасної масової культури.
Америка пишається етнічним і расовим різноманіттям. Знаменитий "плавильний казан", що перетворює людей різних націй і культур у вільних і рівних громадян великої країни, офіційно вважається одним з головних джерел її динамічного прогресу, могутності і процвітання. Поведінка Америки на міжнародній арені завжди визначалося сумішшю ідеалізму і месіанського уявлення про "сяючому місті на пагорбі", покликаному нести свободу і демократію всьому людству, з національним егоїзмом. Яскравим проявом останнього є, наприклад, її нинішнє ставлення до охорони навколишнього середовища та боротьби з глобальним потеплінням клімату. Зовнішня політика США багато в чому формується під впливом "нафтового чинника". Гарантовані безперебійні поставки енергоресурсів - питання виживання для американської економіки і суспільства.


Слайд #4
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #4

Назва
1507 року німецький картограф Мартін Вальдземюллер створив карту світу, на якій землі у Західній півкулі вперше назвав «Америкою» (America), на честь флорентійського першовідкривача та картографа Амеріго Веспуччі. Колишні британські колоністи вперше використали сучасну назву країни у 1776 році у Декларації про незалежність — «unanimous Declaration of the thirteen united States of America». Згодом назва United States of America — Сполучені Штати Америки — була офіційно затверджена II американським Континентальним конгресом 1776 року (замість назви «Об'єднані колонії», прийнятої конгресом 7 червня 1775 року). У франко-американських договорах 1778 року використовується назва «Сполучені Штати Північної Америки» (United States of North America).
Пізніше з'явилася також скорочена форма назви, нині часто вживана: United States — «Сполучені Штати». Ця назва, а також ще коротша форма — «Штати» вживалися в протоколах Континентального конгресу. Абревіатура «U.S.» зустрічається в паперах Джорджа Вашингтона 1791 року, а абревіатура «U.S.A.» вперше з'явилася 1795 року.


Слайд #5
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #5

Національні символи
Державний прапор США — полотнище, що складається з 13 червоних і білих горизонтальних смуг (7 червоних і 6 білих), які чергуються. У лівому верхньому куті прапора розташований синій прямокутник з білими п'ятикутними зірками, кількість яких дорівнює кількості штатів — 50.
13 смуг означають 13 колишніх колоній, які відповідно до Декларації незалежності США, ухваленої 4 липня 1776 року 2-м Континентальним конгресом представників англійських колоній у Північній Америці, об'єдналися й утворили Сполучені Штати Америки (Вірджинія, Делавер, Джорджія, Массачусетс, Меріленд, Нью-Гемпшир, Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Пенсільванія, Род-Айленд, Коннектикут, Південна і Північна Кароліна).
Національний гімн США — «Зірково-смугастий прапор» був офіційно прийнятий у 1931 році. Текст до нього написаний у 1814 році.
Державний герб — зображення орла з розпростертими крилами, який тримає у лапах маслинову гілку і 13 стріл. На грудях орла — щит, що повторює кольори державного прапора, у дзьобі орел тримає стрічку з надписом «E pluribus unum». Над головою орла — розетка з 13-ма (за кількістю перших штатів) п'ятикутними зірками.


Слайд #6
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #6

Рельєф
Атлантичне узбережжя переважно представлено низовиною, водночас Тихоокеанське узбережжя — переважно гористе. Приблизно половина території Сполучених Штатів Америки вкрита горами і плато. Гірські хребти представлені від тропіків Гаваїв до Полярного кола Аляски, простягаються паралельно східного й західного узбереж. Скелясті гори — вододіл річок, які течуть у Тихий океан і в Мексиканську затоку Атлантичного океану. Скелясті гори на західному краї Великих Рівнин простягаються з півночі на південь через усю країну, досягаючи висот вище 4 300 метрів у Колорадо.
Надра багаті запасами різних природних копалин, зокрема — кам'яне і буре вугілля, залізна і марганцева руда. Кордильєри, плато Колорадо, Великі Рівнини і Примексиканська низовина володіють родовищами мідних, цинкових, свинцевих, срібних, хромітових, ванадієвих, вольфрамових, молібденових, титанових, поліметалічних, уранових, ртутних руд, золота, сірки, фосфатів й іншої хімічної сировини.


Слайд #7
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #7

Природа
Оскільки країна розташована на великій території, в ній представлені практично всі кліматичні зони — від арктичного клімату на півночі Аляски до тропічного в штаті Гаваї і на півдні Флориди.
Схили Кордильєр покриті густими хвойними лісами, Аппалачів — лісами з широколистяних порід; прерій майже не залишилося. На півночі Аляски поширена тундрова рослинність. Річки, що утворили глибокі каньйони, впадають в Тихий океан.
Міссісіпі (з притокою Міссурі) — одна з найдовших річкових систем планети — протягнулася на 6420 км. Інші великі річки США: Гудзон, Міссісіпі, Міссурі, Колорадо, Колумбія, Снейк, Ріо-Гранде, Огайо.
На межі з Канадою розташовані Великі озера — Верхнє, Гурон, Мічиган, Ері, Онтаріо.


Слайд #8
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #8

Кінематограф і музика
Знамениті кіностудії в Голлівуді (північно-західний район міста Лос-Анджелес, штат Каліфорнія) та американські кінозірки Одрі Гепберн, Джон Вейн, Мерилін Монро тощо багато в чому визначили напрямки світового кінематографу 20 століття. Нині діють численні кіностудії, найвідоміші серед них: 20th Century Fox, Columbia Pictures, DreamWorks, Metro-Goldwyn-Mayer, Miramax Films, New Line Cinema, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, Universal Studios та Warner Brothers. Найвідоміші мультиплікатори США — Walt Disney Pictures, студії Pixar і DreamWorks Animation.
США славляться своїм музичним мистецтвом, вони стали батьківщиною блюзу, джазу, а також жанру мюзиклу. Видатні американські композитори: Аарон Копленд, Джордж Гершвін, Леонард Бернстайн, один з найвідоміших хореографів 20 століття Джордж Баланчин, музиканти — Луї Армстронг, Біллі Холідей, Дюк Еллінгтон. Провідні симфонічні оркестри США діють у таких містах: Нью-Йорк, Філадельфія, Сан-Франциско, Клівленд, Лос-Анджелес, Чикаго, Бостон. Оперний театр Метрополітен-опера у Нью-Йорку один з найвідоміших у світі.


Слайд #9
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #9

Кухня
Американська кухня найбільш повно відбиває менталітет всієї американської нації і характеризується раціоналістичністю, стандартизованістю й масовістю. Її основними продуктами стали консерви, презерви, ковбасні вироби, бутерброди і готові напої, найчастіше холодні: віскі, пиво, коктейлі, соки. Лише деякі гарячі страви швидкого готування, зручні для стандартизації порцій і цін, допускалися в цю кухню: стейки, бургери, сосиски, яєчня. Чай, що вимагає особливих умов заварювання, ставав незручним у цьому «потоці», тому неминуче втрачав якість, і зрештою його майже повністю витіснила кава. Однак, ці тверді правила пом'якшувалися тим, що в США паралельно зберігалися і культивувалися національні кухні, зокрема італійська, китайська і японська. Типові страви: гамбургер, яблучний пиріг, стейк, морозиво, хот-дог, смажена курка, картопля фрі, кока-кола.


Слайд #10
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #10

Спорт
Бейсбол визнаний у Штатах як національний спорт ще з кінця 19 століття, в той час, як американський футбол — спорт, що збирає найбільшу глядацьку аудиторію. Баскетбол і хокей — два наступні найпопулярніші професійні командні спортивні ігри в Америці.
Американська олімпійська збірна традиційно є однією з найсильніших на іграх. Мільйони американців регулярно дивляться телевізійні трансляції олімпійських ігор, і багато тисяч приходять на стадіони, щоб повболівати за своїх співвітчизників, особливо якщо чергові ігри проходять в Америці (починаючи з 1904 року США проводили літні і зимові Олімпійські ігри 8 разів).


Слайд #11
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #11

Цікаві факти
У Лас Вегасі на кожні вісім жителів припадає один гральний автомат.
У Нью-Йоркі проживає більше ірландців, аніж у самому Дубліні, більше євреїв, аніж у Тель-Авіві і значно більше італійців, аніж у Римі! Крім того,в Нью-Йорку найбільший відсоток чорношкірого населення у США.
Незважаючи на те, що англійська мова є найпоширенішим у Сполучених Штатах Америки, він не є державною мовою. Більш того, в США офіційно не встановлено державний мову
Національна квітка США-троянда.
У Сполучених Штатах Америки не прийнято жити з батьками. Найчастіше, як тільки діти досягають повнолітнього віку, вони починаю жити окремо в найманому житлі. У зв'язку з цим близько 40 відсотків житлових приміщень знаходяться в процесі здачі / оренди.
У Сполучених Штатах Америки шість часових поясів.
В Оклахомі собакам заборонено збиратися в групи, кількістю три і більше, якщо вони не мають спеціального дозволу, підписаного мером міста.


Слайд #12
Презентація на тему «США» (варіант 26) - Слайд #12

Незвичайні закони
В Оклахомі під загрозою тюремного ув'язнення заборонено дратувати собак, а також відкушувати шматки від чужого гамбургера.
У Індіані заборонено приймати ванни в період між жовтнем і Березнем.
У Кармель в штаті Нью Йорк, чоловіку загрожує штраф, якщо він вийде на вулицю в штанях, які не підходять до піджака.
У штаті Монтана жінці загрожує в'язниця, якщо вона розкриє пошту чоловіка
В Огайо особливим законом заборонено пропонувати рибам спиртні напої.