Презентація на тему «Франція» (варіант 35)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Франція» (варіант 35) - Слайд #1

Франція


Слайд #2
Презентація на тему «Франція» (варіант 35) - Слайд #2

Офіційна назва: Французька республіка
Столиця: Париж
Площа: 551 695 км²
Населення: 65 073 482 ч.
Державний устрій: президентсько-парламентська республіка.


Слайд #3
Презентація на тему «Франція» (варіант 35) - Слайд #3

Велика частина Франції розташована в Західній Європі, її материкова частина на півночі межує з Бельгією, на північному сході - з Люксембургом і Німеччиною, на сході - зі Швейцарією, на південному сході - з Монако і Італією, на південному заході - з Іспанією і Андоррою. Францію омивають чотири водних простору (Ла-Манш, Атлантичний океан і Середземне море). На заході і півночі територія країни омивається Атлантичним океаном ( Біскайською затокою і протокою Ла-Манш), на півдні - Середземним морем ( Ліонським затокою і Лигурийским морем). tПротяжність морських кордонів становить 5500 кілометрів. Франція є найбільшою по території країною Західної Європи: вона займає майже одну п'яту частину території Європейського Союзу, має великі морські простори


Слайд #4
Презентація на тему «Франція» (варіант 35) - Слайд #4

Природні умови Франції дуже різноманітні. 50% її території займають низовини -- Північно-Французька (або Паризький басейн), Гаронская (або Аквітанська), а також Ельзаська низовина і долина нижньої еони. Всі вони мають важливе значення для сільського господарства.
Гірська система Франції займає майже таку ж площу, як і низовини. Вони поділяються на древні, переважно згладжені масиви герціанского походження, до яких відносяться Центральний і Арморіканскій масиви, Вогези і Арденни і молоді гори третинної складчастості - Піренеї, Альпи і Юра. У Вогезах і в Центральному масиві зустрічаються досить високі вершини.


Слайд #5
Презентація на тему «Франція» (варіант 35) - Слайд #5

Корисні копалини Франції досить різноманітні. Серед них особливо багато залізної руди, бокситів і калійної солі. За запасами залізної руди (близько 8,5 млрд. т) Франція займає п'яте місце в світі. У Європі це єдина країна, яка не тільки повністю задовольняє свої потреби в залізній руді, але і експортує її в значній кількості в зарубіжні країни. 3/4 запасів залізної руди зосереджено в Лотарингії. Середній вміст у них заліза невелекий (32%). До того ж руда містить шкідливі домішки, зокрема фосфор. Все це ускладнює її використання в чорній металургії. Одним суттєвою перевагою є те, що руда залягає близько від поверхні: розвідку її в ряді випадків можна проводити відкритим способом. Тому Лотарингська руда один з найдешевших у світі.


Слайд #6
Презентація на тему «Франція» (варіант 35) - Слайд #6

Франція — найбільш відвідувана країна у світі (за кількістю іноземців, що приїжджають); Париж — найбільш туристичне місто; Ейфелева вежа — найвідвідуваніший у світі монумент: тобто Франція — безперечна чемпіонка світового туризму


Слайд #7
Презентація на тему «Франція» (варіант 35) - Слайд #7

Кухня
Національні страви Франції вражають уяву своєю незвичністю прекрасним смаком і різноманітністю. I, звичайно ж, ця кухня одна з найсмачніших у світі! Окрім того, що страви Франції мають свій неповторний і вишуканий смак, вони ще й відрізняються оригінальним оформленням. Кухарі Франції дуже добре готують, а для туристів вони особливо стараються і завжди раді почастувати іноземців своїми фірмовими стравами національної кухні. Французи — дуже досвідчена нація, якщо говорити про приготування їжі. Вважається, що французька кухня — одна з найекзотичніших в Європі. Традиційними стравами вважаються устриці, жаб'ячі лапки і цибулевий суп. tДо столу обов'язково подається вино також воно є складовим елементом багатьох страва. Звичайне це сухе вино, червоне або біле, залежно від страви. Деякі французи вважають за краще розбавляти вино водою. Особливою популярністю у Франції користуються сири. Офіційно існує понад 400 сортів французького сиру (а щороку з'являються нові), рецепти приготування яких є найсуворішою таємницею.