Презентація на тему «Європейський Союз (ЄС)»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Європейський Союз (ЄС)» - Слайд #1

Спеціальна міжнародна організація – Європейський Союз(ЄС)


Слайд #2
Презентація на тему «Європейський Союз (ЄС)» - Слайд #2

Європейський Союз (ЄС) – політико-економічне інтеграційне об'єднання 27 країн Європи, утворене в 1993 р. ЄС поєднує ознаки міжнародної організації і держави, однак формально не є ні тим, ні іншим. Він відіграє величезну роль у міжнародних відносинах. Країни ЄС зобов'язалися проводити спільний зовнішньополітичний курс, узгоджувати основні напрямки економічної, екологічної і соціальної політики.


Слайд #3
Презентація на тему «Європейський Союз (ЄС)» - Слайд #3

Прапор Європейського Союзу


Слайд #4
Презентація на тему «Європейський Союз (ЄС)» - Слайд #4

Країни-члени ЄС (станом на 2009 р.)
Рік вступу
Країни
1993
Країни-засновники: Бельгія, Велика Британія, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Німеччина, Португалія, Франція
1995
Австрія, Фінляндія, Швеція
2004
Латвія, Литва, Естонія, Чехія, Словаччина, Угорщина, Словенія, Польща, Мальта, Кіпр
2007
Болгарія, Румунія


Слайд #5
Презентація на тему «Європейський Союз (ЄС)» - Слайд #5

Відносини між Україною та Європейським Союзом були започатковані в грудні 1991 року, коли Міністр закордонних справ Нідерландів, як представник головуючої в ЄС країни, у своєму листі від імені Євросоюзу офіційно визнав незалежність України.
Політика України щодо розбудови відносин з Європейським Союзом впроваджується на основі Закону України від 1 липня 2010 року «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики».
На цей час проведено всі 21 раунди переговорів та готується XVII саміт Україна — ЄС, який очікують на 22 листопада 2013 року. Великі надії покладають, що на ньому підпишуть Угоду про асоціацію, але все таки є ще певні ризики заморожування ситуації у зв'язку з внутрішніми проблемами України та невизначеності стосовно неї у Євросоюзі.