Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини»


Рейтинг презентації 4 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #1

Тема. Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини
Виконалаучениця 10-А класуОкулічева Ольга


Слайд #2
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #2

Офіційна назва
Угорщина
Площа
93 тис. км²
Населення
9,9 млн. чол.
Столиця
Будапешт
Тип країни
Країна з перехідною економікою
ВВП на душу населення
$14 050
Державний устрій
парламентська республіка, унітарна держава
Склад території
19 областей
Член міжнародних організацій
ООН, ОБСЄ, РЄ, МВФ, ЄС, МБРР, СОТ, 
Офіційна мова
угорська
Релігія
християнство (католицтво)
Валюта
форінт
Візитна картка держави


Слайд #3
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #3

Економіко-географічне положення
Угорщина – держава з перехідною економікою, яка знаходиться в Центральній Європі. Межує зі Словаччиною на півночі, Україною ‒ на північному сході, Румунією ‒ на південному сході, Сербією та Хорватією  на півдні, Словенією ‒ на південному заході і Австрією ‒ на заході і не має безпосереднього виходу до моря. Частково цю проблему компенсує Дунай, який перетинає країну в центральній частині.


Слайд #4
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #4

Природні умови та природні ресурси
Велику частину території займає Средньодунайська рівнина, в західній частині країни знаходиться горбиста рівнина Дунантуль, на схід від Дунаю – низовина Альфельд. На заході та півночі Угорщини розташовані відроги Альп і Карпат, де в масиві Матра знаходиться вища точка країни – г. Кекеш (1015 м). Клімат помірно континентальний, м'яка і волога зима та спекотне літо. Середня кількість опадів досягає 600 – 700 мм, але навіть за цих умов окремі території країни страждають від засух.


Слайд #5
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #5

Річкова мережа Угорщини входить в басейн Дунаю – головної водної артерії країни. Найбільші притоки: Тиса, Кереш і Драва. Озеро Балатон є найбільшим не тільки в Угорщині, а й в Центральній Європі.
о. Балатон
о. Веленце
о. Фертьо


Слайд #6
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #6

Шоста частина країни покрита дубовими й буковими лісами, значні площі займає пушта (різнотравні степи) та сільськогосподарські угіддя. В Угорщині переважають чорноземні ґрунти на лісових суглинках.
У гірських і пагорбних районах - бурі лісові і деревно-карбонатні ґрунти; у долинах річок Тиси і Дунаю тягнуться широкі смуги алювіальних ґрунтів. На Альфьольді зустрічаються неродючі засолені ґрунти.


Слайд #7
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #7

За запасами бокситів у Дунантульському середньогір'ї країна посідає одне з провідних місць в Європі. В Угорщині є значні поклади міді, а також невеликі родовища бурого та кам'яного вугілля, нафти й газу. На півдні країни виявлені уранові руди. Угорщина цілком забезпечена будівельною сировиною.


Слайд #8
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #8

Населення
Угорщина – однонаціональна держава, 97 % населення складають угорці, які вважають угорську мову рідною. Національні меншини – німці, румуни, словаки, цигани, серби, українці. Більшість населення – католики, є кальвіністи, лютерани та православні.
Щільність населення – 108,0 чол. на км². 65 % населення мешкає в містах, найбільші з яких Будапешт, Дебрецен, Мишкольц, Сегед і Печ.


Слайд #9
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #9

Промисловість
Провідною галуззю промисловості країни є машинобудування, зокрема випуск автобусів «Ікарус», виробництво засобів зв'язку, вимірювальних приладів, верстатів. Добре представлені підприємства хімічної, фармацевтичної, металургійної, текстильної, харчової промисловості. Виробництво електроенергії зосереджено на теплових електростанціях.


Слайд #10
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #10

В структурі сільського господарства Угорщини рослинництво й тваринництво є майже рівноцінними галузями за ринковою вартістю продукції, що виробляється. 2/3 ріллі зайнято посівами зернових, переважно пшениці та кукурудзи. Вирощують картоплю, цукрові буряки, соняшник, овочі (перець, цибуля, огірки тощо), високо розвинено садівництво й виноградарство. Токайські вина з винограду, що вирощується на схилах вулканічної гори Токай, вважаються одними з найкращих у світі.
Сільське господарство


Слайд #11
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #11

Зовнішньоекономічні зв'язки


Слайд #12
Презентація на тему «Загальна економіко-географічна характеристика Угорщини» - Слайд #12

Велике значення має міжнародний туризм та валютні надходження від нього. Щороку Угорщину відвідують понад 30 млн туристів. Їх приваблює курортна зона озера Балатон, національні парки та печери, численні пам'ятки римської культури тощо.