Презентація на тему «Визначні місця США»


Рейтинг презентації 4.22 на основі 9 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #1

Визначні місця США


Слайд #2
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #2

Статуя Свободи
національний пам'ятник США, символ свободи, демократії та справедливості, одна з найзнаменитіших скульптур в США та в світі. Це подарунок французьких громадян до сторіччя американської революції, розміщена на острові Свободи приблизно за 3 км від Мангеттену, м.Нью-Йорк.


Слайд #3
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #3

Бру́клінський міст


Слайд #4
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #4

Один з найстарших висячих мостів у США. Міст сягає довжини 1825 м над Іст-Рівер у місті Нью-Йорку між округами Мангеттен і Бруклін. Будівництво мосту тривало 13 років. Міст обійшовся в 15,1 мільйонів доларів.
У перший же день близько 1 800 транспортних засобів та 150 300 чоловік скористалися ним, щоб перебратися на іншу сторону.


Слайд #5
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #5

Діснейленд


Слайд #6
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #6

Діснейленд


Слайд #7
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #7

Голліву́д


Слайд #8
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #8

Нині слово «Голлівуд» часто використовують як назву кінематографу США завдяки своїй славі та культурній ідентичності історичного центру кіностудій та кінозірок. На сьогодні кіноіндустрія вийшла за межі Голлівуду в такі місцевості, як Бурбенк, та Вестсайд у Лос-Анджелесі, однак, значна частина допоміжних компаній залишаються в Голлівуді.


Слайд #9
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #9

Ніагарський водоспад


Слайд #10
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #10

Одне з чудес світу, яке відвідують близько 15 млн туристів з усього світу. Висотою близько 50 м, знаходиться на річці Ніагара, яка витікає з озера Ері, на кордоні між США та Канадою. Розділений на дві частини: ліва – Канадська – шириною 914 м і права – американська – шириною 305м. Тому що водоспад знаходиться частково в Канаді, частково в США, і розділяється Козячим островом (де колись водились дикі кози). Шум водоспаду чути в радіусі 20 км.


Слайд #11
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #11

Лас-Вегас
(в перекл. з ісп.-«луги»)


Слайд #12
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #12

Місто в штаті Невада, розташоване в центральній частині пустелі Мохаве, населення 560 000 жителів. Лас-Вегас є одним з найбільших світових центрів розваг і ігрового бізнесу. Численні казино, готелі, щоденні концерти і шоу притягають туристів зі всього світу.


Слайд #13
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #13

Національний меморіал Гора Рашмор


Слайд #14
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #14

Знаходиться у Південній Дакоті. Гора відома тим, що в її гірській породі висічені гігантські голови чотирьох президентів США: Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта і Абрахама Лінкольна. Меморіал займає 5.17 км², знаходиться на висоті 1745 м над рівнем моря.


Слайд #15
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #15

Роботи із створення фігур велися з 1927-го до 1941-го року. Над скульптурною композицією працювало понад 400 робітників та скульпторів. Перейменована у 1930 р. на честь американського бізнесмена Чарльза Рашмора, який виділив 5000 дол. на будівництво скульптур.


Слайд #16
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #16

Великий каньйон Колорадо


Слайд #17
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #17

Великий каньйон Колорадо


Слайд #18
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #18

Для Великого Каньйону характерні своєрідні форми рельєфу — «башти», «бастіони», грандіозні оголення гірських порід. Великий Каньйон відносно недавнього походження — трохи більше мільйона років тому. Цей надзвичайно глибокий каньйон зі стрімкими стінами проритий річкою Колорадо, яка тече зі швидкістю 25 кмгод.


Слайд #19
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #19

«широка вулиця»


Слайд #20
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #20

Назва найдовшої вулиці Нью-Йорку (більше 25 км.), що протягнулася через весь Мангеттен, Бронкс і далі на північ через невеликі містечка до столиці штату Нью-Йорк міста Олбані. Вулиця Бродвей порушує «квадратно-гніздове», перпендикулярне планування Мангеттена. Вона хвилями згинається, «гуляючи» упоперек острова.


Слайд #21
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #21

У районі перетину Бродвею з 42-ою стріт знаходиться Таймс-сквер (назва від газети «Нью-Йорк Таймс»). На цій вулиці розташовуються знамениті театри, тому назва вулиці стала синонімом американського мистецтва театру.


Слайд #22
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #22

Гора Мак-Кінлі, Аляска.


Слайд #23
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #23

У південній частині Аляски розташована найвища вершина в США і на континенті загалом. Це – головна визначна пам'ятка в Національному парку і Заповіднику Деналі. Тут знаходиться безліч химерних річок і озер.


Слайд #24
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #24

Долина Смерті в Каліфорнії.


Слайд #25
Презентація на тему «Визначні місця США» - Слайд #25

У Долині Смерті розташований найнижчий пункт на континенті. Також там зафіксована найвища температура повітря у світі. Величезні дюни і їх блідо-жовті кольори, так само як величезні гірські формування, велично підносяться під ласкавими променями світла. Незважаючи на її ім'я, Долина Смерті красива і різноманітна в плані флори і фауни.