Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер»


Рейтинг презентації 4.5 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер» - Слайд #1

Рожеве озеро Хіллер (Австралія)


Слайд #2
Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер» - Слайд #2

Де знаходиться це озеро
Озеро Хіллер є рожевим озером на Острові Міддл, найбільшому з островів, які складають Архіпелаг Речерч в Західній Австралії


Слайд #3
Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер» - Слайд #3

Колір
Озеро має цікавий колір темно-рожевої жувальної гумки. Саме така відмінна ознака архіпелагу змушує пасажирів літаків витягати свої шиї, щоб побачити Хіллер з висоти. Озеро складає приблизно 600 метрів завдовжки, і оточене оправою з піску і щільною лісистою місцевістю евкаліптів. Вузька смуга дюн, покритих рослинністю, відділяє його на півночі від океану.


Слайд #4
Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер» - Слайд #4

Чому озеро рожеве?
Вчені збиті з пантелику, оскільки не можуть зрозуміти, чому вода тут яскраво-рожева, хоча багато хто вважає, що це викликано реакцією морської солі на бікарбонат натрію. Інший варіант – присутність червоних галофільних бактерій в сольових кірках. Цікаво, що колір є постійним і, більш того, володіє фарбувальними властивостями. Коли воду з озера набирають у контейнер, він забарвлюється в рожевий колір. 


Слайд #5
Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер» - Слайд #5

Як використовували рожеве озеро
Перша згадка про «рожевому» озері на острові Міддл датується 1802 роком, коли британський мореплавець і гідрограф Метью Фліндерс зупинився тут по дорозі в Сідней. Пізніше, було ще кілька короткострокових комерційних проектів: у 1820 - 1840 роки на острові зупинялися мисливці на тюленів і китобої, а на початку ХХ з озерної води стали добути сіль. Але через шість років видобуток солі була припинена, і з тих пір тишу острова і рожевого озера Хіллер більше ніхто не турбує.


Слайд #6
Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер» - Слайд #6

Флора навколо озера
Це озеро солоне та досить мілководне. Має ширину всього приблизно 600 м. Ще більше враження неземного пейзажу додає озеру біла стрічка навколо нього. Озеро з усіх боків оточене яскраво-зеленого кольору евкаліптами, відокремленими від океану лише вузькою смужкою білих піщаних дюн.


Слайд #7
Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер» - Слайд #7

Рожеве озеро Хіллер


Слайд #8
Презентація на тему «Рожеве озеро Хіллер» - Слайд #8

Дякую за увагу!