Презентація на тему «Північна Америка» (варіант 6)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Північна Америка» (варіант 6) - Слайд #1

Підготували учениці 7-Б класуПлоха Анастасія та Маркова Вікторія
Клімат Північної Америки .


Слайд #2
Презентація на тему «Північна Америка» (варіант 6) - Слайд #2

Півні́чна Аме́рика — материк (континент) у Західній півкулі, північна частина частини світу Америки.


Слайд #3
Презентація на тему «Північна Америка» (варіант 6) - Слайд #3

Рельєф Північної Америки різноманітний. Майже ідеально плоскі рівнини у центральних областях чергуються з погорбованими просторами. На сході вони межують з порівняно невисокими Аппалачськими горами, які нагадують наші Карпати. На заході підносяться Кордильєри, гострі піки яких сягають висоти понад 6 000 м.
Особливості рельєфу Північної Америки передусім зумовлені історією геологічного розвитку території, яка налічує близько 4,5 млрд років.


Слайд #4
Презентація на тему «Північна Америка» (варіант 6) - Слайд #4

Основні особливості клімату Північної Америки визначаються значною протяжністю материка з півночі на південь, впливом оточуючих океанів, особливостями рельєфу.Від широтного положення території залежать розподіл річних сум сонячної радіації.
Розподіл опадів на материку залежить від переважаючих повітряних мас. Крайній північний захід материка перебуває під впливом Алеутського мінімуму. Тут випадає 1500-2000 мм опадів на рік. А біля підніжжя гори Олімпес опади досягають максимуму для Північної Америки – 5000-6000 мм на рік. Східні окраїни материка знаходяться під впливом повітряних мас Атлантичного океану. Тут кількість опадів закономірно змінюється зі сходу на захід: на Приатлантичній низовині випадає 1200-1400 мм на рік, в Аппалачах – 1000-1100 мм, на Центральних рівнинах – 700-900 мм, на Великих рівнинах – 300-400 мм. Найменша кількість опадів (100-200 мм на рік) спостерігається в міжгірних котловинах Великого Басейну й на півночі Мексиканського нагір'я. Цьому сприяють повітряні маси східної периферії Гавайського максимуму, які проходять над холодною Каліфорнійською течією.


Слайд #5
Презентація на тему «Північна Америка» (варіант 6) - Слайд #5

В Північній Америці представлені всі кліматичні пояси, крім екваторіального.


Слайд #6
Презентація на тему «Північна Америка» (варіант 6) - Слайд #6

В Північній Америці представлені всі кліматичні пояси, крім екваторіального.


Слайд #7
Презентація на тему «Північна Америка» (варіант 6) - Слайд #7

за увагу!