Презентація на тему «Італія» (варіант 35)


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #1

Презентація
на тему: Італія
Підготувала
учениця 10 класу
Бусарова Аліна


Слайд #2
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #2

Італійська Республіка


Слайд #3
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #3

Площа
301 340 кв.км
Столиця
Рим
Державний устрій
Республіка
Президент
Джорджо Наполітано
Член
ЄС, НАТО, МБР, ООН, ЄБРР
Населення
61 261 254
Офіційна мова
Італійська
Валюта
€ Євро (EUR)


Слайд #4
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #4

Регіони Італії
20 областей*: Абруцо, Базиліката, Калабрія, Кампанія, Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія*, Лацио, Лигурия, Ломбардія, Марке, Молізе, П'ємонт, Апулія, Сардинія*, Сицилія*, Тоскана, Трентино-Альто-Адідже*, Умбрія, Вале Даоста*, Венето


Слайд #5
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #5

ЕГП: Держава на півдні Європи.
Сусіди: Швейцарія, Австрія, Словенія, Франція. Італії так само належать острови Ельба, Сицилія і Сардинія.


Слайд #6
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #6

Рельєф
75% території країни покрито горами і височинами. Загалом на гори припадає 38,7 % від площі Італії, на передгірські височини - 39,7 %, на рівнини - 21,6 %.
На півночі Італії розташовані Італійські Альпи - молоді складчасті гори. Найвища вершина Альп - гора Монблан (4807 м) - знаходиться на кордоні Італії та Франції, інші вершини здіймаються до висот 3000-4500 м (зокрема гора Дюфур (Монте-Роза), 4634 м, Монте Червіно (Маттерхорн) — 4478 м).


Слайд #7
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #7

Клімат
На півночі – зона континентального клімату. Влітку дуже спекотно, а взимку прохолодно, сиро і туманно.
На півдні переважає середземноморський клімат. Влітку жарко і сухо. Від спеки рятує освіжаючий морський бриз.. Взимку випадає багато опадів, а температура ніколи не опускається нижче 7 градусів.
У центральній частині Італії панує морський клімат.Немає різких перепадів температури і надлишку опадів. Влітку в середньому 25 градусів.


Слайд #8
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #8

Корисні копалини
Значно багатша Італія на свинцево-цинкові руди з домішками срібла та інших металів. Їх родовища розташовані в Сардинії та у Східних Альпах. Пірити та ртутна сировина - кіновар (2-е місце в світі) зосереджені в Тоскані. Сурмяні руди трапляються у вапняках Сардинії, марганцеві - в Центральній Італії та Лігурії. Бокситові поклади в Апулії наразі практично вичерпані. Сицілія багата на поклади сірки (біля Кальтаніссети). Надра Італії багаті будівельними та оздоблювальними матеріалами: мармур (Каррара), граніт, туф. На Сицилії є запаси калійної та кам'яної солі, асфальту, бітума.


Слайд #9
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #9

Населення країни
На середину 2010 року у Італії проживало біля 58,1 млн.осіб. За кількістю населення ця країна посідає 24 місце в світі та 5-е в Європі. Розміщення населення Італії нерівномірне: при середній густоті біля 119 осіб/км2 у густозаселених прибережних районах півночі та на Паданській низовині її показник досягає 400-500 осіб/км2, на більшій частині Апенінського півострова - 50-70 чол/км2, у гірських же районах Альп знижується до 40 осіб/км кв. Особливою скупченістю населення відрізняється провінція Неаполь в Кампанії, де на 1 км2 сконцентровано 2531 осіб.


Слайд #10
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #10

Промисловість
ПЕК – добування газу, нафтопереробка (Мілаццо, Генуя, Венеція);
ТЕС – 78%, ГЕС – 20%, АЕС – 1,5 %, ГеоЕС – 0,5%.
Металургія - чавун, сталь, труби (Таранто, Неаполь, Генуя, Мілан та ін.). Більшого розвитку набула кольорова металургія: найбільш розвинена алюмінієва промисловість (Сардинія, Мілан), цинк (Сардинія), Магній (Больцано), олово (Тоскана).
Машинобудування – суднобудування (Трієст, Генуя, Палермо, Монфальконе), літакобудування (Турін, Неаполь), верстатобудування (Ломбардія, П'ємонт), трактори (Паданська рівнина), електротехніка (Мілан, холодильники, пральні машини), електротехніка (Мілан, Турин, Рим, Неаполь)


Слайд #11
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #11

Сільське господарство Італії
Домінує рослинництво (60% вартості продукції). На першому місці за вартістю в ньому стоять так звані "середземноморські продукти". Природне середовище для них сприятливе саме на півострові й островах. Овочів тут вирощують (понад 15 млн.тон/рік). Найбільше значення має культура томатів (5 млн. тон щорічно).
Італія є великим виробником і експортером (як правило, перше або одне з перших місць у світі) фруктів, особливо груш і персиків, апельсинів, лимонів, винограду й вина.  Вона утримує першість у вирощуванні оливок. Виробництво вина, якість і олії зосереджене здебільшого на фермах. Середземноморські продукти домінують у сільськогосподарському експорті.
Ще одна важлива галузь - зернове господарство.   Вирощують пшеницю, кукурудзу, ячмінь і рис. Італія виділяється виробництвом рису (1,3 млн.тон), цукрових буряків (12 млн.тон) та картоплі. 
Тваринництво не забезпечує потреб населення країни. Поголів'я великої рогатої худоби становить 9 млн.голів, свиней 8,5 млн.голів, овець - понад 10 млн.голів. Щорічно виробляється біля 15 млн.тон молока та 5 млн.тон м'яса. Італія є значним виробником м'яса й сиру. Частина продуктів тваринництва, включаючи вовну, а також кормове зерно, імпортується.


Слайд #12
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #12

Транспорт
Специфікою транспортної системи Італії є такі її риси:
Найщільніша мережа транспортної інфраструктури на Півночі.
 Італія є морською країною, але порти півострівної частини, за винятком Неаполя, невеликі, бо не мають значних хінтерландів. Будівництво нових спеціалізованих портів не змінює становища.
Залізниці й автостради півострова за своїми напрямками і густотою фактично повторили мережу стародавніх римських доріг, включаючи і славнозвісну Аппієву дорогу між Римом, Неаполем і Бриндізі.


Слайд #13
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #13

Імпорт:
-Сира нафта:  
-Нафтовий газ:
-Фармацевтична продукція; 
-Нафтопродукти;
 -Золото:
-Комп'ютери;  
-Запчастини для машин; 
-Рафінована або чиста мідь;


Слайд #14
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #14

Експорт:
-автомобілі (фірми «FIAT», «Ferrari»), мотоциклы и моторолеры, морскі судна);
-легкої промисловості (текстиль,взуття, одяг),
-сільськогосподарська продукція (цитрусові, овочі, вина, фрукты).
-чорні та кольорові метали;
-продовольчі товари;
-паливно-энергетичні ресурси, зокрема нафта, кам'яне вугілля, природний газ;


Слайд #15
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #15

РИМ


Слайд #16
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #16

Мілан


Слайд #17
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #17

ВЕНЕЦІЯ


Слайд #18
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #18

Пізанська вежа


Слайд #19
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #19

9 цікавих фактів про Італію
1)Італію часто називають «Bel Paese», що в перекладі означає «красива країна».2)Офіційною мовою є італійська. Він заснований на тосканському діалекті, але в кожному регіоні, як і тисячі років тому, як і раніше говорять на своєму діалекті.3)Щорічно Італію відвідують понад 40 млн. туристів! За цим показником країна знаходиться на 4 місці у світі.4)На всій території Італії функціонує понад 3000 музеїв.5)Цікавий факт: понад 20% населення Італії - старше 65 років.6)Музичний інструмент «фортепіано» був придуманий в Італії в 1709 році відомим майстром Бартоломео Крістофорі.7)На території Італії розташовані дві карликові держави: Сан-Марино і Ватикан.8)Всесвітньо відому казку «Піноккіо» придумав італійський письменник Карло Коллоді.9)Середній вік італійців становить 41рік


Слайд #20
Презентація на тему «Італія» (варіант 35) - Слайд #20

Перелік корисних джерел:
http://uk.wikipedia.org/wiki/Італія
http://yandex.ua/images/search?text=італії%20фото&uinfo=sw-1366-sh-768-ww-1349-wh-702-pd-1-wp-16x9_1366x768
http://takearest.ru/italy-interesting-facts
http://eksport-import.info/italiya-vneshnie-ekonomicheskie-svjazi-torgovlia-torgovye-partnery-exports-imports-italy.htm
http://www.geograf.com.ua/italy/533-italy-prp-geology-relief
http://italia-ru.com/page/spisok-regionov-italii
http://yandex.ua/images/search?text=кліматіталії&img_url=http%3A%2F%2Fklbict.co.uk%2Finteractive%2Fgeography%2Fitaly%2Fcmap1.jpg&pos=13&rpt=simage&uinfo=sw-1366-sh-768-ww-1349-wh-702-pd-1-wp-16x9_1366x768