Презентація на тему «Природні пам’ятники України»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #1

Природні пам'ятники України


Слайд #2
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #2

Пам'ятка природи — природоохоронна територія, на якій розташований окремий унікальний природний об'єкт, який охороняється


Слайд #3
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #3

Регіональний ландшафтний парк «Зуївський»
Парк «Зуївський» — регіональний ландшафтний парк на Донеччині, Україна.
До складу регіонального ландшафтного парку (РЛП) увійшли природні території, що відзначаються особливою привабливістю, науковою та природоохоронною цінністю.
Це лісове урочище «Липове», балка біля сіл Ведмеже, Зуйгора, долини річок Кринка та Ольхова, відслонення скельних гірських порід, степові ділянки і лісові масиви Макіївського лісництва.


Слайд #4
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #4

Туне́ль Коха́ння
Туне́ль Коха́ння — пам'ятка природи місцевого значення. Розташована біля селища Клевань, що у Рівненському районі Рівненської області.
Являє собою ботанічний феномен — зелений тунель у лісовому масиві, утворений заростями дерев, кущів, які сплелися між собою, та утворили дивовижний щільний тунель точної арочної форми.


Слайд #5
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #5

Гове́рла
Природные памятники
Гове́рла— найвища вершина Українських Карпат і найвища точка України, висота 2061 м. Назва походить з румунської — «важкопрохідне підняття»[1]. Розташована у гірському масиві Чорногора, на межі Надвірнянського району Івано-Франківської області та Рахівського району Закарпатської області.


Слайд #6
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #6

Ворожеска (озеро)
Природные памятники
Вороже́ська (інші назви — Ворожеска, Трито́н) — високогірне озеро в Українських Карпатах, в межах Рахівського району Закарпатської області.
Озеро льодовикового походження. Лежить на висоті 1460 м над р. м., в одному з льодовикових карів, на північних схилах масиву Свидівець.


Слайд #7
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #7

Печера Оптимістична(Тернопільщина)
.
Печера Оптимістична утворилася внаслідок розчинення підземними водами гіпсів неогенового віку (14 млн. р).Вона являє собою складний за своєю будовою горизонтальний площинний лабіринт гротів, ходів і галерей різної форми і розміру, закладений у 20 – метровому пласті темно-бурого (у верхній частині) і жовтувато-сірого (у нижній частині) гіпсу.


Слайд #8
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #8

Хортиця
Урицькі скелі
Базальтові стовпи


Слайд #9
Презентація на тему «Природні пам’ятники України» - Слайд #9

Гречана
Юлія
6-А
ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !!!