Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #1

Глобальне потепління
Розмаїтого Дмитра, 10-А


Слайд #2
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #2

Глобальне потепління
Прогресуюче поступове підвищення температури поверхні Землі, що пов'язується з парниковим ефектом і призводить до зміни клімату у глобальних масштабах. 


Слайд #3
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #3

Однак слід зазначити, що достеменно причини глобального потепління невідомі. Також треба розуміти, що потепління це загальна усереднена тенденція, зміна температур відбувається нерівномірно в залежності від сезону та місцевості, більше того місцями в деякі сезони клімат навіть стає холоднішим., а осінні похолоднішали.


Слайд #4
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #4

Без нинішньої атмосфери, створеної парниковим ефектом, середня температура на нашій планеті булаб 15 градусів за Цельсієм.


Слайд #5
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #5

Природний вміст вуглекислого газу в атмосфері змінювалося протягом історії між 180 і 300 частинами до мільйону (проміле). Сьогодні рівень СО2 коливається на позначці в 380 проміле, що на 25% більшому, ніж найвищий показник в природному середовищі.


Слайд #6
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #6

У 1997 році, вміст СО2 в атмосфері збільшилася на 2,87 проміле, дане збільшення було більше, ніж в будь-якій іншій рік сучасній історії.


Слайд #7
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #7

2005 рік був найтеплішим за всю історію спосте-режень, 1998 і 2007 відходять на друге місце за темпера-турним показаннями в цілому. Вісім найтепліших років на пам'яті людства були з 1998 року по 2005.


Слайд #8
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #8

З надр Землі виходить безліч природних випарів, парів води, велика кількість вуглекислого газу (СО2) та інших газів, які, потрапляючи в атмосферу, поглинають сонячну енергію і випромінюють її у зворотний бік. Цей тип потепління називається «природним парниковим ефектом». «Парниковий ефект», всупереч всього іншого, викликає глобальне зміна клімату через підвищення концентрації СО2 в атмосфері нашої планети.


Слайд #9
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #9

Вчені пророкують підвищення середньої глобальної температури на 2,5 градуса до 2100 року. В епоху пліоцену (1,8 мільйона років тому), коли температура Землі була еквівалента сьогоднішньої, рівень моря був на 3,5-4,5 метра вище.


Слайд #10
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #10

Геологи вважають, що рівень моря може піднятися на 20-60 сантиметрів до кінця сторіччя, якщо нинішні тенденції потепління будуть продовжуватися.


Слайд #11
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #11

У всьому світі сотні мільйонів людей живуть в безпосередній близькості до моря, і велика частина населення земної кулі зосереджені в прибережних районах.


Слайд #12
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #12

Кількість білих ведмедів різко скоротилося, і вони вже фактично зникли з природного середовища існування, причому ніякі зміни не можуть врятувати ситуацію. Учені підрахували, що близько 20-25 тисяч особин білих ведмедів усе ще залишилися жити в дикій природі.


Слайд #13
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #13

Перші примусові переселення у зв'язку з наслідками зміни клімату відбулися в 2007 році, коли 100 жителів тихоокеанського острова тегу були евакуйовані у зв'язку з підвищенням рівня моря та подальшим затопленням.


Слайд #14
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #14

Протягом останніх мільйонів років, прохолодний клімат в основному переважав по всій планеті. Вважається, що саме в цих умовах людський вид зміг еволюціонувати.


Слайд #15
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #15

Земля випробувала множинні циклічні зміни клімату. Були зафіксовані температурні скачки протягом всієї відомої історії людського роду, наприклад: малий льодовиковий період сімнадцятого і вісімнадцятого століть, Середньовічний теплий період одинадцятого століття.


Слайд #16
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #16

За даними досліджень NASA, середня температура по всьому світу збільшилася на 1,5 градуса з 1880 року, при цьому, враховуючи більшість змін, що відбуваються за останні десятиліття.


Слайд #17
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #17

Протягом усього дванадцятого століття Земля пережила дві тенденції глобального потепління.


Слайд #18
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #18

Перший пік значного підвищення температури припав на період з 1900 по 1930 рік, а другий є постійним підвищенням температури, починаючи з 1970-х років.


Слайд #19
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #19

Останні два десятиліття XX століття були найспекотнішими десятиліттями за більш ніж 400 років, і, можливо, лідерами за температурним мірками протягом декількох тисяч років.


Слайд #20
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #20

Математичні моделі клімату пророкують танення морського льоду в Арктиці раніше і швидше, ніж втрату крижаного покриву землі Антарктики, за умови, що поточні тенденції потепління збережуться.


Слайд #21
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #21

З 1950 року арктичні льоди скоротилися на 15%, а середньорічна тривалість існування льоду в озерах і річках північної частини планети зменшилася на два тижні.


Слайд #22
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #22

Арктичні крижані покриви дуже швидко зникають, і вчені вважають, що Арктика почне показувати свої перші грунтові покриви вже на початку 2040 року.


Слайд #23
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #23

Середня температура в арктичному кліматі Аляски, Канади і Росії виросла в два рази в порівнянні з середніми світовими показниками минулого століття.


Слайд #24
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #24

Вплив глобального потепління може знищити середовище проживання і загрожує вимиранням більш мільйону видів рослин і тварин.


Слайд #25
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #25

У період з 1961 по 1997 рік світові льодовики втратили 890 кубічних кілометрів льоду.


Слайд #26
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #26

У 1910 році, національний парк Глейшер в штаті Монтана мав у своєму розпорядженні 150 льодовиків, сьогодні з них залишилося всього лише 27.


Слайд #27
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #27

Площа пустель у всьому світі зростає в результаті підвищення температури. В кінці 2007 року, Австралія втратила 25% врожаю у зв'язку з опустелюванням земель.


Слайд #28
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #28

Шведський вчений Сванте Арреніус ще в 1896 році зрозумів, що виробнича діяльність людини вже перевершує здатність Землі до природного поглинання вуглекислого газу.


Слайд #29
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #29

Спалювання викопного палива в даний час додає близько шести мільярдів тонн вуглекислого газу в атмосферу нашої планети щороку. Тільки половина газів з цих викидів переробляється лісами і океанами.


Слайд #30
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #30

Масові вирубки лісів є причиною 20% світового потепління в результаті загазованості, забороняючи реабсорбцію вуглекислого газу.


Слайд #31
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #31

У період з першого Дня Землі в 1970 році до нового тисячоліття викиди парникових газів з вини людини збільшилися на 70%.


Слайд #32
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #32

Атмосфера Землі в даний час містить на 40% більше СО2, ніж до промислової революції.


Слайд #33
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #33

Населення Сполучених Штатів становить 5% від світового співтовариства, але американська нація створює попит на 25% комерційного споживання енергії в світі і виробляє 22% промислових викидів вуглекислого газу, в порівнянні зі світовими.


Слайд #34
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #34

Автомобілі стали причинами 3/4 всіх транспортних викидів. При нинішніх темпах в світі будете близько 1 мільярда автомобілів до 2030 року, і вже більше мільярда у 2050 році.


Слайд #35
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #35

Близько 75% щорічного приросту вмісту вуглекислого газу в атмосфері характеризується спалюванням викопного палива.


Слайд #36
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #36

Більше 20% викидів вуглекислого газу припадає на частку бензинових двигунів автомобілів. Хоча лідерство за псування екології все ще належить електростанціям на викопному паливі.


Слайд #37
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #37

Значне підвищення СО2 в атмосфері звичайно може збільшити температуру, але не настільки як водяна пара, частка якого становить більше 90% в основних компонентах для створення парникового ефекту.


Слайд #38
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #38

За даними Агентства внутрішньої енергії, найбагатші країни світу протягом найближчих 25 років будуть інвестувати близько 20 трильйонів доларів на нові дослідження в галузі енергетики, в надії на уповільнення наслідків глобального потепління. 


Слайд #39
Презентація на тему «Глобальне потепління» (варіант 9) - Слайд #39

Глобальне потепління за статистикою з 1888 по 2011
Якщо ви досі вважаєте глобальне потепління - міфом, обов'язково дивимося на те, як змінювалася температура нашої планети за останні 125 років.