Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас» - Слайд #1

Презентація на тему:
«Країни Латинської Америки: Гондурас»
Виконав
учень 10 класу
Драчук Микола


Слайд #2
Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас» - Слайд #2

Офіційна назва Республіка Гондурас — країна Латинської Америки. Площа 112,1 тис км ². Країна поділена на 18 департаментів і центральний (федеральний) округ, де знаходиться столиця Тегусігальпа. Гондурас — унітарна президентська республіка.
Загальні положення


Слайд #3
Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас» - Слайд #3

Межує на південному-сході з Нікарагуа, південному-заході з Сальвадором, на заході і північному-заході з Гватемалою, на півночі омивається Карибським морем, на півдні — Тихим океаном. Клімат країни змінюється від тропічного в низинах до помірного в гірській місцевості. 80 % території Гондурасу покрито гірською місцевістю. Високі гірські масиви піднімаються від самого кордону з Сальвадором, досягаючи в західній частині країни відміток більше 2700 м.
Географічне положення


Слайд #4
Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас» - Слайд #4

Чисельність населення Гондурасу становила в 2003 році 6,67 млн осіб. Природний приріст населення близько 2,32 % в рік. Очікувана тривалість життя в країні — 65 років для чоловіків і 68 для жінок. Пануюча релігія країни — католицизм. У країні функціонує безліч протестантських церков.
Чисельність населення


Слайд #5
Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас» - Слайд #5

Природні ресурси
Мінерально-сировинна галузь Гондурасу головним чином зосереджена на видобутку срібла, свинцево-цинкових руд, золота. Країна залежить від імпортної нафти, але є декілька невивчених покладів нафти біля побережжя. Активні сейсмічні дослідження показують перспективу видобування в регіоні до 20 тис. барелів нафти на добу.


Слайд #6
Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас» - Слайд #6

Гондурас — одна з найвідсталіших країн Латинської Америки. У 1998 р. її національний дохід оцінювався в 9,7 млрд. дол. У 1996 р. 79 % населення знаходилося за офіційно встановленою межею бідності.
Економіка
У промисловому відношенні Гондурас залишається найменш розвиненою країною Центральної Америки. У 1994 р. в оброблювальній промисловості було зайнято близько 10 % економічно активного населення; на її частку доводилося 22 % ВВП, а в 1995 р. — 30 %.
Основну роль в економіці Гондурасу відіграє сільське господарство, на долю якого припадає приблизно 25 % доходу країни і де зайняті приблизно 2/3 робочої сили країни (за даними 1995 р.). Оскільки більшість території країни має гірський рельєф, лише близько чверті її площі придатна для землеробства.


Слайд #7
Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас» - Слайд #7

«Рибний дощ»
Недалеко від міста Йоро в Гондурасі щорічно проходять рибні дощі.Після бурхливого зливи з сильним вітром, громом і блискавками жителі містечка виявляють в калюжах тисячі живих риб.Точно причини такого явища досі не встановлені, але є кілька версій.Можливо, риба піднімається в хмари сильним смерчем з Карибського моря, вітром переноситься до Йоро, і там вихлюпується щедрим дощем.Може бути, що «рибний дощ» не падають з неба, а їх виносить на поверхню грунтовими водами, які розлилися в сезон дощів.Самі жителі містечка Йоро не сильно стурбовані пошуками правдивої версії, а просто в кінці травня або на початку липня збирають рибу і радіють «рибному дощу».


Слайд #8
Презентація на тему «Країни Латинської Америки: Гондурас» - Слайд #8

THE END