Презентація на тему «Чилі» (варіант 6)


Рейтинг презентації 4 на основі 3 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #1

ЧИЛІ


Слайд #2
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #2

Загальні відомості про країну
Чилі є найвужчою, витягнутою у довжину країною світу. Її територія смугою завширшки 176 км простяглася на 4270 км уздовж Тихоокеанського узбережжя Південної Америки. Від іншої частини материка країну відокремлюють високі хребти Анд. Чилі належить західна частина о. Вогняна Земля, острови Чилійського архіпелагу (Чилое, Уеллінгтон тощо), а також острови у Тихому океані — Пасхи, Хуан-Фернандес, Сан-Фелікс тощо. Площа Чилі становить 756,9 тис. км2.


Слайд #3
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #3

Офіційна назва країни — Республіка Чилі. Столиця — Сантьяго (Santiago).Місто є головним економічним центром країни, залізничним й автомобільним вузлом. Через нього проходить Панамериканське шосе, діють 4 аеропорти. Тут зосереджені найбільші підприємства електротехнічної, металообробної, машинобудівної, хімічної, фармацевтичної, гумової, легкої (у т. ч. текстильної), харчової та інших галузей промисловості


Слайд #4
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #4

Чилі — президентська республіка. Главою держави та УРЯДУ є президент, який обирається загальним прямим і таємним голосуванням на 6 років без права повторного переобрання. Законодавча влада належить двопалатному Національному конгресу, що складається із Сенату (38 сенаторів, які обираються на 8 років, а 10 сенаторів призначає довічно Рада національної безпеки. Усі колишні президенти є сенаторами довічно) і Палати депутатів (120 осіб, які обираються на загальних прямих і таємних виборах терміном на 4 роки).


Слайд #5
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #5

Адміністративно-територіально країну поділено на 13 областей (регіонів), куди входять 50 провінцій і м. Сантьяго, що з передмістями утворює окрему Столичну область.
Кордони. На півночі Чилі межує з Перу (160 км), на північному сході — з Болівією (861 км), на сході — з Аргентиною (5150 км). Загальна довжина кордонів країни становить 6171 км, берегової смуги — 6435 км.


Слайд #6
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #6

Мінеральні ресурси
. Чилі належить до світових лідерів за запасами і видобутком міді, молібдену й селітри. Мідні поклади залягають у горах Північної Чилі (запаси 134 млн. т — 35% світових), де знаходиться найбагатше родовище Чукікамата. Запаси молібдену, що у Чилі є побічним продуктом переробки мідної руди, оцінюються у1,1 млн. т (20% світових запасів). У пустелі Атакама розвідані найбільші у світі поклади натрієвої та калієвої селітри (90% загальносвітових запасів). Також наявні родовища кам'яного вугілля, марганцю, срібла, золота, цинку, природного газу, йоду тощо.


Слайд #7
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #7

Населення
Чилійський етнос утворився у процесі змішування КІЛЬКОХ етнічних груп, насамперед індіанців і переселенців з Іспанії.
Чисельність населення. Мови. Кількість населення Чилі зростає повільно. Якщо у 1970 р. в країні мешкали8,8 млн. осіб, то у 2004 р. — 15,9 млн.
Більшість чилійців розмовляють державною іспанською мовою, на яку вплинули місцеві індіанські мови. Корінні мешканці спілкуються мовами араукано і кечуа.


Слайд #8
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #8

Характеристика господарства
Чилі — економічно розвинута латиноамериканська держава, яка належить до нових індустріальних країн.
Сучасний стан економіки. Із 90-х років XX ст. республіка за темпами економічного розвитку випереджає інші країни Латинської Америки. Розвиток чилійської економіки характеризується стійким зростанням ВНП — у 2004 р. він становив 169,1 млрд. дол., або 10 700 дол. на душу населення.


Слайд #9
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #9

Гірничовидобувна промисловість
. Понад 80% обсягу видобутку металевих ресурсів країни становить мідь, експорт якої є пріоритетним. Чилі тривалий час посідає перше місце у світі за видобутком міді (4,6 млн. т). Три великих родовища — Чукікамата й Ель-Сальвадор на півночі, Ель- Теньєнте біля Сантьяго — містять приблизно 20% світових
і 85% національних запасів мідної руди. Багато залізної руди (10,3 млн. т) видобувають у районі Ель-Тофо, поблизу м. Ла-Серена. Родовища селітри (видобуток — 980 млн. т), за запасами якої Чилі також посідає перше місце у світі, розташовані у північній частині країни, зокрема на заході пустелі Атакама. Крім натрієвої селітри і йоду, у Чилі видобувають калієву селітру, сульфат натрію і кам'яну сіль. Поклади кам'яного вугілля розвідані у південній частині Чилі. У Середній Чилі видобувають золото (53 т) й срібло (1238 т). Є також поклади марганцю, молібдену (33,1 млн. т), вольфраму, цинку (31 млн. т).


Слайд #10
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #10

Паливно-енергетичний комплекс
У Чилі наявні невеликі запаси нафти, видобуток якої забезпечує понад 1/4 потреб країни. Нафту (0,5 млн. т) й газ (3 млрд. м3) видобувають на о. Вогняна Земля і на дні Магелланової протоки. Великий нафтопереробний комплекс створено у Консепсьйоні, Конконі, Манантьялесі. У 2001 р. виробництво електроенергії становило 48,6 млрд. кВт-год.; на ГЕС припадає 46%, на ТЕС — 51% виробленої електроенергії в країні.


Слайд #11
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #11

Металургія
Мідна промисловість є основою національної економіки. Обсяги виплавки цього металу становлять 4,6 млн. т. і постійно збільшуються. Найбільші мідеплавильні заводи знаходяться у Чукікаматі, Ель- Теньєнте, Вентанасі. Залізорудна промисловість є відносно молодою галуззю. Залізо виплавляють (4,3 млн. т) на заводах в Уачипато, Сантьяго, сталь (1,1 млн. т) — у Ренго (південніше Сантьяго).


Слайд #12
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #12

Машинобудування.
Ця галузь спеціалізується на складанні автомобілів (14 тис.), побутової техніки. Зокрема, вирізняється суднобудування і виробництво устаткування для залізниць. Більшість машинобудівних заводів сконцентровано у Сантьяго, Вальпараїсо і Консепсьйоні. Також у Чилі виготовляють зброю, боєприпаси, ракети тощо.


Слайд #13
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #13

Хімічна промисловість
. У країні виробляється сірчана кислота, суперфосфат, соляна кислота, хімічні волокна, у невеликій кількості — пластмаси. Центрами галузі є Сантьяго, Вальпараїсо, Вінья-дель-Мар і Консепсьйон.


Слайд #14
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #14

Лісовий і деревообробний комплекс
Він забезпечує 11% усього чилійського експорту (папір і картон, будівельні матеріали, дошки, фанера тощо). Біля рік Біо-Біо і Лайа діють целюлозно-паперові фабрики. Заготівлі промислової деревини становлять 22,6 млн. м3.


Слайд #15
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #15

Легка промисловість
. Велике значення мають текстильна (Сантьяго) і шкіряно-взуттєва (Сантьяго, Вальпараїсо, Консепсьйон) галузі. Чилі має унікальну структуру кустарного виробництва, насамперед у текстильній і шкіряній галузях.


Слайд #16
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #16

Харчова промисловість
. Ця галузь країни представлена виробництвом рибного борошна (400—600 тис. т), виноробством, рибообробною промисловістю. Нині вона орієнтована на виробництво консервних продуктів. Відомими є чилійські вина («Мерло», «Каберне Совіньйон» тощо). Тепер Чилі експортує лише високоякісні марочні вина (320 тис. т).


Слайд #17
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #17

Сільське господарство
Воно є однією з основних галузей народного господарства, забезпечує до 6,5% ВНП та 15% всіх експортних постачань. Загалом 8% площі країни використовують в аграрному секторі. Основою виробничої бази є середні фермерські господарства, що мають, як правило, по 50—80 га землі і по 15—20 працівників. Чилійські фермери забезпечують країну продовольством лише на 50%, решту (хліб і м'ясо-молочні продукти) імпортують переважно з Аргентини.


Слайд #18
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #18

Рослинництво Тваринництво Рибальство
У центральних районах Чилі вирощують пшеницю, картоплю, кукурудзу, яблука, бобові культури, рис тощо. Під посівами пшениці (92,6 млн. т) зайнята майже половина орних земель у Середній Чилі. Кукурудзу (маїс) вирощують здебільшого як кормову культуру. Велике значення має картопля, збільшується виробництво цукрового буряку. Із технічних культур вирощують рапс, льон, коноплю, тютюн. На півночі країни культивують субтропічні фрукти (0,3 млн. т). Виноградники займають 2% сільськогосподарських угідь.
Найважливішими його галузями є розведення великої рогатої худоби (3,9 млн. голів), свиней (1,5 млн.), птахів. Овець (4,3 млн. голів) розводять переважно на крайньому півдні країни, а у горах заради вовни вирощують лам.
У Чилі розвинута потужна рибна промисловість, продукція якої користується великим попитом на світовому ринку. Загальний вилов риби становить 7,6 млн. т (третє місце у світі). Ведеться промисел сардини, макрелі, хека, анчоусів, креветок, лангустів, молюсків. Більшість риби переробляють на рибне борошно, яке експортують як добрива або корми. Видобувається також 170 тис. т морських водоростей, з яких отримують агар-агар для потреб місцевої промисловості.


Слайд #19
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #19

Транспорт.
Чилі має розвинуту транспортну мережу. Основним видом транспорту при перевезеннях у межах країни є автомобільний. Із 79 605 км автомобільних шляхів


Слайд #20
Презентація на тему «Чилі» (варіант 6) - Слайд #20

Зовнішня торгівля
Основними напрямами зовнішньоекономічної політики є залучення іноземних інвестицій, вивезення капіталу до країн МЕРКОСУР, диверсифікація експорту (збільшення у ньому частки нетрадиційних товарів), запозичення нових технологій. Основою зовнішньої торгівлі Чилі є експорт міді. До важливих статтей експорту (29,2 млрд. дол.) також належать целюлоза, залізна РУДа, срібло, молібден, селітра, йод, фрукти, овочі, вина, риба і рибне борошно тощо. Основу імпорту країни (22,5 млрд. дол.) становлять нафтопродукти, промислове обладнання, транспортні засоби, пшениця і хімікати.