Презентація на тему «Тонга»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #1

Тонга


Слайд #2
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #2

Герб


Слайд #3
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #3

Прапор


Слайд #4
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #4

Географічне положення
Королі́вство То́нґа (тонг. Puleʻanga Fakatuʻi ʻo Tonga, англ. Kingdom of Tonga) — держава-архіпелаг в південно-західній частині Тихого океану, складається із понад 172 островів, з яких тільки 36 населені. Відноситься до карликових держав.
Острови Тонґа розташовуються на лінії, що сполучає Нову Зеландію і Гаваї, південніше від Самоа і східніше від Фіджі. Були відкриті голландськими мореплавцямиВіллемом Схаутеном і Якобом Лемером в 1616 році.


Слайд #5
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #5

Клімат
Клімат Тонга жарки́й, тропічний, перебуває під впливом південно-східних пасатів.[9] Режим опадів в значній мірі пов'язаний з Південнотихоокеанською зоною конвергенції. Чітко виокремлюються два сезони: сезон дощів та сезон посух. Вологий сезон, також відомий як сезон циклонів, триває з листопаду по квітень, а посушливий — з травня по жовтень. Найбільше дощів в січні
, лютому та березні, за кожен з який може випасти 250 мм дощу. Середньорічна кількість опадів щороку може бути різною, причиною чому є Ель-Ніньйо та тропічні циклони. Під час Ель-Ніньйо на островах спостерігаються тривалі посухи, а під час циклонів — сильні дощі. В різних частинах країни середньорічна кількість опадів також відрізняється.


Слайд #6
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #6

Адміністративний устрій
Адміністративно Королівство Тонга розділене на п'ять адміністративних округів: Вавау, Ніуас, Тонгатапу, Хаапай та Еуа. Округи в свою чергу поділяються на райони та селища.
До складу округу Вавау входять 6 районів: Неіафу, Леіматуа, Хахаке, Пангаімоту, Хіхіфо та Моту. До складу округу Ніуас входять 2 райони: Ніуатопутапу і Ніуафооу. До складу округу Тонгатапу входять 7 районів: Колофооу, Коломотуа, Ваіні, Татакамотонга, Лапаха, Нукунуку та Коловаі. До складу округу Хаапай входять 6 районів: Ліфука, Фоа, Уіха, Лулунга, Кауваи-Хаано и Муомуа. До складу округу Еуа входять 2 райони: Еуа-Мотуа і Еуа-Фооу.
Тонгом править король.


Слайд #7
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #7

Населення
Національний перепис населення проводиться в Тонга на регулярній основі, починаючи з 1921 року. Однак є статистичні дані, які отримані в більш ранні роки (наприклад, в 1891 році).З 1956 року перепис населення проводиться кожні десять років (останній відбувся в 2006 році)
Згідно з останнім переписом 2006 року (дані Департаменту статистики Тонга), численність населення країни становила 101 991 чоловік.


Слайд #8
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #8

Етнічний склад
Населення Тонги гомогенне: згідно з даними перепису 2006 року майже 97 % мешканців були тонганці, представники корінного полінезійського народу 1,6 % — представники змішаних шлюбів тонганців та інших народів. Доля іноземців (європейців, вихідців з інших островів Тихого океану та азіатів) мінімальна. Відносно 1996 року був помічений ріст чисельності китайців, індійців, а також фіджійців.
У 2006 році чисельність китайців в Тонга склала 395 чоловік.


Слайд #9
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #9

Мови
Окрім англійської мови офіційною мовою країни є тонганська, одна з багатьох мов полінезійської групи австронезійських мов, наряду з гавайською, маорі, самоанською, таїтянськю та іншими. Спільно з мовою ніуетонганська мова формує тонганську підгрупу полінезійської групи мов. Писемність мови була створена в першій половині XIX століття європейськими місіонерами. Загальна чисельність носіїв тонганської мови в 1998році становила 96 334 чоловік.
За оцінкою 1998 року, 98,9 % населення країни вміло читати і писати тонганською або англійською.


Слайд #10
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #10

Сільське господарство
Одним з важливих секторів економіки Тонга є сільське господарство. Однак в останні роки спостерігається зниження долі цього сектору в ВВП країни.]Сільське господарство забезпечує країну продуктами харчування, робочими місцями, матеріалами для будівництва та промисловості, стимулює притік закордонної валюти.
Основними сільськогосподарськими культурами є кокосова пальма (з маслянистого ендосперму горіхів цієї рослини виробляють копру), банани, ваніль, кабачки, какао, кава,імбир, чорний перець.


Слайд #11
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #11

Рибальство
Риба — одна з національних коштовностей Тонга, яка відіграє дуже важливу роль в економіці і житті країни. Для внутрішнього ринку риба в основному виловлюється в межах рифів і лагун та служить основним джерелом білка для місцевого населення.


Слайд #12
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #12

Транспорт
Однією з перешкод для розвитку дорожньої системи в країні є дефіцит земельних ресурсів, а також існуючий режим землекористування.
В Тонга відсутні національні авіаперевізники: існуючі раніше місцеві авіакомпанії «Peau Vavaʻu»


Слайд #13
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #13

Туризм
Довгий час туристичний сектор економіки Тонга був відносно нерозвинений. Лиш у 1966 році урядом королівства зроблено перший вагомий крок на шляху до розвитку туризму — побудовано найбільший в країні готель «International Dateline Hotel». Нині туризм відіграє вагому роль в економіці Тонги та є одним із головних джерел надходження іноземної валюти.


Слайд #14
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #14

Грошова одиниця- паанга


Слайд #15
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #15

Спорт
Регбі — національний вид спорту на островах Тонга, а національна збірна з регбі («'Ikale Tahi», або «Морські Орли») досить вдало виступає на міжнародній арені. Хоча вона і має скромніші результати, ніж команди з Самоа та Фіджі, та країна чотири рази брала участь в Чемпіонаті світу з регбі. 


Слайд #16
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #16

Місцевість Тонги


Слайд #17
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #17

Місцевість Тонги


Слайд #18
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #18

Місцевість Тонги


Слайд #19
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #19

Місцевість Тонги


Слайд #20
Презентація на тему «Тонга» - Слайд #20

Дякую за увагу!!!
Зробила Головіна Анна