Презентація на тему «Сільське господарство Німеччини»


Рейтинг презентації 3.5 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Сільське господарство Німеччини» - Слайд #1

Сільське господарство Німеччини


Слайд #2
Презентація на тему «Сільське господарство Німеччини» - Слайд #2

Німеччина належить до високорозвинених постіндустріальних країн світу. В загальній структурі господарства переважає сфера послуг - 68 %. Промисловість становить 31 % і сільське господарство - 1 %. За обсягом економічного виробництва вона займає третє місце в світі, а у світовій торгівлі — друге. 


Слайд #3
Презентація на тему «Сільське господарство Німеччини» - Слайд #3

Сільське господарство Німеччини відрізняється високим ступенем концентрації й індустріалізації. В агропромисловому комплексі країни зайнято близько 20% населення, тоді як безпосередньо в сільському господарстві не більш 2%. До 1990 року в ФРН переважали ферми з наділами до 20 га в НДР – державні господарства. Німеччина перетворилась у найбільшого в Європі сільськогосподарського виробника. Але власних потреб населення не задовольняє, тому Німеччина, поряд з Японією, є найбільшим у світі імпортером сільськогосподарської продукції. Імпортують кормове та продовольче зерно, олію, овочі, м'ясо, фрукти.


Слайд #4
Презентація на тему «Сільське господарство Німеччини» - Слайд #4

Головними сільськогосподарськими регіонами є південна окраїна. Північно німецької низовини від Мааса до Ельби, де поширені родючі ґрунти, річкові долини середньонімецьких гір, рівнини півдня країни. Природні умови для ведення сільського господарства сприятливі на більшій частині ФРН.


Слайд #5
Презентація на тему «Сільське господарство Німеччини» - Слайд #5

Тваринництво дає 70% вартості сільськогосподарської продукції. Виробляють м'ясо, ковбаси, тверді сири, масло, сметану. ФРН має велике поголів'я худоби, особливо свиней. Найбільші доходи дає молочне господарство потім – м'ясне; м'ясо-шерстне (розведення овець) також має велике значення.


Слайд #6
Презентація на тему «Сільське господарство Німеччини» - Слайд #6

Головні тваринницькі райони – Північнонімецька низовина.  Із зернових культур висівають пшеницю, жито, ячмінь (іде на приготування пива). Середня врожайність зернових – 65 ц. з гектара. Німеччина є великим виробником картоплі, цукрових буряків, овочів і винограду. Національною культурою став хміль.