Презентація на тему «США» (варіант 19)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #1

США


Слайд #2
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #2

Державний устрій
Конституція США, схвалена в 1787 році, визначає державні повноваження передані федеральному уряду США. Повноваження не визначені федеральному уряду конституцією, здійснюються штатами США.Вищий орган законодавчої влади - двопалатний Конгрес США:нижня палата - Палата представників; верхня палата - Сенат.Вищий орган виконавчої влади - президент США. Президент - глава держави, головнокомандувач збройними силами. Існує пост віце-президента.Вищий орган судової влади - Верховний суд США.Основні політичні партії - республіканська тадемократична.Існує безліч дрібніших партій.


Слайд #3
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #3

Загальні відомості
Сполучені Штати Америки - держава в Північній Америці.Площа - 9518900 км ² (четверте місце в світі за територією).Населення - понад 309 млн. чоловік (третє місце).Столиця - місто Вашингтон.Сполучені Штати межують з Канадою, Мексикою, Росією.Омиваються Тихим океаном, Атлантичним океаном.Адміністративний поділ: 50 штатів і федеральний округ Колумбія, у підпорядкуванні США також знаходиться ряд острівних територій.США були утворені в 1776 році при об'єднанні тринадцяти британських колоній, що оголосили про свою незалежність.Економіка: нині найбільша в світі США володіють потужними збройними силами, в тому числі найбільшим військово-морським флотом, мають постійне місце в Раді Безпеки ООН, держава-засновник Північноатлантичного альянсу. США мають у своєму розпорядженні другим за сукупною потужністю ядерним потенціалом на Землі.


Слайд #4
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #4

Географія
Основна територія США розташована на Північноамериканському континенті і тягнеться від Атлантичного океану на сході до Тихого океану на заході.На півдні США межують з Мексикою, на півночі - з Канадою.Крім того, до складу США входять ще 2 штату. На крайньому північному заході континенту знаходиться штат Аляска, також межує з Канадою. У Тихому океані знаходиться штат Гаваї.Кордон з Росією проходить через Берингову протоку. США також належить ряд островів у Карибському морі (наприклад, Пуерто-Ріко) і в Тихому океані (Американське Самоа, Мідуей, Гуам та ін.)На території США виділяються кілька великих фізіографічних регіонів.


Слайд #5
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #5

Рельєф
На сході уздовж узбережжя Атлантичного океану простяглася Аппалачінська гірська система. На захід і південь від неї поверхня вирівнюється, утворюючи ниці райони, по яких протікають найбільші річки США. Далі на захід місцевість переходить в обширні рівнини і прерії, названі Великими рівнинами, які передують гірські райони Кордильєр. Гірські хребти займають всю західну частину країни і досить різко обриваються до узбережжя Тихого океану. Більшу частину Аляски займають північні хребти Кордильєр.Гавайський архіпелаг є серією вулканічних островів висотою до 4205 м.


Слайд #6
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #6

Релігія
Перша поправка до Конституції США, схвалена 15 грудня 1791, проголошує відділення церкви від держави, що розумілося як заборона на встановлення державного віросповідання. За даними Всесвітньої книги фактів ЦРУ на 2007 рік, 51,3% населення США вважають себе протестантами, 23,9% - католики, 12,1% не належить до якої-небудь конфесії, 1,7% - мормони, 1,6% - члени іншої християнської конфесії, 1,7% - іудеї, 0,7% - буддисти, 0,6% - мусульмани, 2,5% - інше або не зазначено, 4% - атеїсти


Слайд #7
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #7

Великі озера - система прісноводних озер в Північній Америці, на території США і Канади. Включає ряд великих і середніх водойм, з'єднаних річками і протоками.Площа близько 245,2 тис. км ², об'єм води 22,7 тис. км ³.До власне Великим озерам відносять п'ять найбільших: Верхнє, Гурон, Мічіган, Ері і Онтаріо. З ними пов'язані кілька середніх озер.Озера відносяться до басейну Атлантичного океану. Стік по річці Святого Лаврентія.
Великі озера


Слайд #8
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #8

Річки та озера
Стік річок з території США здійснюється в басейни трьох океанів - Тихого, Атлантичного і Північного Льодовитого.Головний вододіл (між Тихим і Атлантичним океанами) проходить по східній частині Кордильєр, а до басейну Північного Льодовитого океану відноситься лише невелика частина території північних штатів і Аляски. Велика частина річкового стоку США належить басейну Мексиканської затоки Атлантичного океану. Найбільша річкова система утворена річкою Міссісіпі (довжина 3757 км, річний стік 180 км ³) та її незліченними притоками, найбільші з яких - Міссурі (довжина 4127 км), Арканзас (2364 км) і Огайо (1579 км).


Слайд #9
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #9

Ніагарський водоспад - загальна назва трьох водоспадів на річці Ніагара, яка відділяє американський штат Нью-Йорк від канадської провінції Онтаріо. Ніагарські водоспади - це водоспад «Підкова», іноді ще званий Канадським водоспадом, Американський водоспад і водоспад «Фата».
Висота водоспаду складає 53 метри. Підніжжя Американського водоспаду заступає нагромадження каменів, через що його видима висота - тільки 21 метр. Ширина Американського водоспаду - 323 метри, водоспаду «Підкова» - 792 метри. Обсяг падаючої води досягає 5700 і більше м ³ / с.
Ніагарський водоспад


Слайд #10
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #10

Населення
Індійські племена заселили територію США близько 10 тис. років тому, а їхні нащадки залишалися переважаючим етнічним населенням до кінця XVII століття. Сучасні жителі - нащадки недавніх (XVII-XX століть) переселенців з Європи (переважно Західної) і Африки. Американці США - різнорідна, гетерогенна нація з конфліктним расовим складом. Домінуючою в усіх відношеннях і регіонах (крім штату Гаваї) в даний час є європейська раса - вихідці із Сполученого Королівства, Німеччини, Ірландії та інших європейських країн. Далі виділяються афроамериканці, латиноамериканці, азіати, індіанці та інші, на яких припадає понад третина населення.


Слайд #11
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #11

Міста
У США значний рівень урбанізації: 75% населення — жителі міст. Найбільші міста — (за оцінкою Бюро перепису населення США станом на 1 липня 2008 р.)
Нью-Йорк — 8,363,710 мешканців.
Лос-Анджелес (Каліфорнія) — 3,833,995 мешканців.
Чикаго (Іллінойс)- 2,853,114 мешканців.
Х'юстон (Техас) — 2,242,193 мешканців.
Фінікс (Аризона) — 1,567,924 мешканців.
Філадельфія (Пенсильванія) — 1,447,395 мешканці.
Сан-Антоніо (Техас) — 1,351,305 мешканці.
Даллас (Техас) — 1,279,910 мешканців.
Сан-Дієго (Каліфорнія) — 1,279,329 мешканець.
Сан-Хосе (Каліфорнія) — 948,279 мешканців.


Слайд #12
Презентація на тему «США» (варіант 19) - Слайд #12

Спорт
Бейсбол визнаний у Штатах як національний спорт ще з кінця 19 століття, в той час, як американський футбол — спорт, що збирає найбільшу глядацьку аудиторію. Баскетбол і хокей — два наступні найпопулярніші професійні командні спортивні ігри в Америці.
Американська олімпійська збірна традиційно є однією з найсильніших на іграх. Мільйони американців регулярно дивляться телевізійні трансляції олімпійських ігор, і багато тисяч приходять на стадіони, щоб повболівати за своїх співвітчизників, особливо якщо чергові ігри проходять в Америці (починаючи з 1904 року США проводили літні і зимові Олімпійські ігри 8 разів).