Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5)


Рейтинг презентації 3.53 на основі 15 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #1

Південно-Африканська Республіка


Слайд #2
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #2

Південно-Африканська Республіка – держава в Південній Африці.
Площа – 1 221 037 км ² (25-те місце у світі).
Населення – 50 586 757 осіб (24-те місце у світі).
Густота населення – 39 осіб/км ².
Столиця – Преторія (1,9 млн осіб).
Тип країни – країна з розвинутою економікою.
Державний устрій – парламентська республіка.
Офіційні мови (загалом 11 мов) – африкаанс, англійська, ісіндебеле, сесото, сіваті, хітсонга, сетсвана та ін.
Основні відомості про країну


Слайд #3
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #3

Ранд = 100 центам
Грошова одиниця


Слайд #4
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #4

До 1994 року Південно-Африканська Республіка поділялася на 4 провінції: Капську, Наталь, Помаранчева вільна держава та Трансвааль.
Сьогодні їх 9:
Західна Капська провінція
Північна Капська провінція
Східна Капська провінція
КваЗулу-Наталь
Фрі-Стейт
Північно-Західна провінція
Ґаутенг
Мпумаланга
Лімпопо


Слайд #5
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #5

Країна межує зі своїми політичними та економічними партнерами: на півночі з Намібією, Ботсваною і Зімбабве, на північному
сході зі Свазілендом і Мозамбіком. Лесото - анклав, який повністю оточений територією ПАР.
Держава має вихід до Індійського та Атлантичного океанів.


Слайд #6
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #6

Територія ПАР займає
південну околицю південноафриканського плоскогір'я, крутий схил якого (т.зв. Великий Уступ) на сході обривається до вузької прибережної низовини, а на півдні – до западини Велике Карру, за якою розташовані Капські гори (вис. 2326 м). Найбільш різко уступ виражений на сході, де називається Драконовими горами (понад 3000 м).
Рельєф


Слайд #7
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #7

У ПАР представлені різноманітні кліматичні зони: від сухої пустелі Наміб до субтропіків на сході біля узбережжя Індійського океану. На південному заході в основному виробляється південноафриканське вино. Цей регіон також відомий постійними вітрами, що дують цілий рік. Вітер цей в районі мису Доброї Надії настільки сильний, що заподіював безліч незручностей морякам і приводив до корабельних аварій. Далі на сході опади випадають більш рівномірно, цей регіон краще забезпечений рослинністю. Він відомий як «Шлях садів». Найнижча засвідчена температура — - 18,6 ° С, найвища — в 1948 році 51,7 ° C.
Клімат


Слайд #8
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #8

У ПАР у великій кількості добувається золото, алмази, метали платинової групи, марганцева і хромова руди, країна є одним з найбільших постачальників урану, вугілля, свинцевих концентратів, цирконію. У великих масштабах добувають також залізні, мідні, кобальтові і поліметалічні руди, азбест, слюду, фосфорити, флюорит. ПАР повністю задовольняє власні потреби у багатьох видах мінеральної сировини і є великим їх експортером. Експортується приблизно 85 % сировини, близько 40 видів.
Корисні копалини


Слайд #9
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #9

Багато видів тварин в наш час збереглися лише в заповідниках і національних парках. Там можна побачити левів і гієн, леопардів і гепардів, слонів і гіпопотамів, жирафів, буйволів. Живуть тут мурахоїди, що харчуються термітами, водяться бегемоти, горили, шимпанзе, макаки, крокодили, африканський бородавочник (дикий кабанчик), а також білі і чорні носороги, які є великою рідкістю. Південно-Африканська Республіка є батьківщиною багатьох дуже рідкісних видів антилоп. У країні більше 870 видів найрізноманітніших птахів. Зграї пеліканів і фламінго, орли і грифи, колібрі, страуси. На озерах гніздяться фламінго, пелікани. На узбережжі Атлантичного та Індійського океанів водяться африканські пінгвіни.
Фауна


Слайд #10
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #10

Населення
Більшість населення ПАР мешкає у східних регіонах, де випадає найбільша кількість опадів, більш родючі землі, багатші природні ресурси і більше можливостей для працевлаштування. В даний час для країни характерний ряд демографічних процесів: масова еміграція білого населення, висока смертність серед негритянського і кольорового населення через епідемію СНІДу і вкрай висока злочинність, особливо в містах. У ПАР на 2013 рік близько 10% населення країни заражено ВІЛ-інфекцією (майже п'ять мільйонів осіб). При цьому зростає імміграція в країну населення з сусідніх африканських країн, особливо Зімбабве.


Слайд #11
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #11

Расовий склад
Африканці – 77%
Білі – 11%
Метиси – 9%
Вихідці з Азії (в основному індійці)– близько 3%


Слайд #12
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #12

Зулу́си - народ банту в Південній Африці. Загальна кількість осіб - 10,4 млн. Зулуси розмовляють мовою зулу. Мова зулусів є мовою вищої освіти; на ній видається багато книг, газет; введеться радіомовлення. Приблизно 70 % зулусів писемні. Традиційні заняття - ручне землеробство (просо, кукурудза, бобові), городництво, скотарство. З ремесел поширені гончарство (серед жінок), ковальство, різьблення на дереві (серед чоловіків). Сьогодні серед зулу - наймані робітники на фермах та працівники заводів і фабрик. Зулуси відіграють важливу роль у політиці держави. З 6 травня 2009 зулус Джейкоб Зума займає пост президента ПАР.
Зулуси


Слайд #13
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #13

Найбільші міста
Йоганнесбург


Слайд #14
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #14

Кейптаун


Слайд #15
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #15

Преторія


Слайд #16
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #16

Господарство
Південна Африка — індустріально-аграрна країна, найрозвиненіша в економічному відношенні в Африці. Провідні галузі промисловості - гірнича (найбільший світовий продуцент платини, золота, хрому), автомобільна, металообробна, металургійна, машинобудівна, хімічна, нафтопереробна, цементна, текстильна, харчова. В країні розвинуті всі види транспорту.
Імпорт: машини і транспортне обладнання, хімічні продукти, мінеральне паливо, продовольство, напої і тютюнові вироби.
Експорт: корисні копалини, метали і продукція металообробки, зокрема золото, вугілля, залізняк, вапно і вапняк, хром, марганець, мідь і платина.


Слайд #17
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #17

У країні обробляється всього 12—15 % земель, лише 10 % - родючі. Найбільша частка припадає на кукурудзу. Важливе місце займає пшениця, овес, жито, ячмінь. У загальній вартості сільськогосподарської продукції друге місце після кукурудзи займають фрукти. Велика їх частина йде на експорт. З 1655 в країні вирощуються винні сорти винограду. Розвинене м'ясне і молочне виробництво. Баранина, свинина і м'ясо домашньої птиці забезпечують внутрішнє споживання.
Сільське господарство


Слайд #18
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #18

Чемпіонат світу з футболу 2010
Південна Африка у 2010 році була господарем фінального турніру Чемпіонату світу з футболу, який вперше проводився на африканському континенті. Церемонія відкриття чемпіонату відбулася на стадіоні Соккер-Сіті в Йоганнесбурзі. Вона тривала 40 хвилин, за які на стадіоні з'явилися 1 500 виконавців. За церемонією в телеефірі спостерігали близько 500 млн. осіб з 215 країн. Ще 85 тис. змогли побачити її безпосередньо на стадіоні. В ході театралізованого шоу африканці, одягнені в національний одяг, виконали традиційний танець під барабани, після чого ковдрами вистелили карту ПАР, а потім — карту світу.


Слайд #19
Презентація на тему «Південно-Африканська Республіка» (варіант 5) - Слайд #19

Дякую за увагу!