Презентація на тему «Ноосфера» (варіант 7)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Ноосфера» (варіант 7) - Слайд #1


Слайд #2
Презентація на тему «Ноосфера» (варіант 7) - Слайд #2

НоосфераНоосфе́ра (від грец. νους в значенні «розум») — сучасна стадія розвитку біосфери, пов'язана з появою в ній людства


Слайд #3
Презентація на тему «Ноосфера» (варіант 7) - Слайд #3

Ноосфера
Ноосфе́ра (в значенні «розум») — сучасна стадія розвитку біосфери, пов'язана з появою в ній людства. Частина планети і навколопланетного простору зі слідами діяльності людини. Термін ноосфера запропонував французький математик Едуард Леруа.
Розглядаючи означену єдність природи та культури (у їхній взаємодії) у розвитку ноосфери доцільно розрізняти дві стадії:
Ноосфера у стадії її становлення, в процесі стихійного розвитку, починаючи з моменту виникнення «людини розумної»;
Ноосфера, що свідомо удосконалюється спільними зусиллями людей в інтересах як людства в цілому, так і кожної окремої людини.


Слайд #4
Презентація на тему «Ноосфера» (варіант 7) - Слайд #4

Ноосфера
Основні ідеї Вернадського про ноосферу викладені в його визначній монографії «Наукова думка як планетне явище» та у статті «Декілька слів про ноосферу». В останній він пише: «Людство, взяте в цілому, стає могутньою геологічною силою. І перед ним, перед його думкою та працею, постає питання про перебудову біосфери в інтересах вільно думаючого людства як єдиного цілого. Цей новий стан біосфери, до якого ми, не помічаючи цього, наближаємось, і є «ноосфера»


Слайд #5
Презентація на тему «Ноосфера» (варіант 7) - Слайд #5

Основні законами ноосфери


Слайд #6
Презентація на тему «Ноосфера» (варіант 7) - Слайд #6

Суть вчення Вернадського про НООСФЕРУ