Презентація на тему «Нiмеччина»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #1

Нiмеччина
Площа: 357 021 км²
Населення: 81,844 млн.
Столиця: Берлiн.


Слайд #2
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #2

Німе́ччина - демократична федеративна республіка у центрі Європи. Вона в адміністративному відношенні поділяється на 16 федеральних земель, а столиця і найбільше місто країни — Берлін.
Традиційною датою заснування Німецької держави прийнято вважати 2 лютого 962 року.
Загальнi вiдомостi про країну:


Слайд #3
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #3

Географiчне положення:
ФРН розташована на сходi Захiдної Європи в оточеннi добрерозвинених Європейських країн. Держави, які мають спільний кордон з Німеччиною - на півночі Данія , на заході – Нідерланди, Бельгія , Люксембург, та Франція, на півдні - Швейцарія, Австрія і Чехія, а на сході - Польща ,На півночі омивається Балтійським та Північним морями.


Слайд #4
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #4

Природнi умови й ресурси:
Рельєф країни підвищується з півночі на південь. На півночі країни - Північно-Німецька низовина з горбами і ділянками зандрового рельєфу, південніше - височини, низькі і середньовисотні гори. Шість найбільших річок стікають в сторону морів. Більшість території Німеччини піддається впливу сезонного помірного клімату, в якому переважають вологі західні вітри. Клімат помірний повязаний з океанічною, Північноатлантичною течією.


Слайд #5
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #5

Народонаселення i культура:
Населення Німеччини — 83 мільйони мешканців, із них 75 мільйонів з німецьким, а 8 мільйонів із іноземним громадянством. У країні живуть 70 мільйонів німців та 13 мільйонів іноземців. Щодо вiросповыдання, то близько 40% належать до протестантiв, 35% - до католикiв, а майже 2%- це мусульмани.


Слайд #6
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #6

Промисловiсть:
Німеччина — одна з високорозвинених країн світу. Вона посідає перше місце в Європі за кількістю виробленої промислової продукції. Провідне місце в економіці займають електронно-технічна, машинобудівна, гірнича, металургійна, хімічна, харчова, суднобудівна, текстильна, нафтопереробна галузі промисловості. Німеччина експортує машинобудівну продукцію, автомобілі, хімічну продукцію, метали та вироби з металу, продукти харчування, текстиль.


Слайд #7
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #7

Сiльське господарство:
Понад третина території Німеччини зайнята сільським господарством. Головним чином вирощуються зернові, картопля, цукрові буряки, рослини, з яких виробляється олія. Німеччина - лідер-виробник хмелю, з якого виробляється понад 5,5 тис. ґатунків пива.На півдні країни (особливо в долинах річок Рейн та Везер) вирощується виноград.


Слайд #8
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #8

Сфера послуг ФРН:
Сфера послуг є одною з домінуючих галузей економіки Німеччини. У 2009 р. у сфері послуг було зайнято 72% населення, що працюють. Близько 10 млн. чоловік зайнято в торгівлі, готельно-ресторанному бізнесі і транспорті, 6 млн.- у сфері фінансів, оренди і послуг для підприємств. Завдяки стрімкому технічному прогресу швидко зростає значення перш за все інформаційних і комунікаційних технологій.


Слайд #9
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #9

Зовнiшньоекономiчна дiяльнiсть:
Частка ФРН у світовому імпорті – 9 %, в експорті – 11 %. Товари, що експортуються: верстати, автомобілі, хімікати, метали, продукти харчування, текстиль. Основні партнери по експорту: Франція,Великобританія,Італія,Нідерланди, Бенілюкс, США, Японія.
Імпорт становить 505 млрд. доларів. Товари, що імпортуються: верстати, автомобілі, хімікати, продукти, метали, текстиль. Країна значною мірою залежить від імпорту сировини, напівфабрикатів і деяких видів промислових товарів. Імпорт здійснюється із Францією, Нідерландами, Італією, Великобританією, Бельгією, Люксембургом, США, Японією.


Слайд #10
Презентація на тему «Нiмеччина» - Слайд #10

Найгарнiшi мiсця Нiмеччини: