Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #1

Німеччина


Слайд #2
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #2

Німеччина (Федеративна Республіка Німеччина) —демократична федеративна республіка у центрі Європи. Німеччина в адміністративному відношенні поділяється на 16 федеральних земель, а столиця і найбільше місто країни — Берлін. Німеччина займає площу 357 021 км².


Слайд #3
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #3

Маючи 81.8 мільйонів жителів, це країна з найбільшою кількістю населення і найбільшим рівнем економіки в Європейському союзі. Це одна з головних політичних сил на Європейському континенті і технологічний лідер в багатьох галузях.


Слайд #4
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #4

Держави, які мають спільний кордон з Німеччиною — на півночі Данія (68 км), на заході — Нідерланди (577 км), Бельгія (167 км), Люксембург (138 км) та Франція (451 км), на півдні — Швейцарія (334 км), Австрія (784 км) і Чехія (646 км), а на сході — Польща (456 км). На півночі омивається Балтійським та Північним морями.


Слайд #5
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #5

Країна має четверту найбільшу у світі економіку за ВВП і п'яту найбільшу за паритетом купівельної спроможності. Це другий найбільший у світі експортер та третій найбільший у світі імпортер товарів. Країна досягла дуже високих стандартів життя і має всесторонню систему соціального забезпечення. Німеччина — батьківщина багатьох знаменитих науковців та винахідників і відома своєю культурною та політичною історією.


Слайд #6
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #6

Рельєф країни підвищується з півночі на південь. На півночі країни — Північно-Німецька низовина з мореними горбами і ділянками зандрового рельєфу, південніше — височини, низькі і середньовисотні гори — Гарц, Тюрингські Сланцеві гори, Шварцвальд, Рудні гори, Шумава та ін. На півдні — Баварське плоскогір'я, обрамоване передовими хребтами Альп (найвища точка країни — гора Цугшпітце висотою 2963 м).


Слайд #7
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #7

Клімат помірний, на півночі - морський, в інших районах країни перехідний до континентального.


Слайд #8
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #8

Основні ріки — Рейн, Ельба, Дунай, Одер, Варнов, Везер. Великі озера — Боденське, Гім та інші. розташовані в передгір'ях Альп, багато дрібних озер льодовикового походження на Північно-Німецькій низовині.


Слайд #9
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #9

Німеччина поділена на 16 політико-адміністративних територій — федеральні землі. Останні в свою чергу діляться на 439 районів і міських округів.


Слайд #10
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #10

Сучасна економіка Німеччини соціально-орієнтована із високорозвиненою інфраструктурою, високим рівнем ринкової капіталізації, низьким рівнем корупції і високим рівнем інноваційності.


Слайд #11
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #11

Великі компанії (включаючи державний та іноземний капітал з числом зайнятих понад 1 тис. осіб) виробляють 51% національного ВВП. Найбільші компанії Німеччини за рівнем ринкової капіталізації — «Даймлер-Крайслер», Siemens AG, «Deutsche Bank», однак переважна більшість працюючих зайнята в малому та середньому бізнесі.


Слайд #12
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #12

Провідне місце в економіці займають електронно-технічна, машинобудівна (в тому числі автомобілебудування, представлене компаніями Volkswagen Group, BMW, Mercedes-Benz, Daimler, Opel, Porsche), гірнича (видобуваються вугілля, нафта та природний газ, руди цинку та олова, кам'яна сіль), металургійна, хімічна, харчова, суднобудівна, текстильна, нафтопереробна галузі промисловості.


Слайд #13
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #13

Німеччина імпортує продукцію машинобудівної, харчової, легкої та важкої промисловості. Головними партнерами Німеччини з імпорту є країни ЄС 52% (головним чином  Франція10%,  Нідерланди 9%,  Італія 7%,  Великобританія 7%, Бельгія та Люксембург 5%), США 9%,Японія 5%.


Слайд #14
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #14

Водночас Німеччина експортує машинобудівну продукцію, автомобілі, хімічну продукцію, метали та вироби з металу, продукти харчування, текстиль. Головними експортними партнерами Німеччини є країни Європейського Союзу 56% (Франція 11%, Великобританія 8%, Італія 8%, Нідерланди 6%, Бельгія та Люксембург 5%), а також США 10% та Японія 2%.


Слайд #15
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #15

Понад третина території Німеччини зайнята сільським господарством. Головним чином вирощуються зернові, картопля, цукрові буряки, рослини, з яких виробляється олія. Німеччина — лідер-виробник хмелю, з якого виробляється понад 5,5 тис. ґатунків пива. На півдні країни (особливо в долинах річок Рейн та Везер) вирощується виноград.


Слайд #16
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #16

Офіційна мова — німецька мова. Данська мова, сорбська мова, фризька мова, мова ромів (циганська мова) є офіційно визнаними мовами етнічних меншин. Як іноземну мову в школах вивчають англійську, французьку, а також латинську, італійську та російську мови.


Слайд #17
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #17

Конституція Німеччини як основний закон гарантує свободу віри та релігій в країні. Сьогодні 29,7% німців лютерани та протестанти, 31,2% католики, 3,9% мусульмани та 0,1%іудеї. У Німеччині живе приблизно 3 мільйони мусульман, близько 100 000 православних, 380 000 новоапостолів та 100 000 юдеїв. Приблизно 25 відсотків населення Німеччини не належать до жодної релігійної групи.


Слайд #18
Презентація на тему «Німеччина» (варіант 20) - Слайд #18

Дякую за увагу