Презентація на тему «Країни Океанії»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #1

Країни Океанії


Слайд #2
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #2

Усього на території Океанії станом на 2006 рік — 14 незалежних країн та 23 залежні території. Загальна площа Океанії — 9 269,5 тис. км. Загальна кількість населення (станом на 1 липня 2002 року) — 60 735,4 тис. осіб.


Слайд #3
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #3

Традиційний поділ Океанії:
Австралія (Австралія, острів Норфолк та інші залежні території)
Меланезія (Папуа-Нова Гвінея, Соломонові острови, Фіджі, Вануату, а також Нова Каледонія). За розширеного трактування до Меланезії відносять частину островів Індонезії зі Східним Тимором.
Мікронезія (Кірібаті, Науру, Палау, Федеративні Штати Мікронезії, Маршаллові острови, а також Гуам, Північні Маріанські острови та інші залежні території)
Полінезія (Нова Зеландія, Самоа (Західне Самоа), Тонга, Тувалу, а також Американське Самоа, Острови Кука, Французька Полінезія, Гаваї США, Ніуе, Піткерн,Токелау, Волліс і Футуна.


Слайд #4
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #4

Острів Но́рфолк
Острів Но́рфолк (англ. Norfolk Island) — маленький заселений острів в Тихому океані, розташований міжАвстралією, Новою Каледонією і Новою Зеландією. Острів відкритий капітаном Джеймсом Куком в 1774 році під час його плавання південно-західною частиною Тихого океану. Разом з двома довколишніми острівцями утворює одну з австралійських зовнішніх територій.


Слайд #5
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #5

Населення Норфолку в липні 2003 року становило 1.853 людини, з яких 20,2% населення у віці до 14 років, 63,9% — від 15 до 64 років, 15,9% — старше 65 років.
Основна частина населення належить до білошкірої раси, при цьому близько половини остров'ян є нащадками переселенців з острова Піткерн.


Слайд #6
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #6

Всі жителі острова — християни, з них 33,5% — протестанти, 37,4% — англіканці, 14,5% належать до Об'єднаної австралійської церкви, 11,5% — до Римської католицької церкви і 3,1% — до Церкви адвентистів сьомого дня.
Остров'яни, в основному, говорять англійською, а також креольською мовою, відомою як Норфак, що утворилася в 1700-х роках як суміш англійської і таїті мов. У2005 році Норфак отримав статус офіційної мови Норфолка.


Слайд #7
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #7

Папуа Нова Гвінея


Слайд #8
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #8

Тваринний світ
Тваринний світ Нової Гвінеї подібний до тваринного світу Австралії — австралійська біогеографічна область. Фауна переповнена сумчастими ссавцями (опосум,кускус, кенгуру рідкісних видів (валлабі), бандикут), кажанами (летючі собаки), комахами та рептиліями (змії, ящерки, черепахи та крокодили). На острові налічується близько 500 видів птахів, серед них багато представників родини рідкісних пістрявих райських птахів (Paradisaeidae), папуг, казуарів, куриних.


Слайд #9
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #9

Опосум


Слайд #10
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #10

Кускус


Слайд #11
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #11

Бандикут


Слайд #12
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #12

Куроподібні


Слайд #13
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #13

Казуари


Слайд #14
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #14

Казуари


Слайд #15
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #15

Сільське господарство
Основа економіки — вирощування сільськогосподарської сировини експортного напряму на великих та малих плантаціях. На великих плантаціях вирощують каву,боби какао, кокосову та олійну пальми, каучуконоси, чай, піретрум. У натуральних невеличких господарствах місцеве населення вирощує батат, ямс, таро, сорго,банани та інші фрукти, овочі. 


Слайд #16
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #16

Промисловість
Існують окремі підприємства деревообробної промисловості та з переробки сільськогосподарської продукції, зокрема, переробка кокосів і плодів олійної пальми, a також риби[7]. Менший розвиток отримала деревообробна промисловість (у тому числі меблева). Є велика кількість швейних підприємств.


Слайд #17
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #17

Вулкан Тавурвур


Слайд #18
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #18

Вануату


Слайд #19
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #19

Флора та фауна 
У гірських лісах на висоті 500 м ростуть переважно агатіси та подокарпи, а також метросідероси, сізігіуми, вейнманії та інші рослини[14]. Сезонні ліси, що є перехідною зоною між сухими і тропічними лісами, зустрічаються на підвітряній стороні островів. Прибережна рослинність представлена ​​мангровими заростями, а літоральні ліси — казуаринами, панданами, баррінгтонією, харітакі


Слайд #20
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #20

Казуаринові


Слайд #21
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #21

Єдиними ссавцями Вануату є 4 види летючих лисиць і 8 видів комахоїдних летючих мишей, з яких 4 види є або ендеміками, або майже ендеміками[14].
На островах Вануату мешкає 57 видів наземних птахів


Слайд #22
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #22

Кажани


Слайд #23
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #23

Нова Зеландія


Слайд #24
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #24

Тваринний світ 
Ще близько 1000 років тому, до появи на островах постійних поселень людини, історично повністю були відсутні ссавці. Виняток становили два види летючих мишей і кити, що мешкали в прибережних водах, морські леви та морські котики 


Слайд #25
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #25

Морські леви


Слайд #26
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #26

З представників фауни Нової Зеландії найвідомішими є птахи, що стали національним символом країни. Серед птахів також необхідно зазначити кеа, какапо , такахе.


Слайд #27
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #27

Ківі


Слайд #28
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #28

Кеа


Слайд #29
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #29

Какапо 


Слайд #30
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #30

Такахе


Слайд #31
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #31

Населення
За даними на лютий 2010 року населення Нової Зеландії становить близько 4353 млн осіб
Середній вік жителів країни становить близько 36 років. 2006 року в країні жило більше 500 осіб, старших 100 років. У тому ж році частка населення у віці до 15 років становила 21,5 %


Слайд #32
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #32

спорт
Важливим елементом культури остров'ян та фактором утворення нації є регбі. Збірна Нової Зеландії з регбі — All Blacks — є першим номером на світовій арені й відіграє у Новій Зеландії роль, подібну до релігії. У регбі тут грають усі, починаючи з трирічного віку. Регбі на островах усюди — у парках, на пляжах, на телеекранах, у пресі та ін.


Слайд #33
Презентація на тему «Країни Океанії» - Слайд #33