Презентація на тему «Лівія» (варіант 1)


Рейтинг презентації 4.25 на основі 8 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #1

Лівія


Слайд #2
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #2

1.Географічне розташування : Північ Африки2.Площа : 1759,5 тис.км2.3.Форма державного правління: ісламська народна республікаУнікальна форма правління, за якої відсутні традиційні інститути влади, а державні рішення приймаються усім народом, сформувалася лише в одній країні світу — Соціалістичній Народній Лівійській Арабській Джамахірії (Лівії).4.Державний устрій: унітарний5.Кількість населення: 6,5 млн. осіб (2010)6.Етнічний склад населення: бербери та араби - 97%, інші - 3%7. Офіційна мова: арабська8. Густота населення: 3,2 осіб/км29.Рівень урбанізації: 78%.


Слайд #3
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #3

Нафта і газ.За запасами нафти Лівія посідає 1-е місце в Африці.За запасами природного газу Лівія займає 3-є місце в АфриціВугілля.Залізо.Фосфорити.Нерудні мінерали.
Корисні копалини
Запаси
Вміст корисного компоненту в рудах,  %
Частка у світі, %
Підтверджені
Загальні
Нафта, млн т
3685
 
 
2,7
Природний горючий газ, млрд м3
1310
 
 
0,9
Залізні руди, млн т
1800
2000
50 (Fe)
1


Слайд #4
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #4

Столиця: Тріполі (1,7 млн. осіб, 2008)


Слайд #5
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #5

Основні галузі промисловості: нафтовидобувна та нафтопереробна, харчова, текстильна, цементна, металургійна. Найбільшу частку валової промисловості продукції дає нафтовидобувна та нафтопереробна промисловість. Транспорт — автомобільний, морський, трубопровідний. Декілька міжнародних авіаліній забезпечують сполучення Тріполі і Бенгазі з країнами Європи і США.


Слайд #6
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #6

 Переважає богарноє землеробство; Основне місце в посівних площах займають зернові культури — ячмінь і пшениця. Вирощуються також овочі (переважно картопля і помідори), фрукти (фініки, цитрусові, виноград), арахіс, оливки і тютюн. Головні землеробські райони: морське побережжя (до З. від Місурати) і плато Ель-Джебель-ель-Ахдар. У північно-західних районах збирають траву альфа, використовувану для виробництва кращих сортів паперу, целюлози, плетених виробів.


Слайд #7
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #7

 Важливе значення має тваринництво, що носить екстенсивний характер; у деяких районах (наприклад, в лівійській частині Сахари) воно служить традиційним основним заняттям більшості кочівників і напівкочівників. Населення Північної Л. займається отгонно-пасовіщнім скотарством, поєднуючи його із землеробством. Налічується (у тис. голів): овець 2200, кіз 1200, великої рогатої худоби 109, верблюдів 160, коней 24, ослів 96.


Слайд #8
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #8

Внутрішні транспортні зв'язки обмежуються дорогами без твердого покриття та авіасполученням. Декілька міжнародних авіаліній забезпечують сполучення Тріполі і Бенгазі з країнами Європи і США. У 1965 у Лівії була створена власна державна авіакомпанія, яка виконує всі внутрішні і частково міжнародні авіаперевезення. У 2003 році в країні налічувалося 136 аеропортів, 60 — з твердим покриттям злітно-посадкових смуг.


Слайд #9
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #9

Основні морські порти країни – Тріполі, Бенгазі, Дерну, Ель-Хомс, Тобрук, Зувара, Рас-ель-ануф. Лівія має у власному розпорядженні вантажний морський флот (26 суден, з них - 12 танкерів) загальним тоннажем понад 70 тис. т.Залізниці в Лівії були закриті в 1965 році, і протягом кількох наступних десятиліть залізниць у країні не було.


Слайд #10
Презентація на тему «Лівія» (варіант 1) - Слайд #10

Експорт - нафта, нафтопродукти, газ. Основні покупці - Італія 37,5%, Німеччина 11,9%, Франція 7,3%, Іспанія 6,8%, США 6,3%, Швейцарія 4,5%. Імпорт - промислова продукція, продовольство, транспортні засоби, споживчі товари.