Презентація на тему «Біологічні забруднення»


Рейтинг презентації 3 на основі 5 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Біологічні забруднення» - Слайд #1

Біологічні забруднення
Виконала
Александрова Ірина


Слайд #2
Презентація на тему «Біологічні забруднення» - Слайд #2

Біологічне забруднення– привнесення в навколишнє середовище (воду, атмосферу, грунт, а також продукти харчування) і розмноження в ній мікроорганізмів, що викликають хвороби людини або сільськогосподарських тварин. Біологічне забруднення відбувається, якщо в середовище потрапляють незнезаражені сільськогосподарські чи побутові стоки, що містять органічні речовини. Біологічне забруднення може бути причиною небезпечних епідемій. Так, в Дагестані в 1994 р. масові захворювання на холеру були викликані забрудненням води неочищеними побутовими стоками, що містять збудник холери.


Слайд #3
Презентація на тему «Біологічні забруднення» - Слайд #3

Біологічне забруднення пов'язане з внесенням в середовище і розмноженням в ньому небажаних для людини організмів, з проникненням або інтродукцією в природні екосистеми нових видів, що викликає негативні зміни в біоценозах.


Слайд #4
Презентація на тему «Біологічні забруднення» - Слайд #4

Біологічні забруднення потрапляють у водойми з побутовими і промисловими стоками, в основному підприємств харчової, медико-біологічної, целюлозно-паперової промисловості. Наприклад, целюлозно-паперовий комбінат забруднює воду так само, як місто з населенням 0 5 млн. чол.


Слайд #5
Презентація на тему «Біологічні забруднення» - Слайд #5

Небезпека
Біологічне забруднення є не менш небезпечним, ніж хімічне забруднення. Епідемії грипу, інших хвороб є прикладами прояву мікробіологічного забруднення, викликаного мікроорганізмами. Поширення патогенних організмів зі стічними водами часто були і продовжують бути причинами епідемій.