Презентація на тему «Італія» (варіант 26)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #1

Італія


Слайд #2
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #2

Італія (офіційна назва країни Італійська Республіка) – держава на півдні Європи, яка займає Апеннінський півострів, Паданську рівнину, південні схили Альп, острови Сицилія та Сардинія. На суходолі Італія межує з Францією на північному заході, зі Швейцарією й Австрією на півночі та Словенією на північному сході.


Слайд #3
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #3

Італія – це унітарна держава, площа якої становить 301,3 тис. км кв., а населення - 58 млн чоловік. Форма правління – парламентська республіка. Італія поділяється на 20 адміністративних одиниць. Столиця Італії – Рим. На території країни розташовані дві держави-карлики Ватикан і Сан-Марино.


Слайд #4
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #4

Природні умови та ресурси Італії різноманітні, що зумовлено значною протяжністю країни з півночі на південь. Майже 4/5 території зайнято горами, поширене явище вулканізму, багато карстових печер та гарячих мінеральних джерел.


Слайд #5
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #5

Клімат Італії змінюється від помірного до типового субтропічного на півдні острова. Він є сприятливим для розвитку рослинництва та рекреаційно-туристичного господарства.


Слайд #6
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #6

Річки в Італії використовуються для зрошення та в якості транспортних шляхів. Найбільшими річками є Тибр і Арно, що з'єднані системою каналів. Рослинність представлена широколистими лісами і чагарниками, які значно змінені та перетворені на сільськогосподарські угіддя.


Слайд #7
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #7

Італія – країна з багатопрофільною ринковою економікою, пріоритетними напрямками розвитку якої є стимулювання приватного бізнесу, продовження ринкових реформ та боротьба з інфляцією. Держава за своїм високим показником рівня розвитку входить до країн Великої сімки.


Слайд #8
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #8

Промисловість країни представлена передусім обробними галузями, котрі орієнтовані на імпортну сировину. Протягом останніх років продукція, що виробляється в Італії, посідає провідні місця на світовому ринку, зокрема, машинобудування, хімічна й легка промисловість та виробництво будівельних матеріалів.


Слайд #9
Презентація на тему «Італія» (варіант 26) - Слайд #9

Італію справедливо вважають музеєм під відкритим небом, країною музики та архітектури...
Сучасність, Античність, Відродження й Середньовіччя вигадливо переплелися в образі Італії, зробивши її Олімпом поетів, художників і скульпторів всіх часів, їхньою Музою та Натхненницею…