Презентація на тему «Індія» (варіант 15)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #1

Учениця 10-А класу
Клюкіна Наталія
Індія


Слайд #2
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #2

Республіка Індія— країна в Південній Азії. На північному заході межує з Пакистаном; на півночі — з КНР, Непалом і Бутаном; на сході — з М'янмою і Бангладеш. На півдні вузька Полкська протока і Манарська затока відділяють її від Шрі-Ланки. Протокою Грейт-Ченнел між островами Великий Нікобар і Суматра проходить морський кордон між Індією та Індонезією.


Слайд #3
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #3

Загальна площа — 3 287 590 кв. км.
Державний устрій –Федеративна Республіка. Парламентаризм
Офіційні мови- Гінді та англійська, а також 17 регіональних мов.
Населення (перепис 2011 р.)- 1 210 193 422
Густота- 368 чол,/км²
Індія — багатонаціональна держава; найбільш численні хіндустанці, телугу (андхра), маратхі, бенгальці, біхарці, таміли, гуджаратці, каннара, малаяли, пенджабці й ін.
Віруючі: індуїсти — 83%, мусульмани — 11%, решта — християни, сикхи й ін.
Індія — федеративна республіка, складається з 28 штатів і 7 союзних територій центрального підпорядкування.
Столиця — Делі.
Входить до Співдружності.
Глава держави — президент.
Законодавчий орган — двопалатний парламент.
Грошова одиниця країни — індійська рупія (100 пайсів).


Слайд #4
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #4

Індія розташована на Індо-Гангській рівнині, частині Гімалаїв і Каракорума.
Близько 3/4 території країни - рівнини і плоскогір'я. Майже весь Індостан займає Деканське плоскогір'я (300-900 м над рівнем моря).
На північному-заході великі території займають базальтові покриви (трапи).
На півдні півострова – столові масиви висотою до 2700 м.
На півночі від Індостану в обширному передгірському прогині – алювіальна Індо-Гангська рівнина, над якою з півночі трьома крутими сходинками підіймається найвища гірська система Землі – Гімалаї (висота в Індії до 8126 м.) і гори Каракорум.
Найвища точка Індії – гора Чогорі на півночі (на кордоні з Китаєм) – 8611 м. Основні ріки – Ганг, Інд, Брахмапутра, Нармада, Годаварі, Крішна.


Слайд #5
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #5

Клімат переважно тропічний, на півночі—тропічний мусонний. На рівнинах середні температури січня від +15 °С — на півночі до +27 °С -на півдні, травня +28—35 °С. Опадів від 60—100 мм на рік у пустелі Тар на заході країни, 300—400 мм — у центральних районах Декана, 3000—6000 мм — у Східних Гімалаях і на зовнішніх схилах Гат, до 12 тис. мм — біля Черапунджі на плато Шиллонг (найбільш вологе місце на Землі). Головні ріки — Ганг, Брахмапутра, Інд. Тропічні ліси, савана і чагарникова напівпустеля. У горах — висотна поясність. Національні парки: Казіранга, Гірський, Лєс, Ма-нас та ін.; є численні резервати.


Слайд #6
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #6

Індія має значні запаси руд заліза, алюмінію, титану, рідкісних металів, слюди. У її надрах є також родов. нафти, вугілля, руд золота, міді, свинцю і цинку, бариту, флюориту, графіту, кіаніту, гіпсу, солей, фосфатів, дорогоцінних каменів (алмазів, смарагдів, аквамаринів, сапфірів та ін.)


Слайд #7
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #7

В Індії виділяють 15 нафтогазоносних басейнів. Більшість родовищ нафти і газу (понад 70) зосереджена в Камбейському нафтогазоносному басейні, розташованому на заході країни. Достовірні запаси нафти – 460 млн т., газу – понад 410 млрд м³.


Слайд #8
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #8

Запаси вугілля в надрах країни оцінюються в 208 млрд т, в тому числі достовірно підраховані 70 млрд т. Доступні для експлуатації запаси вугілля оцінюють в 51 млрд. т, головні поклади знаходяться в Біхарі і на заході Західної Бенгалії, що потребує транспортування вугілля в інші райони країни. Запаси коксівного вугілля оцінюються приблизно в 4 млрд. т.


Слайд #9
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #9

Рослинний світ
Саловое дерево
Акация катеху
Рододендрон


Слайд #10
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #10

Тваринний світ
Слон індійський
Мангуст
Індійський тигр
Королівська кобра


Слайд #11
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #11

Федеративна Республіка.
Конституція Індії набула чинності 26 січня 1950 року. Преамбула Конституції визначає Індію як суверенну, соціалістичну, світську, демократичну республіку.
Індія має двопалатний діючий парламент схожий в своїх функціях та особливостях до Вестмінстерського типу парламентської системи. Президент Індії є головою держави і обирається непрямими виборами через колегію виборців на п'ятирічний термін. Загалом законодавча влада Індії уособлює Парламент Індії (Сансад), який складається з верхньої палати, що іменується Раджья Сабха (Рада штатів) і нижньої палати, що іменується Лок Сабха (Будинок народу).


Слайд #12
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #12

Державне свято: 26 січня — День Республіки (1950)
Національна тварина — тигр.Національний птах — павич.Національна квітка — лотос.Національний фрукт — манго.
Державний прапор
Державний герб


Слайд #13
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #13

З населенням 1,2 млрд чоловік, Індія є другою найбільш густонаселеною країною світу. В Індії нараховується кілька сотень націй, народностей і племен; найбільші з них: хіндустанці, телугу, маратхі, бенгальці, таміли, гуджаратці, каннара, пенджабці й ін. Останні 50 років спостерігається швидке зростання населення за рахунок медичних досягнень. В Індії пропагують переваги малодітної сім'ї. Індія є найбільшою у світі країною в культурно-мовному спектрі.


Слайд #14
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #14

Мова гінді, найбільш вживана, є офіційною мовою в Індії. Англійська мова широко використовується в бізнесі і державному управлінні, має статус «офіційної мови». Чотири великі релігії світу (індуїзм, буддизм, джайнізм та сікхізм) походять із Індії.


Слайд #15
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #15

Економіка
Індія – аграрно-індустріальна країна. Держ. сектор займає монопольне положення на транспорті, зв'язку, в оборонній і ядерній пром-сті, трансп. машинобудуванні, видобутку нафти, золота, виробництві добрив, банківській справі, страхуванні та імпорті.


Слайд #16
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #16

Економіку Індії відрізняють надлишок і дешевизна робочої сили і висока культура праці. Індія – космічна і ядерна держава. За рівнем ВВП Індія входить у шістку найбільших економічних держав світу. Економіка – змішаного типу


Слайд #17
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #17

Транспорт: залізничний, автомобільний, річковий, морський, повітряний. Індія – одна з найбільших залізничних країн світу: протяжність її доріг понад 62 тис.км. Майже 90% морського вантажообігу переробляється вісьмома головними портами. Найбільший серед них – Бомбей. Північній-схід обслуговує Калькутта. Найважливіші порти Південної Індії – Вашакхапатнам, Мадрас, Кочин. У Гуджарапі створений великий порт Кандла. Розвинутий повітряний транспорт, як на міжнародних, так і на внутрішніх лініях. Бомбей, Делі, Калькутта – найбільші міжнародні аеропорти Індії.


Слайд #18
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #18

Промисловість
Специфіка індійської промисловості в тому, що тут є і великі сучасні підприємства і примітивні промисли. Індія - провідний світовий виробник арахісу і чаю, другий великий виробник рису і цукру. Країна намагається збільшити видобуток вугілля, нафти, природного газу, виробництво електроенергії. Розвинута важка індустрія, нафтопереробна промисловість і промисловість мінеральних добрив. За виробництвом сталі Індія займає одне з перших місць у світі


Слайд #19
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #19

Великі заводи чорної металургії розташовані в Бхілаї, Бокаро (Біхар), Роуркеле (Орісса), Дургапуре (Західна Бенгалія). Зростає виробництво алюмінію. Майже 75% промислової продукції країни дають два регіони: Мумбаї - Ахмадабад - Пуна і Калькутта - Джамшедпур - Асансол. Ще один важливий індустріальний ареал Бангалор - Майсур - Коямпуттур в піднесеній частині Південної Індії.


Слайд #20
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #20

Легка промисловість Індії представлена кустарним виробництвом посуду, одягу, малими підприємствами з переробки сільськогосподарської продукції. Текстильна промисловість була широко розвинута в Індії ще в колоніальний період. Немає міста в країні, де зараз не працює хоча б одна фабрика з виробництва бавовняних, вовняних, шовкових, джутових або синтетичних тканин.


Слайд #21
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #21

ТЕС Індії виробляють бл. 75% електроенергії, яка споживається країною. Найбільші ТЕС Індії знаходяться в: Синграулі, Корбі, Рамагундамі, Рмханді, Фараккі. Атомні електростанції — в Тарапурі, Коті, Калпаккамі, Нарорі, Какрапарі


Слайд #22
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #22

Склад експорту: текстиль, коштовне каміння й ювелірні вироби, промислові товари й товари широкого вжитку.Склад імпорту: нафта й нафтопродукти, устаткування, ліс і продукція хімічної промисловості.


Слайд #23
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #23

У 1990-і роки відбувалося щорічне нарощування виробництва в аграрному секторі економіки. У середині 1990-х років валова посівна площа в країні становила 166 млн. га, з них 60% були відведені під зернові, менш ніж по 15% - під зернобобові і олійні культури, на інших землях вирощувалися технічні культури, переважно волокниста і цукрова тростина. Серед зернових особливе місце займає рис. Вирощують також пшеницю, просяні культури, кукурудзу, ячмінь, арахіс, кунжут і рапс, бавовник, тютюн. У тваринництві створюється приблизно шоста частина всієї аграрної продукції (по вартості).


Слайд #24
Презентація на тему «Індія» (варіант 15) - Слайд #24

Україна й Індія
У 2011 р. було відновлено, після тривалої паузи, українсько-індійський політичний діалог на високому рівні. За результатами участі у 2011 р. у Київському саміті з безпечного та інноваційного використання ядерної енергії індійська сторона оголосила про рішення виділити 1 млн дол. США на реалізацію Чорнобильських проектів. Продовжується конструктивна співпраця між Україною та Республікою Індія в рамках ООН.