Презентація на тему «Оптоволокна»


Рейтинг презентації 4.5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Оптоволокна» - Слайд #1

Яковлев Олексій 11-В
Оптоволокна


Слайд #2
Презентація на тему «Оптоволокна» - Слайд #2

Оптоволокно́ або оптичне волокно — це технічний виріб, що складається з оптичного світловоду і захисних покриттів та маркуючої кольорової оболонки.
Оптоволокно; оптичний світлодіод(ВС)


Слайд #3
Презентація на тему «Оптоволокна» - Слайд #3

Передача світла вздовж тонкого силіконового волокна відповідно до закону заломлення, що вперше продемострував Даніель Колладон та Джакіз Бабінет на початку 1840-их років у Парижі.
Історія


Слайд #4
Презентація на тему «Оптоволокна» - Слайд #4

Оптичний світловод — це циліндричний діелектричний хвилевід, що передає світло від одного до другого кінця усієї своєї довжини завдяки фізичному явищу повного внутрішнього відбиття.
Принцип роботи оптичного волокна
1 - серцевина
2 - оболонка
3 - буфер
4 - обшивка


Слайд #5
Презентація на тему «Оптоволокна» - Слайд #5

Існує максимальний кут відносно осі оптоволокна, під яким світловий промінь може увійти у середовище кабелю та просунутися вздовж його серцевини. Синус максимуму цього кута є цифровою апертурою (NA) волокна. Волокно із великим NA не потребує високої точності його зрощування, і може може функціонувати із іншим волокном, що має малий NA. Одномодові оптичні світловоди мають незначний NA.
кут падіння та відбиття -
цифрова апертура -
Вплив коефіцієнту заломлення щодо внутрішнього відбиття


Слайд #6
Презентація на тему «Оптоволокна» - Слайд #6

Типи оптоволокон
Одномодовий
Ступінчастий
Градієнтний


Слайд #7
Презентація на тему «Оптоволокна» - Слайд #7

Розсіювання світла залежить від довжини світлової хвилі. Таким чином, виникають зони видимості на шкалі просторових координат відліку, що залежать від частоти падаючого променю та фізичних розмірів агенту розсіювання, який зазвичай предстає у вигляді якоїсь мікроструктури. Оскільки видиме світло має розміри довжини хвилі в одиницях мікрометрів, то центр дифузного відбиття повинен мати розміри співставимої величини.
Отже, причина загасання — це розсіювання світла, створеного внутрішніми поверхнями та границями розділу речовин.
Розсіювання світла


Слайд #8
Презентація на тему «Оптоволокна» - Слайд #8

Скляне оптоволокно майже завжди виробляється із діоксиду кремнію, проте де-які інші матеріали, як флуорид цирконію, алюмінію та халькогеніди, а також кристалічні матеріали на зразок сапфірів, теж використовується для довгохвильових інфрачервоних та інших специфічних застосувань..
Пластикове оптоволокно береться за основному виготовлення сходинкових мультимодових світловодів із діаметром серцевини 0.5 мм, чи більше. Пластикове волокно демонструє більший коєфіцієнт загасання у порівняні із скляним, десь на рівні 1 dB/m чи більше. Такий показник є обмежуючим фактором у прикладних системах на базі світловодів із цього матеріалу.
Виробництво