Презентація на тему «Відпочинок»


Рейтинг презентації 4.29 на основі 7 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #1

ВІДПОЧИНОК


Слайд #2
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #2

ВИДИ ВІДПОЧИНКУ
За характером розрізняють:
пасивний відпочинок який передбачає відносний спокій, відсутність рухової активності в перервах між виконанням вправ;
активний відпочинок який передбачає виконання між тренувальними завданнями тих же вправ з помірною інтенсивністю, або інших вправ та рухових дій іншими частинами тіла, близькими за формою до тренувальної вправи;
комбінований відпочинок передбачає поєднання в одній паузі активну і пасивну його організацію. При застосуванні активного, або комбінованого відпочинку ефект відновлення працездатності збільшується, коли тренувальні вправи виконуються відразу ж після виконання вправ, які стимулюють відновлення. Пасивний і комбінований відпочинок більш ефективні при значній втомі.
Якщо відпочинок триває 2-4 хв, то ефективнішим є активний. При тривалих паузах більш ефективним є пасивний і комбінований відпочинок. Оптимальною формулою організації комбінованого відпочинку є така: 25% — активного; 50% — пасивного; 25% — активного. Рухові дії в заключній частині комбінованого відпочинку повинні бути подібними до тренувальних вправ за формою і змістом.


Слайд #3
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #3

ВИДИ АКТИВНОГО ВІДПОЧИНКУ:
Самодіяльний (спортивний) туризм
Пішохідний туризм
Велосипедний туризм
Спелеотуризм
Водний туризм
Рафтинг
Каякинг
Альпінізм
Скелелазіння
Велосипедні прогулянки
Маунтінбайк
Лижні прогулянки
Рівнинні лижі
Гірські лижі
Сноуборд
Теніс
Гольф
Катання на роликах
Біг підтюпцем
Кінні прогулянки
Рибалка
Полювання
Скейтбординг
Кайтінг
Віндсерфінг
Стрибки з парашутом
Водні лижі
Автоперегони
Мотогонки
Геокешинг
Інші види активного відпочинку


Слайд #4
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #4

ВИДИ ПАСИВНОГО ВІДПОЧИНКУ
сон
розслаблення
перегляд фільму
слухання музики
читання книжок
комп'ютерні ігри
перерва


Слайд #5
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #5

СЛУХАННЯ МУЗИКИ
У дослідженні вченими застосовувався метод МРТ (магнітно-резонансна томографія). МРТ показав, що при прослуховуванні людиною якоїсь нової музики відбувається збудження тих ділянок головного мозку, які відповідають за задоволення.
Вчені знають про роль «центрів задоволення». Але в цьому випадку реакція цих ділянок мозку виявилася незвичайною і непорівнянною з реакцією, яка виникає, наприклад, при вгамуванні голоду. Доктор Валорі Салімпур говорить: «Дивно те, що людина очікує і приходить у хвилювання від чогось зовсім абстрактного — через звук, який вона має почути».


Слайд #6
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #6

ТУРИЗМ
Туризм - це діяльність, безпосередньо пов'язана з відпочинком, дозвіллям, спортом та спілкуванням з природним та культурним середовищем, що є незамінним фактором розвитку та самовдосконалення особистості, взаєморозуміння між людьми і народами. Розвиток туризму відіграє важливу роль у вирішенні соціальних проблем держави. В багатьох країнах світу саме за рахунок туризму створюються нові робочі місця, підтримується високий рівень життя населення, створюються передумови для поліпшення платіжного балансу країни. Розвиток сфери туризму сприяє підвищенню рівня освіти, вдосконаленню системи медичного обслуговування населення, впровадженню нових засобів поширення інформації тощо. Туризм безпосередньо впливає на соціальне, культурне й економічне життя держави.


Слайд #7
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #7

КОРИСТЬ ЛИЖНОГО СПОРТУ
Отже, поговоримо про користь лижного спорту. По-перше, приємно те, що лижним спортом зайнятися ніколи не пізно - цим видом спорту можна займатися і дітям, і пенсіонерам. По-друге, лижний спорт чудово впливає на м'язовий корсет людини, допомагає розвинути витривалість і зміцнює вестибулярний апарат - адже тримати рівновагу важливо не тільки на подіумі.
Серцево-судинна система скаже вам велике «спасибі», якщо ви захопитеся цим - до речі, аеробним! - Видом спорту. Не будемо зараз докладно зупинятися на тому, як чудово такий активний вид спорту вплине на ваші м'язи і настрій - повірте, провівши весь день на відкритому повітрі, в русі, ви повернетеся додому в чудовому настрої, а ваш сон буде на диво міцний та спокійний !


Слайд #8
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #8

КОМП'ЮТЕРНІ ІГРИ
Очевидна користь комп'ютерних ігор і для молодших школярів – для них розроблено безліч навчальних ігор, які допоможуть поглибити свої знання у тій чи іншій області, навчать діяти в різних ситуаціях, посприяють формуванню посидючості, зосередженості, уважності.
За допомогою комп'ютерних ігор ви можете ненав'язливо навчити дитину іноземним мовам, підтягнути його знання з того чи іншого предмету, розвинути «хромающие» якості та здібності. Безумовно, комп'ютер не повинен стати єдиним джерелом розвитку вашого чада – як і раніше актуальними залишаються книги, розвиваючі настільні ігри, конструктори, пазли і, звичайно, батьківські увагу і ласка як невід'ємний супутник всіх занять.


Слайд #9
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #9

АЛЬПІНІЗМ
В ході занять альпінізмом розвиваються увага і пам'ять людини, уточнюються його уявлення про рівень власного мислення та мислення товаришів, активізується весь процес пізнання.
Фізичне виховання, підготовка до горозходження та участь у них сприяють гармонійному розвитку організму, формують вміння та навички прикладного та спортивного характеру, забезпечують всебічний розвиток рухових здібностей. Велика тривалість і концентрація фізичних навантажень виховують вольові якості, вміння терпіти і чекати.


Слайд #10
Презентація на тему «Відпочинок» - Слайд #10

ПЕРЕВТОМА ТА ВЫДПОЧИНОК
Додаткове навантаження на організм, яке ненавмисно ми самі собі створюємо, сигналізує відповідною реакцією - перевтомою. Перевтома виникає й накопичується непомітно, тому дуже важливо вчасно її виявити та попередити. На перший погляд, досить нешкідливий фізіологічний стан організму, який навіть і захворюванням назвати важко, є надзвичайно небезпечним для організму людини. Він виникає в результаті надмірної активної діяльності та проявляється тимчасовим зниженням працездатності. Тому не слід переоцінювати свої фізичні й розумові можливості - зробити все й одразу ще нікому не вдавалось, а ось дати організму час відпочити, набратися сил і поповнити резерви енергії - те, чого йому, як правило, не вистачає.
Відпочинок дуже важливий. Слід пам'ятати про це!