Презентація на тему «Канзаші»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #1

Канзаші


Слайд #2
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #2

Канзаши (яп., в транскрипції ромадзі - kanzashi) - прикраси для волосся, використовувані в традиційних китайських і японських зачісках.Приблизно 400 років тому в Японії змінився стиль жіночої зачіски: жінки перестали причісувати волосся в традиційній формі, а довгі прямі волосся стали укладати в вигадливі і химерні форми - nihongami. Для укладання волосся використовували різні предмети - шпильки, палички, гребені.


Слайд #3
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #3

Саме тоді проста гребінець-гребінь перетворюється в витончений незвичайної краси аксесуар, який стає справжнім витвором мистецтва. Японські kushi (гребені) і kanzashi (шпильки) стали виразом жіночого характеру, соціального положення і сімейного статусу. Дивлячись на жіночу зачіску, можна було сказати, до якого соціального класу належить жінка, чи була вона у шлюбі або самотня, її вік і, навіть скільки у неї дітей.


Слайд #4
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #4

Таким чином, для прикраси волосся стали грати дуже важливу роль у гардеробі японської жінки. Часто витрати на прикраса волосся перевищували вартість найдорожчого розшитого шовкового кімоно. До початку сучасної епохи декоративні гребені і шпильки, відомих під загальною назвою kanzashi, були важливою частиною японської моди та соціальної культури.


Слайд #5
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #5

Кандзаши в даний час.
В даний час канзаши найчастіше носять нареченої і ті, хто одягає кімоно, або люди, пов'язані з кімоно з родом своєї діяльності - такі як гейші, таю і юдзо або знавці японських традицій, на японської чайної церемонії та під час створення ікебани. Однак, з деяких пір спостерігається відродження традицій канзаши серед молодих японських жінок, які бажають додати витонченості і елегантності своїм зачісок.


Слайд #6
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #6

Навчання
Технологію виготовлення канзаші можна освоїти чи не за день – орієнтуючись на зразки і схеми з Інтернету.Відразу варто підкреслити – цією технікою просто опанувати, але вона зовсім не терпить недбалості. Особливої ​​уваги вимагає обпалення країв лепесков – кромка повинна бути рівною, тканину треба подплава, а не обвуглити. Втім, ті, хто умееют працювати акуратно, швидко наб′ють руку і навчаться робити красиві канзаші. Якщо цього не дано – краще вибрати інший вид гендмейду, більш вільний у виконанні.


Слайд #7
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #7

Витрати та дохід
Для виготовлення канзаші немає потреби у великому арсеналі інструментів або матеріалів. Потрібні: стрічки або тканина для лепесков, клейовий пістолет або клей типу «Супер Момент» зі зручним дозатором, голка з щільною ниткою для зшивання квітів, матеріали для декору – намистини, паєтки, блискітки. Окремо доведеться закупити також основи для прикрас – обручі та налобні пов′язки, заколки та шпильки, швензи для сережок та шпильки для брошок.


Слайд #8
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #8

Загалом, базовий набір для початку роботи в техніці канзаші може обійтися з суму близько 100 гривень. Набивши руку у виготовленні шовкових квітів, можна поступово докуповувати матеріали та інструменти – особливо при бажанні продавати готові вироби.


Слайд #9
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #9

Прикраси-канзаші можуть користуватися стабільним попитом, який особливо не залежить від сезону або віянь моди. При великій продутівності роботи та вдалої розкрутки такого хендмейд-бізнесу його можна зробити постійним джерелом доходу.Створюючи прикраси-канзаші, варто в першу чергу орієнтуватися на дитячу моду – адже, що б там не було, завжди знайдуться дівчинки, які люблять прикрашати себе гарними квітами.


Слайд #10
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #10

Изготовления канзаши
Мне понадобилося: атласные (или другие) ленты, шириной 4-5см. ножницы зажигалка (свеча) пинцет (я не пользуюсь), бусины, стразы, бисер и т.д. для серединок и украшения изделий разные заколки, невидимки, шпильки и ободки клей 


Слайд #11
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #11

кладываем по диагонали 
складываем треугольник посередине 


Слайд #12
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #12

ещё раз 
кончики обрезаем и опаляем зажигалкой, скрепляя срез лепестка 


Слайд #13
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #13

обрезаем кончик снизу и так же опаляем 


Слайд #14
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #14

Так же собирала на нитку и стягиваем вместе. В Японии используют рисовый клей, при помощи которого, склеивают лепестки и садят их на основу. Мы же используем зажигалку, нитки и клей (или любой другой, который подходит). 


Слайд #15
Презентація на тему «Канзаші» - Слайд #15

Виконала: Бондар Дарина Л-23
Дякую за увагу!