Презентація на тему «Модернізація освіти України»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #1

Модернізація освіти України(на основі освіти в Італії)


Слайд #2
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #2

З трьох років маленьких італійців віддають в дитячі садки, де протягом трьох років їх готують до школи. Діти вчаться в групах по 15-30 чоловік. Після дитячого саду дітей віддають в початкову школу.
1. Дошкільна освіта


Слайд #3
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #3

Початкова школа з 6 до 11 років
Початкова школа поділяється на 2 ступені.
Обидві ці ступені є безкоштовними для всіх.
Після закінчення початкової школи учні здають письмовий та усний іспити. За їх результатами видається атестат про закінчення початкової школи (diploma di licenza elementare). На цьому етапі вивчають читання, письмо, малювання, арифметику, музику - ці предмети є обов'язковими, за бажанням вивчається лише релігія. Навчальні плани зазвичай включають також вивчення однієї іноземної мови.
2. Система середньої освіти


Слайд #4
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #4

Середня молодша школа з 11 до 15 років. На цьому етапі школярі вивчають італійську мову, історію, географію, математику і природні науки, іноземна мова, мистецтво і музику.
Середня старша школа з 15 до 18-19 років
На даному етапі учні вирішують, вчитися їм за звичайною програмою і готуватися до вступу до ВНЗ, або поєднувати своє навчання з професійною підготовкою.


Слайд #5
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #5

Ліцеї діляться за профілем:
класичні ліцеї;
технічні ліцеї;
гуманітарні ліцеї;
лінгвістичні ліцеї;
ліцеї мистецтв.
Вибираючи той чи інший профіль, учень фактично визначається зі своєю майбутньою професією. Як правило, більшість випускників ліцеїв надходять до ВУЗу.
Учень вирішує продовжити своє навчання за звичайною програмою. У цьому випадку учні продовжують своє навчання в ліцеях, головним завданням яких є підготовка учня до вступу в Університет
Варіант 1: 


Слайд #6
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #6

Варіант 2: 
Учні крім шкільної освіти отримують якусь професію. Отримати такий вид освіти можна в так званих "інститутах" або коледжах. Після закінчення учні отримують атестат про середню освіту (diploma di maturita) та свідоцтво про професійну кваліфікацію.


Слайд #7
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #7

З 18-19 років.
Система вищої освіти Італії представлена університетами, технічними університетами, університетськими коледжами та академіями.
Перша ступінь вищої освіти - CDU (Corsi di Diploma Universitario) - аналог ступеня бакалавра. Навчання триває 3 роки і складається з обов'язкових, додаткових предметів і практики.
Другий ступінь вищої освіти - CL (Corsi di Laurea). Триває від 4 до 5 років, залежно від спеціальності. Медицину і фармацевтику вивчають 6 років.
Третя ступінь вищої освіти - Corsi di Dottorato di Ricerca, DR і Corsi di Perfezionamento - дослідницькі докторські програми та курси післядипломної спеціалізації, або професійної майстерності. Її можна пройти як в Університетах, так і в спеціалізованих навчальних закладах - Scuole di Specializzazione. Після закінчення видається диплом спеціаліста або ступінь доктора.
3. Вища освіта


Слайд #8
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #8

Як вступити до італійського ВНЗ іноземному студенту?
Вимоги:
закінчену середню освіту
знання мови
Іноземним абітурієнтам не треба
здавати іспитів, але, як правило,
російського середньої освіти
недостатньо для вступу до італійського
університет, треба закінчити мінімум
один курс в російському вузі. Кожен
італійський університет має власну
систему тестування з мови,
хоча приймаються і
результати офіційного мовного іспиту CILS.


Слайд #9
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #9

Стипендії присуджуються в наступних областях: лінгвістика, література, витончені мистецтва, природничі науки, реставрація. Студенти та аспіранти, які отримали стипендії, можуть навчатися та проводити дослідження в різних державних освітніх установах: університетах, академіях, консерваторіях, реставраційних інститутах, в Національній школі кінематографії, бібліотеках, архівах, музеях.
Для російських студентів стипендії, в першу чергу, видаються Італійським інститутом культури в Москві та Санкт-Петербурзі.
4. Стипендії для іноземних студентів


Слайд #10
Презентація на тему «Модернізація освіти України» - Слайд #10

Висновки