Презентація "Океан Ельзи"

+5
Попередній слайд
Наступний слайд


Завантажити презентацію "Океан Ельзи"
Слайд #1
Український рок-гурт
“Океан Ельзи”


Слайд #2
Океа́н Е́льзи (або скорочено — О. Е.) — культовий український рок-гурт, створений 12 жовтня 1994 року у Львові.
Лідером та вокалістом
гурту є Святослав Вакарчук.


Слайд #3
Склад:
Святослав Вакарчук 
Денис Дудко
Мілош Єліч 
Денис Глінін


Слайд #4
Колишні учасники:
Павло Гудімов — гітара (1994—2005)
Юрій Хусточка — бас-гітара (1994—2004)
Дмитро Шуров  — клавішні (2001—2004)
Петро Чернявський — гітара (2005 – 2013)


Слайд #5
У грудні 1994 гурт виконав свої перші чотири демо-записи на студії «Галвокс». Перший серйозний виступ відбувся 12 січня 1995 року перед Львівським оперним театром, де зібралось 7 тисяч глядачів.


Слайд #6
Того ж року в рамках авторського музичного проекту «Є» відомого львівського музиканта Олега Джона Сука́, гурт зняв свій перший (неофіційний) відеокліп на пісню «Long time ago»  та переміг на фестивалі «Червона Рута» у Львові.


Слайд #7
1996 року гурт випустив максі-синґл «Будинок зі скла», що розповсюджувався серед шанувальників. Починаючи з того ж 1996-го ОЕ почав активно концертувати — не тільки в Україні, а й у Польщі, Німеччині та Франції, взяв участь у Таврійських Іграх, а також разом із іншими українськими гуртами, виступив на одній сцені з Deep Purple під час Осіннього Рок-Марафону в Києві. 1997 року відбувся перший значний сольний концерт гурту у Львові. Ближче до 1998-го музиканти переїхали до Києва.


Слайд #8
1998 року ОЕ розпочав роботу з продюсером Віталієм Клімовим, підписав контракт із «Nova Records» та записав дебютний альбом, який побачив світ у вересні під назвою «Там, де нас нема». Пісні гурту посідали перші місця у чартах, їхня ліричність та незвичайний вокал Святослава Вакарчука здобули шанувальників по всій Україні.


Слайд #9
На фестивалі Таврійські Ігри музиканти отримали нагороди «Прорив року» та «Найкраща пісня» (за композицію «Там де нас нема» з однойменного альбому). Того ж року відбулося перевидання альбому в Росії. Проте великої популярності «Океан Ельзи» здобув у Росії після виходу в ротацію на MTV кліпів «Там, де нас нема» і «Сосни».


Слайд #10
Дискографія
Студійні альбоми
1998 :: Там, де нас нема
2000 :: Янанебібув
2001:: Модель
2003 :: Суперсиметрія
2005 :: Gloria
2007 :: Міра
2010 :: Dolce Vita


Слайд #11
Цікаві факти:
«Океан Ельзи» ніколи не братиме участі у конкурсах і фестивалях, тобто у заходах, де учасники змагаються за місця (наприклад, «Євробаченні»).
Теми пісень гурту звучать у першому українському анімаційному мультсеріалі «Лис Микита» і в дитячому фільмі «Прикольна казка».