Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #1

Марина Цвєтаєва.Життєвий та творчий шлях
Виступ підготували
Михальчук Ольга та Оксана,
Смаглій Юлія та Анастасія Петрук


Слайд #2
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #2

Марина Іванівна Цвєтаєва народилася в Москві 26 вересня 1892 року. По походженню, сімейним зв'язкам, вихованню вона належала до трудової науково-художньої інтелігенції.
...Моїм віршам, як дуже цінним винам Hастанет черга ще своя. М.Цвєтаєва


Слайд #3
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #3

Марина та Анастасія Цвєтаєва
Марина Цвєтаєва в дитинстві


Слайд #4
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #4

Ілля Еренбург, що добре знав її в молодості, говорить: "Марина Цвєтаєва сполучала в собі старомодну чемність і бунтарство, пієтет перед гармонією і любов'ю до щиросердечної недорікуватості, граничну гордість і граничну простоту. Її життя було клубком прозрінь і помилок". 


Слайд #5
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #5

Один раз Цвєтаєва випадково обмовилася по чисто літературному приводу: "Ця справа фахівців поезії. Моя ж спеціальність - Життя". Жила вона складно і важко, не знала і не шукала спокою, ні благоденства, завжди була в повній невпорядкованості, щиро стверджувала, що "почуття власності" у неї "обмежується дітьми і зошитами". Життям Марини з дитинства і до кончини, правила уява. 


Слайд #6
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #6

Вірші юної Цвєтаєвої були ще дуже незрілі, але підкуповували своєю талановитістю, відомою своєрідністю і безпосередністю. Hа цьому зійшлися всі рецензенти. Строгий Брюсов, особливо похвалив Марину за те, що вона безбоязно вводить у поезію "повсякденність","безпосередні риси життя", застерігаючи її, утім, небезпеки впасти в "домашность" і розміняти свої теми на "милі дрібниці": "Hесомненно талановита Марина Цвєтаєва може дати нам дійсну поезію інтимного життя і може, при тій легкості, з який вона, як здається, пише вірші, розтратити усі свої дарування на непотрібні, хоча б і витончені дрібнички". 


Слайд #7
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #7

Марина була дуже життєстійкою людиною ("Мене вистачить ще на 150 мільйонів життів!"). Вона жадібно любили життя і, як покладено поету-романтику, пред'являла їй вимоги величезні, часто - непомірні.


Слайд #8
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #8

Життєлюбство Марини втілювалося насамперед у любові до Росії і до російської мови. Марина дуже сильно любила місто, у якому народилася, Москві вона присвятила багато віршів: Hад гоpодом отвеpгнутым Петpом, Пеpекатился колокольный гpом. Гpемучий опpокинулся пpибой Hад женщиной отвеpгнутой тобой. Цаpю Петpу, и вам, о цаpь, хвала! Hо выше вас, цаpи: колокола. Пока они гpемят из синевы - Hеоспоpимо пеpвенство Москвы. - И целых соpок соpоков цеpквей Смеются над гоpды нею цаpей! 


Слайд #9
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #9

Багато зі своїх віршів Цвєтаєва присвячує поетам сучасникам: Ахматовій, Блоку, Маяковському, Ефрону. 


Слайд #10
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #10

Літо 1911 Анастасія таМарина Цвєтаєви провели на дачі Волошина в Коктебелі. Саме тут Марина познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, Сергієм Ефроном.


Слайд #11
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #11

Літо 1911 Анастасія таМарина Цвєтаєви провели на дачі Волошина в Коктебелі. Саме тут Марина познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, Сергієм Ефроном.


Слайд #12
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #12

Чоловік та діти Марини Цвєтаєвой


Слайд #13
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #13

Чоловік та діти Марини Цвєтаєвой


Слайд #14
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #14

Марина Цвєтаєва - великий поет, і внесок її в культуру російського вірша ХХ століття значний. Спадщина Марини Цвєтаєвої велика і важко оглядна. Серед створеного Цвєтаєвої, крім лірики - сімнадцять поем, вісім віршованих драм, автобіографічна, мемуарна, історико-літературна і філолофсько-критична проза. Її не впишеш у рамки літературної течії, границі історичного відрізка. Вона надзвичайно своєрідна, трудноохопна і завжди стоїть окремо!


Слайд #15
Презентація на тему «Цветаева Марина Ивановна» (варіант 3) - Слайд #15

Дякуємо за увагу!