Презентація на тему «Маркетинг навколо нас»


Рейтинг презентації 5 на основі 6 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #1

Підготувала
Чайка Ірина
учениця 10-Акласу
ЗОШ № 24
МАРКЕТИНГ НАВКОЛО НАС:
ПЛЮСИ ТА МІНУСИ


Слайд #2
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #2

Розглянемо певні класичні правила розміщення товару в торговельному залі:
продукцію однієї групи необхідно розташовувати в одному місці торговельного залу, тобто необхідно розміщати схожі по споживчих властивостях і функціональному призначенні товари поруч один з одним;
використовувати правило «апетитного сусідства», взаємодоповнюючих і супутніх товарів;
створювати групи товарів, використовуваних у сукупності.
іноді треба кардинально порушити всі правила й розташувати товар у невластивому йому місці. Такий нестандартний підхід приверне увагу покупців, тому що товар буде виділятися із загальної товарної групи


Слайд #3
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #3

Порожній простір візка на психологічному рівні викликає у покупця внутрішній дискомфорт і цілком зрозуміле бажання скоріше простір заповнити.
Якщо ви відправляєтесь в магазин із завбачливо приготованим вами списком, будьте певні, в кінцевому випадку його довжина може значно зрости.
ЧОМУ??? Спробуємо розібратись:
Великий візок = великі витрати


Слайд #4
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #4

Величезні дзеркала
в магазинах одягу
Це тонкий розрахунок на те, що проходячи мимо дзеркала, ніхто не може встояти перед спокусою кинути погляд на власне відображення. Немає такої людини, яка на 100% була би задоволена своїм зовнішнім виглядом. Рішення спонтанне – потрібно терміново щось купити.


Слайд #5
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #5

«3 за 299грн.»
Немає ніякої математичної різниці між однією футболкою за 100 грн.
і трьома за 299 грн.!
На ділі ми даремно витрачаємо 200 грн.
Магія цифри 9
Ми всі знаємо цю фішку: всього за $ 1,99. Це теж саме, що і $ 2! Ми розуміємо це, але магія цифри 9 продовжує діяти, і ми беремо не дуже-то і потрібну річ тільки тому, що вона манить нас знижкою. Будьте непідкупні! Не кажіть самому собі — ця річ коштує трохи дорожче за долар! Пам'ятайте, вона коштує всі два!


Слайд #6
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #6

Рукотворний безлад
Прийшовши в магазин одягу і окинувши поглядом полиці, ми несвідомо прямуємо не до акуратних стовпців зі светрів, а до вішалок, які виглядають трохи безладно. Наша підсвідомість говорить нам про те, що саме там знаходиться все найцікавіше і варте уваги. А цей безлад на вішалках влаштовують самі продавці.
З неба звалилося
По дорозі до каси покупців підстерігають різні перешкоди – стенди з яскравими упаковками, які привертають увагу. То тут, то там ми натикаємося на великі коробки з ходовим товаром. Продавці знають, що покупець більш схильний здійснювати імпульсивні покупки, якщо товар виставлений прямо на дорозі.


Слайд #7
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #7

Популярні і всім відомі «фінальні розпродажі», «повні ліквідації» та «знижки у зв'язку з відкриттям магазину» – це не більше ніж спроби магазинів позбутися залежаного товару (і, треба сказати, вони завжди приносять результат).
Найпотрібніше – в самому кінці
Найбільш затребувані продукти – молоко, хліб,
сир – магазини часто розташовують у найдальшому кутку приміщення. Ці товари потрібні практично всім, але, поки ви до них доберетеся,
ви напевно побачите
ще багато чого…
Фінальні розпродажі


Слайд #8
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #8

Якщо ви щасливо втекли від усіх перерахованих маркетингових технологій і стоїте біля каси, не поспішайте розслаблятися! Адже у вас перед очима жуйки, шоколад, газети і батарейки. Якщо придивитися уважно, виявиться, що ціна товару на касі трошки відрізняється від ціни товару в залі.
На користь магазину, звичайно.
На рівні дитячих очей
Якщо не хочете істерик з приводу чергового «Кіндер-сюрпризу», садіть дітей на візки.
Товари для дітей завжди лежать низько.
Найнебезпечніше місце


Слайд #9
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #9

Аромамаркетинг
Музика
Дослідження показали, що під спокійну музику рухи людини сповільнюються, вона більше розглядає, а значить і більше витрачає.. До речі, під класику люди, як правило, вибирають дорожчі товари.
Магазини та ресторани теж хитрують і часто збуджують апетит клієнтів смачними запахами. Особливо збуджують споживацьке завзяття запахи свіжої здоби і кави.


Слайд #10
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #10

Той крам, що магазин хоче сплавити вам в першу чергу, розкладений на рівні ваших ясних очей. А самі недорогі товари, як то дешеві крупи, чи макарони, розфасовані у великі пакети – «сховані» в самому низу полиць. Продукти здорового харчування хитрі маркетологи підняли аж на самий верх. А от доладні коробочки відомих дорогих брендів розставлені так, що ви просто не зможете їх не помітити.
Все любить пару. Так і в супермаркеті. Так звані супутні товари завжди ставлять поруч з основними. Поряд з пивом - чіпси або пакетики з сушеною рибкою, поруч з печивом – соки, або газовані напої, поруч з сорочками - краватки і т.д….


Слайд #11
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #11

Пастки теж бувають з посмішкою, дівчатами і солодкою «халявою». Це - рекламна акція. Коли вам пропонують щось спробувати, понюхати або намазати на себе, та ще й  абсолютно безкоштовно, будьте пильні! Не встигнете оглянутися, як віддасте купу грошей невідомо за що і невідомо для чого, та ще й потім будете мучитися докорами совісті.
Тепле море, сонце і кольори завжди притягують. Холодні - присипляють нашу пильність і сприяють високим продажам. Цим і користаються гендлярі. Оптимальний варіант – тепла глина цегли зовні, холодний блакитний інтер'єр всередині - і ви вже шукаєте тепла в упаковках і етикетках…


Слайд #12
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #12

Конструкції типу сітілайт.
Сітілайти - це рекламні конструкції, які за рахунок меншого формату ніж бігборди дозволяють розміщувати додаткову інформацію: про умови акцій, перелік адрес. Цільова аудиторія реклами на сітілайтах в першу чергу - це пішоходи, оскільки збільшується час рекламоконтакту.
Конструкції типу сітілайт-піраміда.
Сітілайт-піраміда - це рекламна конструкція, що розміщується в центральній частині міста на електростовпах. Особливістю сітілайтів-пірамід є сама будова: це трикутні конструкції, в яких з двох сторін розміщена рекламна площа, з третьої сторони (задньої) - площа для поклейки оголошень населення. Дана особливість підвищує увагу до сітілайтів-пірамід і тим самим забезпечує більшу кількість рекламоконтактів.
Брендмауери.
Брендмауери - це ідеальний варіант для реклами бренду, підтримки іміджу протягом рекламної компанії.
Реклама навколо нас


Слайд #13
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #13

“3 за ціною 2”
Вдала поїздка в Почаїв! 3 дні за ціною 2!
Пропозицією можна скористатися 1 раз за весь період проживанняЗа умови попереднього бронювання з приміткою "2+1"Обмежена кількість номерів бере участь в акції, не відкладайте бронювання!
Вартість пакету:Для одного гостя – 594 грн.  Для двох гостей – 765 грн. 
Купуй
3 товари за ціною 2


Слайд #14
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #14

Реклама на транспорті в Тернополі.До переваг реклами на транспорті можна віднести те, що при відносно низьких витратах на виготовлення і розміщення вона впливає не тільки на користувачів громадського транспорту, тобто на свою аудиторію, але і на водіїв особистого транспорту, їх пасажирів та пішоходів. Вибравши відповідні маршрути, можна вибірково впливати на певні райони міста.
… коли я йду на риболовлю, я думаю не про те, що люблю я, а про те, що любить риба.
   Дейл Карнегі


Слайд #15
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #15

Креативна реклама на асфальті
Фабрика “НОВА”
м. Тернопіль


Слайд #16
Презентація на тему «Маркетинг навколо нас» - Слайд #16

Тут може
бути ваша реклама
В бізнесі жоден шанс не втрачається: якщо ви його загубили, його відшукає ваш конкурент.
Вести бізнес, не роблячи реклами, все одно, що підморгнути дівчині в темноті: ви знаєте, що ви робите, але більше про це не знає ніхто.
Що б не говорили про ефективність маркетингу, але прибуток - це єдиний достовірний критерій оцінки ефективності маркетингу.