Презентація "Едіт Піаф"

+1
Попередній слайд
Наступний слайд


Завантажити презентацію "Едіт Піаф"
Слайд #1
Edith Piaf
Едіт Піаф (фр. Edith Piaf, справжнє ім'я Едіт Джованна Ґассіон, Edith Giovanna Gassion; 19 грудня 1915, Париж — 10 жовтня 1963, Грас) — французька співачка й акторка, одна з найвідоміших естрадних співачок світу.


Слайд #2
Мати
Дитинство
Едіт і батько Луї Гассіон


Слайд #3
Юність
В 1932 році Едіт познайомилася з Луї Дюпоном, через рік у неї народилася дочка Марсель.


Слайд #4
В 1935 році,Едіт помітив на вулиці власник кабаре «Жернис» на Єлисейських Полях, і запросив виступати у своїй програмі. Саме Лепле знайшов для Едіт ім'я — Піаф (це значить «горобчик»). В «Жернісі» на афішах її ім'я було надруковано як «Маля Піаф. Однак успішний зліт був перерваний трагедією: незабаром пострілом у голову був убитий Луї Лепле, і Едіт Піаф виявилася в числі підозрюваних, через невелику суму, яку покійник залишив їй у заповіті. Газети роздули цю історію, і відвідувачі кабаре, у яких виступала Едіт Піаф, поводилися вороже, вважаючи, що вправі «покарати злочинницю».


Слайд #5
Далі Едіт познайомилася з Реймоном Ассо. Він навчив її правилам етикету, умінню вибирати одяг та багато чому іншому.
Реймон Ассо створив «стиль Піаф», виходячи з індивідуальності Едіт, він написав пісні, що підходили тільки їй: «Париж — Середземномор'я», «Вона жила на вулиці Пігаль», «Мій легіонер», «Вимпел для легіону».
Він також переконав її перемінити сценічний псевдонім «Маля Піаф» на «Едіт Піаф».


Слайд #6
Тріумф
Повоєнний час став для Піаф періодом небувалого успіху. Її із замилуванням слухали жителі паризьких передмість і витончені цінителі мистецтва, робітники й майбутня королева Англії. У січні 1950 року відбувся її сольний концерт у залі «Плейель», преса писала — «пісні вулиць у храмі класичної музики».


Слайд #7
У 1952 році Едіт потрапила підряд у дві автокатастрофи.
У 1953 році знялася в історичному фільмі «Таємниці Версаля» разом з Жаном Маре.
У 1956 році Піаф виступила в знаменитому нью-йоркському Карнегі-Холл.


Слайд #8
В 1958 році Едіт вирушила в одинадцятимісячне турне Америкою, Францією. Такі фізичні, а головне, емоційні навантаження сильно підірвали її здоров'я.
У 1959 році під час виступу в Нью-Йорку Піаф знепритомніла прямо на сцені. У віці 46 років, Едіт Піаф дізналася, що вона невиліковно хвора на рак.


Слайд #9
9 жовтня 1962 року, у віці 46 років, виснажена й хвора, Піаф одружується з Тео Сарафо, молодим 26 річним співаком. Останній її виступ на сцені відбувся 18 березня 1963 року. Зал, стоячи, улаштував їй п'ятихвилинну овацію.
Останні роки


Слайд #10
10 жовтня 1963 року Едіт Піаф померла. Похорон співачки відбувся на цвинтарі Пер-Лашез. На ньому зібралося більше 40 тисяч осіб, багато хто не приховував своїх сліз, квітів було стільки, що люди були змушені йти прямо по них


Слайд #11
Фільмографія
1936 — Емансиповане дівча / La garçonne
1941 — Монмартр на Сені / Montmartre-sur-Seine
1945 — Зірка без світла / Etoile sans lumière
1947 — Дев'ять хлопців, одне серце / Neuf garçons, un coeur
1950 — Париж завжди співає / Paris chante toujours
1954 — Якщо мені розкажуть про Версаль / Si Versailles m'était conté
1954 — Французький канкан / French cancan
1959 — Коханці завтрашнього дня / Les amants de demain